Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Runā eksperti: cik vērtīga ir Finka ienākšana Latvijas futbolā?

Runā eksperti: cik vērtīga ir Finka ienākšana Latvijas futbolā?
Torstens Finks. Foto: Imago Images/Scanpix

Trīskārtējie Latvijas čempioni futbolā "Riga" otrdien parūpējās par skaļāko darījumu šajā Virslīgas starpsezonā, jo par šīs komandas jauno galveno treneri kļuvis pazīstamais vācietis Torstens Finks. Portāls Sportacentrs.com uzrunāja futbola lietpratējus, lai noskaidrotu, cik vērtīga ir šī speciālista ienākšana pašmāju futbolā.

Anatolijs Kreipāns, Radio SWH

"Finka vārds joprojām ir skaļāks kā futbolistam. Viņam savulaik nepaveicās Vācijas izlasē, jo viņa pozīcijā bija ļoti spēcīgi spēlētāji, tāpēc Torstens neaizbrauca uz nevienu lielu turnīru, taču viņš uzvarēja gan Bundeslīgā, gan UEFA Čempionu līgā. Nevajag gan viņam atgādināt par 1999. gada finālu, jo kompensācijas laikā tieši viņam sanāca neveiksmīgi izsist bumbu no soda laukuma, pēc kā Mančestras “United” izlīdzināja rezultātu.

Pieļauju, ka Finkam priekšstats par Latvijas Virslīgu ir stipri teorētisks. Daži jau joko, ka “Riga” kārtējo reizi nolīgst treneri uz trim mēnešiem. Man gan negribētos tā domāt. Viņš pirms tam ir strādājis ar “Vissel Kobe” un Šveices "Grasshoppers", kas ir pietiekami nopietns klubs. Ar Bāzeli divreiz bijis Šveices čempions. Finkam jau ir panākumi kā trenerim, arī pieredze.

Savās prognozēs būšu piesardzīgs, bet Finks ir skaļš vārds vācu futbola aprindās. Tas piesaistīs lielu uzmanību, un pieļauju, ka palīdzēs nolīgt futbolistus. Nebrīnīšos, ja Rīgā parādīsies kāds spēlētājs no Vācijas otrās bundeslīgas, varbūt kāds jaunais, kurš spēlējis pie Torstena. Parasti treneri no pārbaudītiem kadriem kādu paaicina, jo, skaidrs, uzdevums viņam būs tikai viens – atgūt Latvijas čempiontitulu. Ceru, ar Finka starpniecību redzēsim labus leģionārus.

Interese, kā izdosies, man ir liela. Jānovēl, lai “Riga” vadība nekāpj atkal uz tā paša grābekļa. Bez pacietības arī Latvijas Virslīgā neko nevar sasniegt. Jā, viņi ir bijuši trīskārtēji čempioni un tik un tā mainījuši trenerus, bet ne vienmēr tas tā notiek."

Ilvars Koscinkevičs, "TV3 Sport"

"Uz Finka ienākšanu Latvijas futbolā skatos ļoti pozitīvi, jo viņš atvedīs mazliet Eiropas šarmu un garšu, turklāt viņa dosjē ir tāds, kas liek sapurināties ne tikai futbola cienītājiem, bet arī visiem sporta draugiem: “Hei, ko viņš te dara un ko spēs paveikt?!”

Finka spēlētāja karjeras dosjē ir spilgtāks nekā trenera, taču komandas, ar kurām viņš ir strādājis, ir labas. Ja Latvijā ir treneris, kurš nemaz tik senā pagātnē vadījis komandu Vācijas Bundeslīgā klubu, - tas ir liels solis un ambīcijas no Rīgas kluba. Gribu novēlēt daudz vairāk pacietības nekā iepriekš. Netrūkst piemēru, kuros redzams, ka, dodot trenerim laiku, viņš var izdarīt labas lietus. Tā ir arī Virslīgā. Piemēram, RFS un Viktora Moroza piemērs, jo neizdevās uzreiz iegūt Latvijas čempiontitulu, bet viņam turpināja uzticēties.

