Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Iliško: "Esam pārliecināti, ka Daugavpils "Daugava" spēlēs Virslīgā"

Agris Suveizda

Iliško: "Esam pārliecināti, ka Daugavpils "Daugava" spēlēs Virslīgā"
Raimonds Iliško
Foto: www.fcdaugava.lv

Latvijas trešā spēcīgākā futbola kluba Daugavpils "Daugavas" ģenerāldirektors Raimonds Iliško sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka klubs negrasās padoties un ir gatavs cīnīties, lai tomēr saņemtu licenci startam SMScredit.lv Virslīgā.

"Esam iepazīstināti ar licencēšanas komisijas pieņemto lēmumu. Apelācijas iesniegšanai mums ir dots termiņš piecas darbadienas – tātad līdz 14. martam. Noteikti to arī darīsim – ir ieguldīts pietiekami liels darba apjoms, un negribam padoties. Klubam ir vēsture, ir tituli. Par vietu sportā ir jācīnās, un neesam nolaiduši rokas," teica "Daugavas" ģenerāldirektors Raimonds Iliško, kurš šajā amatā nomainīja Romānu Lajuku.

"Cīnīsimies tālāk. Lēmums ir tāds, kāds tas ir. Ja skatāmies uz sportu kopumā, citreiz ir šaubas vai nepatīkami mirkļi, kad viens sportists ir labāks par otru, bet tiesnesis lēmumu tomēr pieņēmis vienam vai otram sportistam par labu. Ir dots termiņš, lai lēmumu apstrīdētu, un sagatavosim apelācijas pieteikuma projektu, paši izvērtēsim visus apstākļus, un ceru, ka lēmums pēc pārsūdzības būs pozitīvs," sacīja Iliško.

Iliško apstiprināja, ka vienīgā trūkstošā detaļa licencēšanas procesā bija līgums ar jaunatnes akadēmiju: "Jā, pilnīgi pareizi. Kaut gan esam arī lūguši licencēšanas komisiju pagarināt šo termiņu uz burtiski dažām dienām, kas nekādā ziņā nevarētu ietekmēt turnīra sākumu, kas bija paredzēts 14. martā."

"Ja skatāmies licencēšanas nolikumu, nezinu, kādu iemeslu dēļ tajā ir ielikts punkts par 50 kilometru attālumu," Iliško komentēja iemeslus, kādēļ joprojām nav izdevies parakstīt nepieciešamo līgumu. "Godīgi sakot, nesaprotu šādu ierobežojumu, jo, piemēram, tai pašai "Barcelona" akadēmija ir arī citā kontinentā – Āfrikā. Respektīvi, izrādās, ne valstī ir robežas, ne arī kontinentos."

"Attiecīgi Latvijas Virslīgā ir pieņemts arī šāds vērtēšanas kritērijs - par attālumu. Saraksts par 11 akadēmijām federācijas mājaslapā ir pieejams kopš 26. februāra, un ar vairākām akadēmijām esam veikuši pārrunas un jau diskutējuši par iespējamajiem nosacījumiem," Iliško turpināja.

"Šis lēmums nenozīmē, ka futbola klubs "Daugava" izbeidz savu pastāvēšanu un aiziet no visiem turnīriem un sporta arēnas," Daugavpils kluba vadītājs atbildēja uz jautājumu par kluba potenciālo nākotni. "Vēl ir laiks, cerība un cīņas spars. Cerams, ka pēc apelācijas pieņemtais lēmums būs labvēlīgs un mēs turpināsim startēt Latvijas virslīgā. Es, kā kluba vadītājs, komanda un kluba darbinieki esam pārliecināti par to, ka paliksim Virslīgā. Varbūt esam nedaudz pašpārliecināti, bet mēs ceram un mēs par to cīnīsimies."

