Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pērkons par "Jelgavas" plāniem un pārliecību, ka Virslīga neizpaliks

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pērkons par "Jelgavas" plāniem un pārliecību, ka Virslīga neizpaliks
Ervīns Pērkons. Foto: Futbola skola "Jelgava"

Šodien "Rimi" Olimpiskajā centrā Virslīgas jaunpienācēja "Jelgava" ar 0:6 piekāpās RFS, piecus vārtus ielaižot jau pirmajā puslaikā. Sportacentrs.com pēc mača aprunājās ar jelgavnieku treneri Ervīnu Pērkonu.

Taujāts, vai pēc 0:6 jelgavnieki nav nošļukuši, Ervīns Pērkons atbildēja noraidoši: "Nē, ir bijis arī sliktāk, viss ir pieredzēts. Šai spēlē gribējām uzspēlēt atvērtāk, pamēģināt tās lietas, kas mums bija veiksmīgas iepriekšējā sezonā un saprast, vai mēs to pašu varam darīt tagad. Sapratām, ka vēl bišķiņ par ātru. Taču nav nekāda pagrimuma. Tas, ka tikām sodīti par tādām lietām, par kādām Nākotnes līgā mūs nesodīja, nozīmē, ka varēsim video paanalizēt un izdarīt secinājumus. Sezonā būsim konkurētspējīgāki."

Pērkons informēja, ka "Jelgavai" vēl paredzētas pārbaudes spēles pret "Banga", "Kuressaare", "Panevėžys", bet pēdējā nedēļā pirms čempionāta arī JDFS "Alberts". Runājot par sastāvu, kā jau to var redzēt arī pirmajos pārbaudes mačos, kodols palicis tas pats - par Nākotnes līgas čempioniem kļuvušie, saglabāti apmēram 90%. Ja par jaunpienācējiem, Pērkons skeptiski izteicās par pieredzējušo spēlētāju piesaisti, jo tas saistās ar finansiāli lielākiem izdevumiem.

Šodien pret RFS uz maiņu uznāca Oskars Rubenis - viens no "Tukums 2000/Telms" pērnā gada līderiem starpsezonu periodā pievienojās "Liepājai", tomēr guvis nelielu savainojumu un galu galā šo komandu pameta. "Jelgava" Rubeņa spējas lieliski pārzina un vēlas pievienot sastāvam, taču pagaidām paraksts uz līguma vēl nav uzlikts. Līdzīga situācija ir ar ukraini Jehoru Smirnovu (pērn - "Super Nova" futbolists) un kamerūnieti Žanu Mbasī (pērn "Mettā").

Klubu pametis Rjotaro Nakano, kurš atgriezies dzimtenē Japānā, toties veterāns un paralēli treneris Valērijs Redjko (Virslīgas sezonas priekšvakarā svinēs 40. dzimšanas dienu) plāno Virslīgā spēlēt. Iepriekšējo reizi Redjko Virslīgā spēlēja ar FK "Jelgava" 2019. gada sezonā.

Pērkons arī pauda atziņu, ka visu ziemu bijis pārliecināts par "Jelgavas" startu Virslīgā: "Es biju pilnībā drošs. Spēlētāji, tāpat kā visi cilvēki, seko sociālajiem tīkliem un rakstiem - viņiem tas [šaubas] varbūt kaut kur bija, taču, tiklīdz šāda informācija [par bažām] kaut kur parādījās, es taisīju sapulci un teicu, ka viss ir kārtībā. Sacīju viņiem: "Ja kaut kas būs slikti, būšu pirmais, kurš jums to godīgi pateiks. Nevajag klausīties, ko tur raksta žurnālisti, insaidus un baumas. Mēs mēģinām visu atrisināt." Man bija pārliecība un teicu puišiem, ka gatavojamies, ka būsim Virslīgā. Teicu, ka nevajag satraukties un lieki meklēt kaut kādus variantus spēlēt citur. Lūdzu vienkārši koncentrēties uz savu darbu un tad viss būs kārtībā."

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 18:09, pirms gada
Tā gribētos, lai Jelgava nostiprinātos kā stabila Virslīgas komanda uz daudzām jo daudzām sezonām. FK Jelgava ziedu laikos bija īpaša komanda.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-04 23:41, pirms gada
Jelgava dabūja šodien kārtīgu pērienu! Domāju, ka komanda cīnīsies par 8 līdz 9 vietu turnīra tabulā ar sastāvu ko nosauca Pērkons! Galvenais, lai komanda morāli nesabrūk, kad spēlēs pret top komandām, un cenšas aizķert punktus pret FK Metta un SK Super Nova.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-05 07:33, pirms gada
Pērkons skeptiski izteicās par pieredzējušo spēlētāju piesaisti, jo tas saistās ar finansiāli lielākiem izdevumiem.

Tādā gadījumā jācīnās būs par izdzīvošanu virslīgā.

     [+] [-]

, 2023-02-05 09:13, pirms gada
alguns rakstīja: Pērkons skeptiski izteicās par pieredzējušo spēlētāju piesaisti, jo tas saistās ar finansiāli lielākiem izdevumiem.

Tādā gadījumā jācīnās būs par izdzīvošanu virslīgā.
Un? Vismaz nebūs kaudze ar leģionāriem.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-05 09:14, pirms gada
Metta šogad būs pēdējā vietā.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-05 11:18, pirms gada
alguns rakstīja: Pērkons skeptiski izteicās par pieredzējušo spēlētāju piesaisti, jo tas saistās ar finansiāli lielākiem izdevumiem.

Tādā gadījumā jācīnās būs par izdzīvošanu virslīgā.
Jo vairāk jauno vietējo, jo labāk, vismaz ir kāda jēga ka naudas maisi par 90% nokomplektējas no leģionāriem. Savādāk ja visa komandas tādas būtu, tas tikai nodarītu postu vietējiem nebūtu nekādas izaugsmes un spēļu prakses.

     [+] [-]

, 2023-02-11 10:45, pirms gada
Rubentus rakstīja: Tā gribētos, lai Jelgava nostiprinātos kā stabila Virslīgas komanda uz daudzām jo daudzām sezonām. FK Jelgava ziedu laikos bija īpaša komanda.
Tolaik komandu vadīja Lieliskais Dainis !

Nostaļģija…