Noteikti, Finka piesaistīšana Virslīgai dos papildus atpazīstamību. Protams, nevajag ar šādām lietām pārspīlēt – ja šeit atbrauktu Ronaldinju vai Messi, troksnis par Latvijas čempionātu būtu milzīgs vairākas nedēļas visā pasaulē. Skaidrs, Finks nav Gvardiola, bet Vācijas mediji šo trenera soli pieminēs diezgan daudz. Šāds “Riga” gājiens Latvijas futbolam var dot diezgan daudz. Ja Finkam te veiksies, tas nevar izslēgt varbūtību, ka šāda kalibra treneri nolīgs arī RFS vai “Liepāja”. Tas var nākt par labu arī transfēros – Finkam ir ievērojami kontakti. Ja kāds mūsu spēlētājs sevi labi parādīs, viņam var pavērties iespēja tikt tuvāk Vācijas futbola elitei. Viss ir iespējams."

Edmunds Novickis, "Sportacentrs.com" futbola eksperts

"Finks Latvijas futbolam un Virslīgai – tikai un vienīgi ieguvums. Eiropas klubu futbolā Virslīga sevi piesaka aizvien nopietnāk, vairs neesam pažobele. “Riga”, RFS, "Liepāja" ne pirmo gadu strādā ar lieliem budžetiem. Ja sākotnēji varējām priecāties par kāda skanīga uzvārda ierašanos Latvijas futbolā, tad tagad esam pat nedaudz izlepuši - cik daudzi nosauktu tā "Riga" leģionāra uzvārdu, kurš 2020./21. gada sezonu aizvadīja Francijas augstākajā līgā? Taču karavāna soļo tālāk. Redzot, ka šeit ir bijuši zināmi futbolisti un treneri, ar katru nākamo reizi piesaistīt šādus cilvēkus ir arvien vieglāk.

Iespējams, Viktors Skripņiks kā treneris pat ir liekams augstāk nekā Finks, taču Torstena pluss ir tas, ka viņš ir vācietis, spēlējis Minhenes “Bayern” un uzvarējis UEFA Čempionu līgā. Globālā līmenī viņa popularitāte ir lielāka, un šī ir milzīga reklāma Latvijai. Zinot futbola vietu Latvijas sporta hierarhijā un cilvēku attieksmi, domāju, biežāk tribīnēs redzēsim apmaiņas studentus no Vācijas un tos, kuri saprot, kas ir futbols. Diemžēl nedomāju, ka Finka faktors izraisīs lielāku Latvijas sporta līdzjutēju interesi par Virslīgu un “Riga”.

Ir kādreizējie futbolisti – zvaigznes, kuri izmanto savu vārdu trenera lauciņā un ne vienmēr šo profesiju apgūst pēc labākās sirdsapziņas, taču braukā no vienas eksotiskas valsts uz otru un izmanto savu popularitāti, grābjot naudas žūkšņus. Ņemot vērā vadīto klubu apmērus un tajos nostrādāto laiku, Finks šim raksturojumam totāli neatbilst. Kā trenerim Torstenam jau ir bijuši panākumi, viņš ir strādājis tādos klubos kā "Basel", "Hamburger", Vīnes "Austria". Tā ir kvalitātes zīme. Arī pēdējā darba vieta Japānā ir cienījama - tur viņa komandā spēlēja, piemēram, Injesta un Vermālens.

Tomēr esmu nedaudz skeptisks, jo, lai “Riga” attīstītos kā futbola klubs un iekļūtu Eirokausu grupu turnīros, ir nepieciešams treneris, kurš strādā ilgtermiņā – 2-4 gadus. Kaut gan Finks šādus laika periodus vienā klubā ir strādājis, nekādi nespēju iedomāties, ka viņš Latvijā varētu palikt vismaz divus gadus. Lai kā es mīlētu Virslīgu un uzskatītu, ka progresējam, mūsu čempionāts, infrastruktūra un interese no līdzjutējiem un medijiem nav attiecīgā līmenī, lai Finks šeit atrastu motivāciju uzturēties ilgāk par vienu gadu. Latviju nevar salīdzināt ar Vāciju, Austriju, Šveici vai Japānu. Un laikam arī jāskatās no otras puses - "Riga" vadība itin ātri šķīrās arī no tādiem lielmeistariem kā Skripņiks un Kononovs. Neviens treneris "Riga" nav strādājis ilgstoši un neticu, ka problēma allaž būtu meklējama treneros. Tas diemžēl ir "Riga" kā kluba stils.

