Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Izslēdz Jūrmalas klubu apvienošanās variantu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Izslēdz Jūrmalas klubu apvienošanās variantu
Igors Stepanovs
Foto: Aivars Račko, Sportacentrs.com

Abu nākamsezon Virslīgā iekļuvušo Jūrmalas klubu - FC "Jūrmala" un "Jūrmala-VV" - apvienošanās nenotiks, sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja abu pušu pārstāvju.

Jau ziņojām, ka šodien oficiāli kļuva zināms, ka Jūrmalai nākamajā sezonā Virslīgā būs divas komandas – šosezon Virslīgā 5. vietu izcīnījusī "Jūrmala-VV" un 1. līgas otrās vietas ieguvēja FC "Jūrmala". Abi klubi sarunā ar Sportacentrs.com apliecināja gatavību startēt Virslīgā nākamajā sezonā, taču atsevišķi.

FC "Jūrmala" valdes priekšsēdētājs Andrejs Kolidzejs: "Protams, gatavojāmies pārspēlēm ar "Tranzit", taču tagad to nebūs, tādējādi sezona ir beigusies. Pirms tās bija izvirzīts mērķis izcīnīt pirmo vietu, taču tas neizdevās, tomēr arī 2. vieta deva iespēju spēlēt Virslīgā. Apstiprinu – esam tam gatavi gan organizatoriski, gan finansiāli."

Vaicāts par to, vai nepastāv iespēja, ka varētu notikt apvienošanās ar otro Jūrmalas komandu, Kolidzejs atbildēja noliedzoši, izvairoties no plašākiem komentāriem.

Abu komandu apvienošanās iespēju izslēdz "Jūrmala-VV" ģenerālmenedžeris Egils Venters: "Neesam par to runājuši, taču neticu, ka tas varētu notikt. FC "Jūrmala" nepiekristu kopīgam projektam ar mums."

"Lai klubs varētu normālā līmenī aizvadīt pilnvērtīgu sezonu, nepieciešami aptuveni 400 000 latu. Pašvaldības piešķirtie līdzekļi ļauj nosegt divu mēnešu izdevumus. Neredzu Virslīgā jēgu no desmit komandām, ja pēdējo vietu ieguvējas nīkuļo. Ja finansējums ir 200 000 apmērā, tad var sākt kaut ko domāt. Patiesībā jau mēs arī šosezon bijām nīkuļu kategorijā," teica Venters.

Nākamās sezonas pirmās ieskices "Jūrmala-VV" klubā varētu būt zināmas decembrī. Lai arī ilgtermiņa līgumu ar nevienu spēlētāju šajā klubā neesot, pastāv vienošanās un ir t.s. aizsargātie futbolisti, kuru pārcelšanās uz ārzemēm gadījumā "Jūrmala-VV" centīsies iegūt transfēra maksu.

  +1 [+] [-]

, 2010-11-08 18:11, pirms 14 gadiem
Loģiski! Kas no tā iznāks, ir cits jautājums...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-11-08 18:24, pirms 14 gadiem
Nepiekrītu Venteram par to ka nevajag 10 klubus Virslīgā
Pareizi jau viņš saka: "Nav vajadzīgs klubs, kurš nīkuļo"
Bet, 10 klubi dod iespēju vairākiem jaunajiem spēlētājiem spēlēt augstā līmenī, jā viņi kāš pret TOP4 komandām (dažām pat smagi), bet viņi iegūst ļoti labu pieredzi, kādu tu neiegūsi uzvarot visus 1. līgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-11-08 19:43, pirms 14 gadiem
Jā, 10 komandas virslīgā -- tas noteikti gan Latvijas futbola attīstībai labāk, gan skatītājiem interesantāk, jo tad ir reāla cīņa arī par pēdējām vietām, kamēr pie 8 komandām ļoti bieži ir viens bezcerīgs pastarītis un tabulas otrās puses komandām uz sezonas beigām nav nekādas motivācijas.
Starp citu, pirms diviem gadiem jau parādījās informācija par šo divu Jūrmalas komandu apvienošanos, taču galu galā nekas nesanāca. Acīmredzot individuālās ambīcijas neļauj -- bet lai jau tā būtu, konkurence virza progresu.

  +5 [+] [-]

, 2010-11-08 20:00, pirms 14 gadiem
Labi vien ir. Nevajag nekādu apvienošanu!

  +1 [+] [-]

, 2010-11-09 12:31, pirms 14 gadiem
Statistiķiem gan sāksies problēmas un juceklis.Kuram klubam piedēvēs vecos nopelnus,jo agŗāk FK Jūrmalai nebija piedevas VV,tagad virslīgā atkal parādās FK Jūrmala.Sarodās visādi kloni.Par šo jautājumu vajadzētu padomāt.

  -1 [+] [-]

, 2010-11-09 12:33, pirms 14 gadiem
Debitants varētu atjaunot veco Jūrmalas komandas nosaukumu"Lielupe"