Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Vējš iepūš pretējā virzienā un ieskalo Ošu Gaujas stāvajos krastos

Emils Ozerinskis

Vējš iepūš pretējā virzienā un ieskalo Ošu Gaujas stāvajos krastos
Dāvis Ošs. Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas futbola "Tonybet" Virslīgas pērnās sezonas koka medaļu ieguvēja "Valmiera" pavēstījusi par vairākiem komandas pastiprinājumiem pirms gaidāmā sezonas sākuma. Laukuma spēlētāju rindās vidzemniekiem pievienojies pussargs Kevins Cēsnieks, bet vārtsargu sarakstā iekļauts iepriekšējā sezonā "Liepāju" pārstāvējušais Dāvis Ošs.

Šogad iekšējo spēlētāju pāreju ziņās visai plašu rezonansi izsauca vairāku nozīmīgu "Valmieras" spēlētāju pāriešana uz "Liepāju". Šādu ceļu izvēlējās senegāliešu malējais aizsargs Paps Falls, tunisiešu pussargs Fražs Kermanī, kā arī tranzītā caur Gruziju savam bijušajam trenerim Tamazam Pertijam pievienojās Luka Silagadze. Šodien izskanējušie jaunumi no "Valmieras" nometnes pavēstījuši par pirmo starpsezonas pārēju pretējā virzienā no Kurzemes krastiem uz Vidzemi.

Par "Valmieras" vārtu drošību tandēmā ar venecuēlieti Karlosu Olsesu atbildēs 29 gadus vecais un teju divus metrus garais Dāvis Ošs, kurš pērnās sezonas otro pusi pavadīja tieši Pertijas trenētajā "Liepājā". Vēju pilsētas brigādes rindās no Limbažiem nākošais Ošs pērn sargāja cietoksni 11 Virslīgas spēlēs. Divās no tām tika izcīnītas sausās uzvaras, bet vēl četrās reizēs nospēlēts neizšķirti 1:1.

Karjeras gaitā Ošs Virslīgas čempionātā pārstāvējis "Mettu" un Jūrmalas "Sparaku" un "Liepāju", kopumā piedaloties 158 spēlēs. Vārtsargs bijis arī "Riga" paspārnē, tomēr augstāk par spēlēšanu komandas dublieru rindās Nākotnes līgas čempionātā galvaspilsētas komandā vārtu vīram tikt nesanāca.

Dāvja Oša komentārs: "Šobrīd ir pagājusi aptuveni nedēļa, kopš pievienojos komandai, puiši mani uzņēma labi. Šeit ir daudz zināmu un pazīstamu spēlētāju, ar kuriem esmu kopā spēlējis jau iepriekš. Teikšu, ka iejuties esmu ļoti labi. Valmiera ir gados jauna komanda, kad spēlēju Metta sastāvā, man bija līdzīga pieredze – galvenā atšķirība ir tā, ka šeit komandai ir lielāki mērķi augstākas ambīcijas. Gribu palīdzēt komandai sasniegt izvirzītos mērķus, protams arī individuāli ir savi mērķi, vēlos aizvadīt pēc iespējas vairāk spēļu."

"Par savām stiprajām pusēm uzskatu spēli uz vārtu līnijas, esmu augumā ražens, Virslīgā nav daudz šādu vārtsargu. Divcīņas man nav svešas, spēju darboties arī izgājienos. Pagājušo sezonu aizvadīju Liepājā, tāpēc man šis mikromačs būs svarīgs, šādas spēles palīdz labāk noskaņoties, vairāk fokusēties, lai parādītu savai bijušajai komandai uz ko esmu spējīgs un ļaut savai jaunajai komandai izcīnīt uzvaru. Beidzoties iepriekšējai sezonai meklēju komandu ārpus Latvijas, nedaudz viss ievilkās, tad sekoja piedāvājums no Valmiera FC, kuram daudz nedomājot piekritu. Kā jau teicu, komanda ir ar lielām ambīcijām, laba komanda, esmu priecīgs būt šeit. Protams bija neliels pārsteigums, jo Valmierā strādā ar jauniem spēlētājiem, es šobrīd komandā esmu gados vecākais, šī būs jauna pieredze, jauns izaicinājums," valmieriešu kluba mājaslapā citēts Ošs.