Jebkurā gadījumā “Riga” sastāvā esošajiem Latvijas futbolistiem šī būs neatsverama pieredze, tas dos jaunu grūdienu un izpratni, kā arī ļaus sajust futbola elpu, ko dveš Torstens Finks. Ņemot vērā, ka viņam uz Latviju līdzi brauc savi asistenti, domāju, klubam tas ir ļoti dārgs prieks. Ja kopējais algu fonds, ieskaitot līguma parakstīšanas prēmiju, ir viens miljons eiro gadā, būtu izbrīnīts par tik mazu skaitli. Drīzāk varētu būt ap pusotru miljonu eiro. Taču tā ir tikai spekulācija un tīrākais minējums - patiešām nezinu patiesos skaitļus, sevišķi tik specifiskā gadījumā, kad slavens treneris kā Finks dodas strādāt uz Latviju."

Vai Torstens Finks paliks "Riga" galvenā trenera amatā līdz sezonas beigām?

  • 307

  • 508


  -1 [+] [-]

, 2022-01-05 09:34, pirms 2 gadiem
PILNĪGI BEZJĒDZĪGA NAUDAS IZGRŪŠANA.. ne jau treneris skraidīs laukumā, veiks fintus ar bumbu, sitīs to vārtos.. te viss atkarīgs no katra spēlētāju fiziskās kondīcijas, tehniskās meistarības, ieguldījuma smagos treniņos.. Ja jau pērk, tad spēlētājus, kuri prot pieturēt bumbu un dalīt precīzas piespēles- jo vidējās līnijas mums nav kopš vecās DAUGAVAS laikiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2022-01-05 10:10, pirms 2 gadiem
Chelubejs rakstīja: PILNĪGI BEZJĒDZĪGA NAUDAS IZGRŪŠANA.. ne jau treneris skraidīs laukumā, veiks fintus ar bumbu, sitīs to vārtos.. te viss atkarīgs no katra spēlētāju fiziskās kondīcijas, tehniskās meistarības, ieguldījuma smagos treniņos.. Ja jau pērk, tad spēlētājus, kuri prot pieturēt bumbu un dalīt precīzas piespēles- jo vidējās līnijas mums nav kopš vecās DAUGAVAS laikiem
vispār jau JEBKURŠ cik necik nopietns klubs sākas ar treneri - nevis spēlētājiem. Ja Riga būtu nopietns klubs (kas taisnību sakot pagaidām nav novērots) - tad tiešām nolīgtu treneri uz 2-3 gadiem vismaz, kas vadībai noprezentētu, kādā stilā klubs spēlētu, vienotos par mērķiem un vadība piešķirtu nepieciešamos līdzekļus spēlētāju iegādei. bet tā kā Riga sāka jau spēlētājus vētīt pirms Finka ierašanās - tad visticāmāk kluba darbības stilā izmaiņu nebūs - sapirks dažus zināmākus , dažus mazpazīstamus spēlētājus, daļu savāks no īpašnieka Kipras kluba un tad Finks varēs mēģināt "izpildīties". un visticamāk pēc neveiksmēm, kad nespēs salikt kopā sastāvu cik necik - iedos vācietim "vilka pasi".
ceru, ka kļūdos - jo pofig par tiem kluba īpašniekiem un darba stilu un valodu - vispār jau gribētos redzēt kādu Latvijas klubu beidzot kaut vai Konfederācijas grupu turnīrā - bet kaut kā neizskatās ticami....

  +3 [+] [-]

, 2022-01-05 10:37, pirms 2 gadiem
Mana prognoze - nemaz neuzsāks sezonu.

  -2 [+] [-]

, 2022-01-05 10:52, pirms 2 gadiem
Finks ir skaļš vārds Eiropas futbolā. Šķiet, Latvijā vienīgi Oļega Lužnija vārds bija skaļāks, un atcerēsimies, cik izcili rezultāti tika sasniegti viņa laikos. Mūsu futbola saimniecības līmenis ir palicis nemainīgi augsts kopš tiem laikiem.

Ienāks jauni spēlētāji - ja ne no otrās bundeslīgas, tad no trešās noteikti. Arī ļoti skaļi vārdi. Ontužāns.

     [+] [-]

, 2022-01-05 10:57, pirms 2 gadiem
Sagatavošanās posmu sezonai varētu veikt Andorā, Gibraltārā un Sanmarino.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-05 11:19, pirms 2 gadiem
FC Riga ambīcijas ir plašākas par Virslīgas dīķi, tāpēc jau sākotnēji būtu loģiski izvēlēties ilgtermiņa treneri, uzticēties viņa attīstības plānam, izcīnīt uzvaras eirokausos (Konferences līga tāda līmeņa klubam būtu lieliska skatuve) un tā pamazām tikt uz augšu.