  +8 [+] [-]

, 2014-03-07 19:23, pirms 11 gadiem
Nu labi!!! Šitiem vismaz izklausās, ka spēlēšana Virslīgā būtu samērā pareizs lēmums apelācijas lietā, jo ja prasa tikai pāris dienas vairāk, lai nokārtotu dažas formalitātes par kluba akadēmiju!!!
Bet Skonto gadījumā es neredzu izeju!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-07 19:51, pirms 11 gadiem
Diez vai Rēzekne sadarbosies ar Daugavpili?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-07 20:41, pirms 11 gadiem
Jau ir gatavs jaunais kalendārs 8 komandām 4 apļos un šogad viss jau saplānots. Var jau cerēt, ka izdosies tas, kas nevar izdoties, bet vai vajag, jo visvisādi apelācijas, arbitrāžas u.tml. procesi var vilkties no pusgada līdz pat 3 gadiem un pa to laiku būs nospēlēts ne tikai 2014.gada čempionāts ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-07 21:25, pirms 11 gadiem
Nez Skonto gan Daugavpils "Daugava", butu pelnijusi kadu gadu paspelet 1. liga, vieniem par algas nemaksasanu, otriem par TOTO cirku, ja klubi to nespej pardzivot tad ari virsliga vini nav vajadzigi.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-07 21:29, pirms 11 gadiem
1.līgas klubi jau sen licencēti un kalendārs gatavs - "Daugavpils Daugava" un "Skonto", diemžēl, arī 1.līgā startēt nedrīkstēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-07 22:04, pirms 11 gadiem
Principā jau akadēmija nav nekāda iedoma,jo jebkuram nopietnam virslīgas klubam ir vajadzīga piramīda un jārūpējās ir par jauno futbola paaudzi.Tikai dažiem klubiem tas ir nopietni,bet dažiem,tai skaitā Daugavpils Daugavai ,tas liekās vajadzīgs tikai ķeksīša dēļ.Āfrika jau nevajadzētu savu akadēmiju,tur jums pat ceļa nauda neatradīsies.Varbūt kaimiņos Baltkrievos?Ak jā ,tie nesaprotamie 50 km

  +4 [+] [-]

, 2014-03-07 22:08, pirms 11 gadiem
Un vēl gribās pateikt.Šeit nav JĀCĪNĀS,bet jāizpilda visu komandu pieņemtās un apstiprinātās prasības.Jāspēlē pēc vienādiem noteikumiem.Cīnīties vari braukt uz Krimu.

  +4 [+] [-]

, 2014-03-07 22:29, pirms 11 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Kur pirmaas liigas komandas var redzeet.
FK Olaine - 1.LĪGA. LATVIJAS ČEMPIONĀTS.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-07 22:45, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Un vēl gribās pateikt.Šeit nav JĀCĪNĀS,bet jāizpilda visu komandu pieņemtās un apstiprinātās prasības.Jāspēlē pēc vienādiem noteikumiem.Cīnīties vari braukt uz Krimu.
50 km noteikums ir neloģisks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-03-07 22:56, pirms 11 gadiem
Grbeetos lai Daugava speelee,tomeer komanda nav sliikta,galvenais lai ar saviem toto neaizraujas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-03-07 23:42, pirms 11 gadiem
Nemīz, Juvi izmeta uz B sēriju un paskaties kā tagad visus vālē vietējā čempī.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-08 01:52, pirms 11 gadiem
Nu redzēsim, ko iespēs pa 5 dienām. Kaut kā viss šķiet ārkārtīgi novēlots. DD pērn bija līgums ar BFC kā akadēmiju, bet šogad tak viņi zināja, ka BFC spēlēs Virslīgā un nāks iekšā ar savu akadēmiju. Kāpēc šis jautājums tiek risināts pašā pēdējā brīdī un pausta izbrīna par 50 km noteikumu. Vai tad tas nebija zināms jau stipri iepriekš, kad tika vētītas potenciālās kandidātes, ar ko parakstīt līgumu? Skaidrs, ka DD savu akadēmiju neuztaisīs un atliek vien cerēt, ka atradīsies kāds, ar ko noslēgt sadarbības līgumu. Vismaz viena komanda tad vēl būtu izpildījusi licencēšnas noteikumus!