Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lajuks: "Šosezon punktu starpība starp 2. un 3. vietu tik milzīga vairs nebūs"

Rolands Eliņš

Lajuks: "Šosezon punktu starpība starp 2. un 3. vietu tik milzīga vairs nebūs"
Romāns Lajuks. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

Latvijas futbola kluba "Riga FC" izpilddirektors Romāns Lajuks intervijā ar Sportacentrs.com futbola apskatnieku Edmundu Novicki dalījās savās pārdomās un prognozēs par gaidāmo Virslīgas sezonu un klubu spēku samēru, kā arī atzīmēja principiālo konkurenci ar RFS komandu.

"Par to, kā varētu izskatīties Virslīgas spēku hierarhija šosezon, grūti šobrīd izteikties. Manuprāt, vajadzēs pagaidīt vismaz pirmo apli, lai varētu izdarīt secinājumus," sacīja Romāns Lajuks. "Viennozīmīgi, ka favorītes ir "Riga" un RFS, bet nu nedomāju, ka "Valmiera", "Liepāja" un "Auda" negrasās tā vienkārši padoties. Man tādas aizdomas, ka tik lielas starpības punktu izteiksmē starp otro un trešo vietu šosezon varētu vairs nebūt."

Iepriekšējā Virslīgas sezonā Rīgas vadošo komandu atrāviens bija patiešām milzīgs, un otro vietu no trešās šķīra 30 punkti. Tā ir desmit uzvaru tiesa.

"Par vietām no sestās līdz desmitajai arī grūti pateikt, jo tur daudz kas atkarīgs no šo komandu komplektācijas," turpināja "Riga" izpilddirektors. "Bet jebkurā gadījumā - arī ikviena spēle pret šīm komandām beigās var izšķirt čempiontitulu. Piemēram, kā mēs pagājušajā sezonā, kad zaudējām punktus pret "Jelgavu" un "Super Novu", kas arī izšķīra titulu, nevis sezonas pēdējā spēle Valmierā, kur nospēlējām neizšķirti. Titulu izšķīra jau tās spēles iepriekš septembrī un oktobrī. Droši vien šogad būs līdzīgas situācijas."

Lajuks ar smaidu norādīja, ka "Riga" šis ir jubilejas gads - klubam aprit desmit gadi. Tāpat personīga jubileja (60.) gaidāma arī viņam, un attiecīgi būtu ļoti patīkami pārkāpt barjerai un pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezties Virslīgas tronī.

Galvenā konkurente par to arī šoreiz solās būt RFS, un intervijā tika piesaukts, ka abiem klubiem ir principiālas atšķirības, proti, RFS arī šīs sezonas sākumu sagaida ar salīdzinoši mazāk izmaiņām sastāvā un leģionāros, kā arī ar to pašu galveno treneri, kamēr "Riga" tendences tomēr ir veikt biežākas izmaiņas gan sastāvā, gan treneru korpusā.

"Es viennozīmīgi ļoti respektēju RFS spēju saglabāt sastāvu ilgākā laika posmā," sacīja Lajuks. "Kodols tiek saglabāts vairākus gadus, katrā starpsezonā piemeklējot varbūt tikai dažas papildus detaļas, un šāds komandas stils man personīgi ir ļoti tuvs. Skaidrs, ka būs grūti. Ja nekļūdos, no iepriekšējām desmit savstarpējām spēlēm mēs nevienā neesam uzvarējuši pamatlaikā - tas ir daiļrunīgs fakts. No otras puses, ja reiz 10 spēlēs neesam uzvarējuši, tad matemātiski tā vajadzētu būt, ka tagad 11. un 12. spēlē balansam vajadzētu nosvērties mūsu pusē."

Lajuks savā apgalvojumā, kas turklāt tika izteikts vēl pirms nedēļas nogalē aizvadītā Superkausa (kurā jau atkal Rīgas derbijā pamatlaikā tika spēlēts neizšķirti), kļūdījās tikai nedaudz - "Riga" nav uzvarējusi pamatlaikā pret RFS astoņās spēlēs pēc kārtas, pēdējoreiz to paveicot 2022. gada maijā. Tiesa, arī RFS kopš tā laika ir tikai viena uzvara pamatlaikā, bet septiņās pārējās savstarpējās spēlēs kopš 2022. gada maija pamatlaikā ticis fiksēts neizšķirts.

Ņemot vērā gan statistiku, gan pārējo, kā "Riga" izpilddirektors jūtas pirms sezonas sākumu - vai uzskata savu komandu par favorīti konkurencē pret RFS? "Viennozīmīgi uzskatu, ka šeit ir 50:50 izredzes," viņš atbildēja.

Nākamais Rīgas derbijs paredzēts Virslīgas pirmā apļa noslēgumā 27. aprīlī. Savukārt sezonas ievadā "Riga" svētdien cīnīsies pret līgas jaunpienācēju "Grobiņas SC/LFS", kamēr RFS būs tas gods atklāt visu Virslīgas čempionātu ar spēli piektdien pret "Audu".

  +3 [+] [-]

, 2024-03-05 18:06, pirms 2 mēnešiem
Taisam apauju, kuram vēl liekas, ka atšķirība starp 'Šosezon punktu starpība starp 2. un 3. vietu tik milzīga vairs nebūs' un 'Man tādas aizdomas, ka tik lielas starpības punktu izteiksmē starp otro un trešo vietu šosezon varētu vairs nebūt.' ir būtiska.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2024-03-05 21:45, pirms 2 mēnešiem
Man opaps teica lajuks ir liels blēds.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-05 23:44, pirms 2 mēnešiem
Ja to sola Lajuks, tad būs vien jānotic, viņš prot panākt vēlamo rezultātu.

  +2 [+] [-]

, 2024-03-06 11:38, pirms 2 mēnešiem
Pandora rakstīja: Ja to sola Lajuks, tad būs vien jānotic, viņš prot panākt vēlamo rezultātu.
ārpus konteksta un ne pa tēmu, bet bildē izskatās, ka sauļošanās krēmu sejai šamais aizmirsis uzklāt, esot gatavošanās nometnē sezonai.

  +3 [+] [-]

, 2024-03-06 11:58, pirms 2 mēnešiem
Pagaidam lielakais un neparspejamais toto aferists un bledis musu valsti, antons ŠVILPIS...

  +2 [+] [-]

, 2024-03-06 18:09, pirms 2 mēnešiem
Sportaentuziasts50 rakstīja: Man opaps teica lajuks ir liels blēds.
Opaps nemānās

     [+] [-]

, 2024-03-06 21:24, pirms 2 mēnešiem
Ja romka tā saka, tad uzlicis uz pretējo!