     [+] [-]

, 2022-01-05 11:33, pirms 2 gadiem
Marcello92 rakstīja: FC Riga ambīcijas ir plašākas par Virslīgas dīķi, tāpēc jau sākotnēji būtu loģiski izvēlēties ilgtermiņa treneri, uzticēties viņa attīstības plānam, izcīnīt uzvaras eirokausos (Konferences līga tāda līmeņa klubam būtu lieliska skatuve) un tā pamazām tikt uz augšu.
Tikai klubā šefiem vajag visu tagad un uzreiz. Un pašiem arī tā saprašana par futbolu liekas lielāka nekā Klopam un Mauram kopā ņemtiem. Tāpēc arī tiek viekti transfēri bez trenera akcepta un mūžīgā mētāšanās no vienas puses uz otru.

Manuprāt RFS ir lielisks pretstats - komanda tika būvēta pakāpeniski, treneriem tika dots uzticības kredīts. Tāpēc arī varējām redzēt spilgto spēli Eirokausos, žēl, ka RFS pagājušogad nesāka ar ČL kvali, tad ar tādu spēli būtu iekļuvuši konferences līgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-01-05 12:24, pirms 2 gadiem
2022 gadz rakstīja: Nu liberastu pedinj, sveiciens Jaunaja gada. Ko tads kluss kluvis, pec 5. shluras ari saprati ka shi ir fake pandemija?
Mikročips no otrās potes sabojājās, nevarēju pieslēgties sportacentram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 12:26, pirms 2 gadiem
2022 gadz rakstīja: Skatos bravuriba un tukshie teksti izplenejusi, tas labi, pat dumjakie prati sak saprast afeeras apmerus
Jā, reptiļcilvēki tomēr bija pie visa vainīgi Tiem, kas kātus atstiepa arī tagad smiekli nāk - "lol, tas vīruss nebija īsts, a es paņēmu un atsprāgu " Sociālāis eksperiments
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 12:31, pirms 2 gadiem
2022 gadz rakstīja: Shadiem kadriem pat psihene nelidzes vairs
Perfekti teikts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-01-05 12:41, pirms 2 gadiem
2022 gadz rakstīja: Vakcinacijas rezerves riepas un atsperes ari bus?
Laikam no rīta līdz vakaram lasi rakstus par to murgu, ka tik ļoti satraucies esi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 14:03, pirms 2 gadiem
Ja pasauks kāds spēcīgs klubs ar vārdu glābt situāciju sezonas beigās, tad var pat sezonas sākumu nesagaidīt. Var pazust arī vasarā, kad būs sapratis, kur ir iekūlies un saņems labu piedāvājumu no civilizētās Eiropas kluba. Es par procentiem 90 esmu gatavs apgavlot, ka līdz sezonas beigām viņš nenostrādās Riga.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 15:14, pirms 2 gadiem
Draugi, būs labi!

     [+] [-]

, 2022-01-05 17:16, pirms 2 gadiem
Neticu, ka Finks būs labāks par Pertiju. Uzskatu, ka Pertija ir labākais futbola klubu treneris Latvijā.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-05 19:46, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tikai klubā šefiem vajag visu tagad un uzreiz. Un pašiem arī tā saprašana par futbolu liekas lielāka nekā Klopam un Mauram kopā ņemtiem. Tāpēc arī tiek viekti transfēri bez trenera akcepta un mūžīgā mētāšanās no vienas puses uz otru.

Manuprāt RFS ir lielisks pretstats - komanda tika būvēta pakāpeniski, treneriem tika dots uzticības kredīts. Tāpēc arī varējām redzēt spilgto spēli Eirokausos, žēl, ka RFS pagājušogad nesāka ar ČL kvali, tad ar tādu spēli būtu iekļuvuši konferences līgā.
Pārāk daudz Novicka domu graudus salasijies esi.
Abi klubi virslīgā ir no 15 gada un visus gadus, neskaitot pagaišo, Riga FC bija virs RFS. Ar visu savu tagad-uzreiz politiku.
Vienreiz RFS tomēr izdodās tikt pie zelta, un tagad baigi pateicoties ilgtermiņam tas esot bijis tas nekas, ka tieši Riga FC ar savu tagad un uzreiz politiku pēdējos gadus dominēja un daudz vairāk sasniegusi nekā ilgtermiņa domātāji

     [+] [-]

, 2022-01-05 19:48, pirms 2 gadiem
Ar asinīm rakstīts normatīvais akts rakstīja: Laikam no rīta līdz vakaram lasi rakstus par to murgu, ka tik ļoti satraucies esi.
Kā var par to nedomāt no rīta līdz vakaram ja dēļ tā visa tiek ierobežota dzīve un periodiski pat tiesības pārvietoties? Un ne jau antivakseri ir tie, kuri ar ierobežošanu nodarbojās!

