Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Labākie septembrī - Karlsons un Riherts

Labākie septembrī - Karlsons un Riherts
Andris Riherts
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Pēc žurnālistu balsojuma un "InStat" analīzes salīdzinājuma noskaidrojies, ka par Virslīgas labāko septembra spēlētāju kļuvis Ģirts Karlsons ("Liepājas metalurgs"), savukārt mēneša labākais treneris - "FS METTA/Latvijas Univerisitāte" pārstāvis Andris Riherts.

Šīs sezonas Virslīgas labākā spēlētāja titula noteikšanā allaž ir iesaistīti tikai Latvijas futbola žurnālisti, biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'' un Latvijas Futbola federācija, taču šomēnes tam bija izņēmums, jo pēc balsojuma noskaidrojās, ka divi spēlētāji dala vienādu balsu skaitu. Sīvākā konkurence izvērtās starp komandas biedriem Ģirtu Karlsonu un Valēriju Afanasjevu, kurus balsstiesīgie vērtēja kā vienlīdz vērtus septembra spēlētājus. Šī iemesla dēļ tika nolemts iesaistīt Virslīgas čempionāta jaunās analīzes palīdzību un, kā izrādās, augstāks "InStat" indekss aizvdītajos mačos ir tieši Karlsonam, kurš arī saņems balvu kā septembra labākais spēlētājs.

Karlsons aizvadītā mēneša laikā piedalījās visās sešās savas komandas spēlēs. Kopumā spēlētājs guva četrus vārtus, no kuriem visnozīmīgākais vārtu guvums sekoja 26. septembra cīņā ar FK ''Ventspils'', kad liepājnieki izcīnīja minimālu uzvaru ar 1:0. Kopumā spēlētājs savai komandai palīdzēja izcīnīt piecas uzvaras sešās spēlēs. Komandai vienīgā neuzvarētā spēle ir izbraukuma mačs pret FK ''Daugava Rīga'', kad no drošas vadības (3:0) tika izlaista uzvara, un spēle noslēdzās neizšķirti 3:3.

Jāpiebilst, ka dāvanu karti no sporta preču veikala ''b.a.L.L.'' saņems arī Afanasjevs.

Par mēneša labāko treneri atzīts "FS METTA/Latvijas Universitāte" galvenais treneris Andris Riherts. Arī studentu komanda septembrī aizvadīja sešas spēles. Mēneša pirmajās cīņās jauniešiem nācās samierināties ar zaudējumiem pret top komandām ''Skonto FC'' (1:2) un SK ''Liepājas metalurgs'' (1:4), savukārt tad sekoja divas principiālas un nozīmīgas spēles, kuras komanda spēja uzvarēt. Vispirms viesos ar pārsteidzoši pārliecinošu rezultātu tika sagrauta FB ''Gulbene'' 3:0, un pēc tam arī mājās svinēta grūta uzvara pār FK ''Daugava Rīga'' (4:3), kas kopumā komandai ļāva izkļūt no kopvērtējuma pēdējās vietas, šo neomolīgo sajūtu nododot gulbeniešiem. Atzīstamu sniegumu mettieši demonstrēja arī atlikušajās divās mēneša spēlēs, kad ar minimālu rezultātu viesos tika kapitulēts čempionāta līderei FC ''Daugava'' (0:1) un fantastiskā spēlē izrauts punkts viesos pret ''Jelgavu" (1:1). Kā tas ir pieņemts sportā, lielā mērā komandas panākumi ir galvenā trenera nopelns, līdz ar to Riherts ir atzīts par mēneša labāko šī amata lietpratēju Virslīgas čempionātā.

Virslīgas labākie spēlētāji šosezon

MēnesisSpēlētājsKlubs
marts/aprīlisJ.SaitoGulbene
maijsM.GongadzeDaugava (D)
jūnijsV.ŠabalaSkonto
jūlijsS.JašinsDaugava (D)
augustsR.LeliūgaMetalurgs
septembrisĢ.KarlsonsMetalurgs

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-04 16:31, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Kapec ´Playboy´ nevienam nedeva 3 punktus?...
Tāpēc ka nav balsojumā - skonteļa!Protests no playboy!
, 2012-10-04 16:36, pirms 12 gadiem
Ko Starkovs atzītu par septembra labāko spēlētāju? Fertovu?
, 2012-10-04 16:49, pirms 12 gadiem
Bārta rakstīja: Ko Starkovs atzītu par septembra labāko spēlētāju? Fertovu?
Varētu būt.
, 2012-10-04 17:33, pirms 12 gadiem
privātā dzīve, playboy..kas te notiek?
, 2012-10-04 19:20, pirms 12 gadiem
Savu balsi es personīgi būtu atdevis Ibem šoreiz, bet Karļiks balvu noteikti arī ir pelnījis. Nav Milaševičs labākais spēlētājs, vismaz treneris Riherts ir. Savs prieciņš arī Mettas atbalstītājiem.
, 2012-10-04 20:41, pirms 12 gadiem
Karpuškins prognozējis atbilstoši vietām.
, 2012-10-04 22:15, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Kapec ´Playboy´ nevienam nedeva 3 punktus?...
Viņš deva Afanasjevam, tik te drukas kļūda!
, 2012-10-04 22:16, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Tāpēc ka nav balsojumā - skonteļa!Protests no playboy!
Viņš deva Afanasjevam, tik te drukas kļūda!
plus viņam nav nekāda sakara ar Skonto... pilnīgi nekāda
, 2012-10-04 22:25, pirms 12 gadiem
dragoo rakstīja: Viņš deva Afanasjevam, tik te drukas kļūda!
Tad labākais septembrī ir Afanasjevs?
, 2012-10-04 22:54, pirms 12 gadiem
1 rakstīja: Tad labākais septembrī ir Afanasjevs?
Kopējais punktu skaits taču ir pareizs.
Bruno Melnis. Foto: FK Metta
39

Karašauska vārti nenovērš katastrofu – "Metta" otrajā puslaikā Liepājā iesit piecus

"TonyBet" Virslīgas 20. kārta sākusies ar "Metta" graujošu uzvaru Liepājā, pēc zaudēta pirmā puslaika gūstot pat četrus vārtus otrajā spēles daļā un trešo reizi sezonā pārspējot Eirokausu dalībnieci "Liepāju" (5:1), kurai nelīdzēja pat pāreju perioda atvēršanās un četru jaunu futbolistu došanās laukumā.
Fabriss Ondoā. Foto: Sanita Sparāne/RFS
13

Ondoā atgriežas Latvijā un pievienojas RFS, "Liepājai" bez Karašauska arī četri leģionāri

Latvijas futbola augstākajā līgā vakar oficiāli sākās vasaras pāreju periods, kas šoreiz ilgs līdz 16. augustam. Virslīgas 20. kārta šovakar sāksies ar "Liepājas" mājas spēli pret "Metta", un kurzemnieku pāreju sarakstā atrodami pieci spēlētāji, bet čempiones un RFS vārtsargu līniju papildinājis bijušais "Audas" pamatvārtsargs Fabriss Ondoā.
Marko Regža. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
12

Regža atgūst līderpozīciju bombardieru sarakstā, ''Riga'' viesos saplosa ''Grobiņu''

''TonyBet'' futbola Virslīgas 19. kārtas noslēdzošajā mačā ''Riga'' izbraukumā ar 6:0 sagrāva ''Grobiņas'' futbolistus. Divus vārtus guva Marko Regža, atgriežoties turnīra labāko bombardieru līderpozīcijā.