Par vēl vienu "Valmieras" komandas sastāva jaunumu kļuvis tieši šodien 19 gadu dzimšanas dienu atzīmējošais pussargs Kevins Cēsnieks. Nē, ar Valmierai netālo Cēsu pilsētu Cēsniekam nav nekādās saistības, jo futbolists caurum cauris Jelgavas futbola produkts. Pagājušajā sezonā Cēsnieks debitēja Virslīgas turnīrā FS "Jelgava" krāsās. Aļņu rindās pagājušajā sezonā pussargs piedalījās visās 36 spēlēs, spējot tikt pie vieniem gūtiem vārtiem.

Kevina Cēsnieka uzruna "Valmieras" līdzjutējiem: "Esmu priecīgs būt Valmierā, šeit apstākļi ir tie labākie, pieejams viss nepieciešamais, lai augtu un attīstītos kā spēlētājs. Pilsētu gan neesmu vēl paguvis apskatīt, esmu izbraucis cauri centram, zinu, ka šeit ir kino, daudz dažādu vietu kur paēst. Viss ir ļoti sakopts. Te ir fantastiska infrastruktūra, svaru zāle, kur vari atnākt jebkurā laikā, darīt visu, kas nepieciešams. Pieeja spēlētājiem šeit ir daudz savādāka, kā to esmu pieredzējis iepriekš. Ir iespēja trenēties individuāli ar fiziskās sagatavotības treneri Ivo Lakuču, jūtu, ka viņš strādā ar mani, lai būtu pēc iespējas labākā formā. Komandas kopējos treniņos protams ir lielāks cilvēku skaits, tev neskatās virsū, tad sanāk mazliet palaisties pašam pat to nenojaušot."

"Komanda pati par sevi ir atvērta, visi savā starpā aprunājas, ir draudzīgi. Kopīgi cenšamies ārzemju spēlētājiem iemācīt kādus vārdus latviski, arī angļu valodā, ir ļoti interesanti. Kā futbolists uzskatu, ka varu izcelt savu izturību, daudz varu skriet laukumā, tas ir mans lielākais pluss. Ceru, ka šeit turpināšu augt, attīstīties kā spēlētājs, izcīnīt sev vietu un tikt pie minūtēm Virslīgas komandā," izteicās no Jelgavas uz Valmieru pārgājušais futbolists.

Iepriekš "Valmiera" vēstīja par divu jauno futbolistu pievienošanos no Balkānu valstīm. Uzbrūkošā pussarga pozīcijā vidzemniekiem pievienojies 20 gadus vecais Slovēnijas futbolists Čirts Rotars. Savukārt kā balsta pussargs "Valmierai" pievienojies 22 gadus vecais horvāts Branimirs Čavars.

Izmantotie resursi:
https://valmierafc.com/lv/

  +1 [+] [-]

, 2024-03-06 15:20, pirms 2 mēnešiem
Cerams, ka par katras komandas transfēriem būs raksts? Ne tikai Valmieras

  +1 [+] [-]

, 2024-03-06 15:37, pirms 2 mēnešiem
Šodien vesela čupa pāreju ziņojas twiterī, Grobiņai daudz papildinājumu caur īri.

Jelgava iet Mettas (kā jau visas mazās akadēmijas komandas, laikam) divus vadošus spēlētajus jau pagājušā sezonā atdeva Liepājai, šosezon pamatvārtusargu un tagad Cēsinieku, par kompensācijām atdeva, pieņemu .

  +1 [+] [-]

, 2024-03-06 15:55, pirms 2 mēnešiem
fall in love rakstīja: Šodien vesela čupa pāreju ziņojas twiterī, Grobiņai daudz papildinājumu caur īri.
Apinītis nav oficiāls avots. Pagaidām LFF lapas pieteikumā Grobiņai ir ielikti tikai Dāvids Družiņins un Ivo Gaučis. Pāreju sarakstā nav ievietots neviens spēlētājs. Grobiņas kluba kontos arī nekas nav par sastāvu publicēts.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-06 15:59, pirms 2 mēnešiem
Cēsniekam nebija gudrāk vēl vienu sezonu pavadīt Jelgavā, kur viņam vieta sastāvā pa lielam garentēta? Tagad varēs sēdēt uz soliņa kā jau lielajam daudzumam Valmieras latviešu "talantiem".