     [+] [-]

, 2022-01-05 19:51, pirms 2 gadiem
Pandora rakstīja: Ja pasauks kāds spēcīgs klubs ar vārdu glābt situāciju sezonas beigās, tad var pat sezonas sākumu nesagaidīt. Var pazust arī vasarā, kad būs sapratis, kur ir iekūlies un saņems labu piedāvājumu no civilizētās Eiropas kluba. Es par procentiem 90 esmu gatavs apgavlot, ka līdz sezonas beigām viņš nenostrādās Riga.
A kam viņš Jevropā baigi būs vajadzīgs? Pēc tam kad ar Grasshopers izkrita no Superlīgas un ar Kobi dabuja 14.vietu Japānā. Ja viņu neviens vācu klubs nepaņēma pēc divām 2.vietā Austrijas bundeslīgā, tad stipri apšaubu, ka viņu tagad baigi sauks. Savukārt stipri apšaubu vai Polijā un Ungārijā viņš šobrīd saņemtu vairāk.

     [+] [-]

, 2022-01-06 06:07, pirms 2 gadiem
sirju rakstīja: Neticu, ka Finks būs labāks par Pertiju. Uzskatu, ka Pertija ir labākais futbola klubu treneris Latvijā.
Varu tev piekrist, bet bezjēdzīgs salīdzinājums. Domājams, ka Pertija patreizējā situācijā galīgi nebūtu ieinteresēts trenēt Riga FC

     [+] [-]

, 2022-01-06 07:41, pirms 2 gadiem
sirju rakstīja: Neticu, ka Finks būs labāks par Pertiju. Uzskatu, ka Pertija ir labākais futbola klubu treneris Latvijā.
kādēļ tā domā? pie reizes varētu iekopēt statistiku

     [+] [-]

, 2022-01-06 13:03, pirms 2 gadiem
Finks ir skaļš vārds Eiropas futbolā (kā treneris)???
No kurienes var izraut šādu verveli? Un ko tad lai saka par Morinju, Dešānu, Henesu, Ančeloti un daudziem citiem, kuru nosaukšana aizņemtu teju lappusi? Un kas tad salīdzinājumā ar treneri Finku ir sers Alekss Fergusons? Dievs vai kaut kas vēl netverami augstāks?
Nu kā var treneri nosaukt par "skaļu", ja viņš nav trenējis nevienu pazīstamu izlasi vai kādu no Čempionu līgas klubiem? Kas ir Bāzele vai "Austrija" Eiropas futbolā? Nu aptuveni tas pats, kas Andora izlašu līmenī.
Savukārt Sienāži un Hamburga šad un tad ir sadzirdēti Eiropas līmenī, vācieši pat divreiz ir izcīnījuši Eiropas kausu, tomēr to Finks varēja noskatīties tikai, no pagaldes lūrot TV ekrānā. Toreiz tur bija Hrubešs, Kīgans un Kalcs, kuriem Finks drīkst tikai čības aizšņorēt.
Saprotu, ka katram sava krekla apakšējā stērbele sirdij ir tuvākā, tikai tās dēļ nevajag censties uzlidot rožainā mākonī, citādi tas izklausās pēc pilnīga absurda.

     [+] [-]

, 2022-01-06 16:10, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Pārāk daudz Novicka domu graudus salasijies esi.
Abi klubi virslīgā ir no 15 gada un visus gadus, neskaitot pagaišo, Riga FC bija virs RFS. Ar visu savu tagad-uzreiz politiku.
Vienreiz RFS tomēr izdodās tikt pie zelta, un tagad baigi pateicoties ilgtermiņam tas esot bijis tas nekas, ka tieši Riga FC ar savu tagad un uzreiz politiku pēdējos gadus dominēja un daudz vairāk sasniegusi nekā ilgtermiņa domātāji
Man liekas, ka tā starpība bija tajā, ka Riga var atļauties vairāk piķi izgrūzt kā RFS - t.i. augstākas klases spēlētājus novākt. Tāpēc uz klasi vien varēja paņemt čempi ar dajebkādu treneri. Var jau būt, ka kļūdos, nestrīdēšos.

