Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Valsts policija kopā ar LFF un UEFA rīkos preses konferenci par spēļu sarunāšanas lietu

Agris Suveizda

Valsts policija kopā ar LFF un UEFA rīkos preses konferenci par spēļu sarunāšanas lietu
Ints Ķuzis. Foto: Vladislavs Proškins, f64

Latvijas Futbola federācija (LFF) oficiāli paziņojusi, ka Valsts policija, kopā ar LFF un UEFA realizējusi lietu par futbola spēļu sarunāšanu. Rītdien plkst. 12:00 Valsts policijas ēkā paredzēta preses konference, kurā sabiedrība tiks informēta par notikušo.

Kā raksta Latvijas Futbola federācija, preses konferencē piedalīsies iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis, UEFA Integritātes nodaļas izmeklētājs, Eiropola Eiropas Kibernoziegumu centra speciālists Masimiljāno Mikenci un LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Tādējādi netieši ir apstiprinātas runas, ka Valsts policija kopā ar LFF un UEFA ir šķetinājusi spēļu sarunāšanas skandālu. Tajā visdrīzāk ir iesaistīts arī bēdīgi slavenais Oļegs Gavrilovs, kurš pēc neoficiālas informācijas neilgu laiku atradās aizturējumā. Par to pirmais ziņoja Daugavpils portāls gorod.lv. Aizdomās turamo skaits, to personības un nodarītais pagaidām netiek atklāts. Valsts policija un LFF septembra beigās sarunā ar Sportacentrs.com no komentāriem atteicās. Atgādinām, ka 2016. gada janvārī beidzot stājās spēkā izmaiņas Krimināllikumā, aizliedzot manipulēt ar sporta spēļu un sacensību norisi un iznākumu.

Starptautisko futbola organizāciju pārstāvji Latvijā ieradušies arī cita iemesla dēļ. Šodien, rīt un parīt UEFA un FIFA pārstāvji tiksies ar federācijas biedriem, lai izklāstītu jaunās statūtu redakcijas piedāvājuma detaļas. Vakar ārkārtas valdes sēdē statūtu gala redakcija bija viens no centrālajiem punktiem. Federācija novembra beigās plāno rīkot ārkārtas kongresu, lai virzītu jauno statūtu apstiprināšanu kongresā, un tas būs pēdējais brīdis, kad to varēs izdarīt, pirms tiks uzsākta pieteikšanās nākamā gada vēlēšanām. Atgādinām, ka 17. oktobrī notiks jau trešais ārkārtas kongress šogad, un tā kulminācija būs balsojums par Gorkša palikšanu vai nepalikšanu prezidenta amatā.

Izmantotie resursi:
LFF

Sporta sarunu šova "eXi" viena no tēmām - sarunātās spēles