     [+] [-]

, 2024-03-06 16:25, pirms 2 mēnešiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Apinītis nav oficiāls avots. Pagaidām LFF lapas pieteikumā Grobiņai ir ielikti tikai Dāvids Družiņins un Ivo Gaučis. Pāreju sarakstā nav ievietots neviens spēlētājs. Grobiņas kluba kontos arī nekas nav par sastāvu publicēts.
Taa ir, priekšziņas entuziastiem.

     [+] [-]

, 2024-03-06 16:53, pirms 2 mēnešiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Apinītis nav oficiāls avots. Pagaidām LFF lapas pieteikumā Grobiņai ir ielikti tikai Dāvids Družiņins un Ivo Gaučis. Pāreju sarakstā nav ievietots neviens spēlētājs. Grobiņas kluba kontos arī nekas nav par sastāvu publicēts.
Ir oficiāli, paskaties Transfermarkt, arī Virslīgas mājaslapā ir

     [+] [-]

, 2024-03-06 16:56, pirms 2 mēnešiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Apinītis nav oficiāls avots. Pagaidām LFF lapas pieteikumā Grobiņai ir ielikti tikai Dāvids Družiņins un Ivo Gaučis. Pāreju sarakstā nav ievietots neviens spēlētājs. Grobiņas kluba kontos arī nekas nav par sastāvu publicēts.
https://tonybetvirsliga.lv/team/gro...

https://www.transfermarkt.com/grobi...

  -1 [+] [-]

, 2024-03-06 17:37, pirms 2 mēnešiem
Paredzu ,ka būs labi! Gribas ieriebt tiem daiļrunātājiem《Birjuka un Novicka kungiem》,Valmierai būs otrā vieta,4punktu atstarpe no Rīga fc,Rfs -8 punkti

  +1 [+] [-]

, 2024-03-06 17:59, pirms 2 mēnešiem
Ja Ošs atnāk kas tad būs ar Lauvu vai Veisbuku jo neticās ka turēs 4 vartsargus.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-06 18:07, pirms 2 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: Ja Ošs atnāk kas tad būs ar Lauvu vai Veisbuku jo neticās ka turēs 4 vartsargus.
Arī nesapratu ,kam tas vajadzīgs,jo Lauva pērn jau pierādīja ,ka var labi spēlēt.

     [+] [-]

, 2024-03-06 18:21, pirms 2 mēnešiem
Pieņemu, ka Ošs var izkonkurēt Olsesu, jo Olsesa tradicionālās regulārās kļūdas katrā spēlē maksāja samērā daudzus punktus turnīra tabulā. Ošs ir stabilāks, spēlē mazāk riskanti, bet droši, kā arī ir daudz labāks izgājienos.
Varbūt Olsesu nosūtīs uz īri? Jo arī Lauva prot spēlēt, plus vēl kaut kur jāliek Veisbuku, kuram arī laiks sākt regulāra pirmā vārtsarga karjeru.
Vispār, Valmierai papildinājumi, kā vienmēr, ir interesanti, redzēs, kā viss saliksies.
Diemžēl, Kalns gan īsti nepārliecina, izskatījās kaut kā dikti saguris un apdzisis pagājušajā sezonā.

     [+] [-]

, 2024-03-06 18:21, pirms 2 mēnešiem
Kevins nav no Cēsīm , bet dzer cēsinieku🍻
Ošs tak bija Mārcis vai Māris?
Drīzumā būs jaunumi, ka parakstīts Moldovas zvaigzne Grigoriy Caisin

     [+] [-]

, 2024-03-06 19:11, pirms 2 mēnešiem
dāvim novēlu veiksmi, labs vārtsargs!

     [+] [-]

, 2024-03-07 09:45, pirms 2 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: Ja Ošs atnāk kas tad būs ar Lauvu vai Veisbuku jo neticās ka turēs 4 vartsargus.
Lauva šobrīd ārpus Virslīgas pieteikuma: https://lff.lv/klubi/valmiera-fc-36...