     [+] [-]

, 2022-01-06 16:13, pirms 2 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Finks ir skaļš vārds Eiropas futbolā (kā treneris)???
No kurienes var izraut šādu verveli? Un ko tad lai saka par Morinju, Dešānu, Henesu, Ančeloti un daudziem citiem, kuru nosaukšana aizņemtu teju lappusi? Un kas tad salīdzinājumā ar treneri Finku ir sers Alekss Fergusons? Dievs vai kaut kas vēl netverami augstāks?
Nu kā var treneri nosaukt par "skaļu", ja viņš nav trenējis nevienu pazīstamu izlasi vai kādu no Čempionu līgas klubiem? Kas ir Bāzele vai "Austrija" Eiropas futbolā? Nu aptuveni tas pats, kas Andora izlašu līmenī.
Savukārt Sienāži un Hamburga šad un tad ir sadzirdēti Eiropas līmenī, vācieši pat divreiz ir izcīnījuši Eiropas kausu, tomēr to Finks varēja noskatīties tikai, no pagaldes lūrot TV ekrānā. Toreiz tur bija Hrubešs, Kīgans un Kalcs, kuriem Finks drīkst tikai čības aizšņorēt.
Saprotu, ka katram sava krekla apakšējā stērbele sirdij ir tuvākā, tikai tās dēļ nevajag censties uzlidot rožainā mākonī, citādi tas izklausās pēc pilnīga absurda.
Ei ei, Latvijas Virslīga un "Eiropas futbols" ir divi bez maz vai nesavienojami jēdzieni. Tāda Bāzele un Vīne ir stabili Eiropas vidusmēra klubi - eirokausu dalībnieki, kas ir ievērojams lēciens pāri mūsu klubiem. Andoras līmenis!?!?

Tavi nosauktie treneri ir elite, neviens neliek Finku tajā kategorijā.

     [+] [-]

, 2022-01-06 17:08, pirms 2 gadiem
Arī mūsu klubi ir REGULĀRI eirokausu dalībnieki. Cik tur katru gadu - trīs vai četri, un augstāk par otro kārtu parasti netiek.
Visupirms par tiem pašiem kausiem. Gan futenē (čempionu līga), gan basītī (eirplīga) ir tikai viens patiešām labs ikgada turnīrs KLUBU komandām. Visi tie pārējie ir tikai atraugas, otrā, trešā un pat ceturtā līmeņa sacensības, kuras nopietni vērot būtu gandrīz tas pats, kas aizrauties ar Austrālijas ledus hokeja izlasi. Piemēram, tie sētu mači, kuros patlaban piedalās VEFiņš, mani interesē tikpat daudz kā numeroloģija, astroloģija vai dendroloģija. (Iekavās - basīti esmu pats nospēlējis 36 gadus un kādreiz biju kaismīgs vefiņa fans).
Otrkārt, ko tad tajos eirokausos ir izcīnijusi Bāzele un Vīne? Sarakstu studijā, aluskausu nosaukumus un gada skaitļus!

P.S. Pēdējā sezonā noskatījos otro puslaiku tam slavenajam futbola mačam, kurā mūsējie godīgi zaudēja Kipras klubam un pēc tam ilgi biju dusmīgs pats pret sevi (par laika nosišanu un derdzīguma sajūtas radīšanu pašam sevī). Pankūka, mēs pamatskolas laikā futeni, tautasbumbu un basīti (pārsvarā jau strītbola paveidus) otrās videnes pagalmā katru dienu spēlējām ar vismaz piekārt lielāku enerģiju un azartu.

P.P.S. Starp citu, es vēl tagad brīnos, kā biedram Torstenam izdevās izdzīvot un viņš pēc tam kādā Minhenes alus kneipē nav dabūjis nāvējošu sitienu pa ķobi ar Kausu pēc sava liktenīgā spēriena Čempiņu līgas finālā. Finālā un pret to pašu seru Fergusonu! Vācieši zaudē pēdējās sekundēs angļiem??? Un vainīgs ir vācietis? Lielāks apkaunojums ir tikai zāģis holandiešiem.

     [+] [-]

, 2022-01-06 17:18, pirms 2 gadiem
https://youtu.be/04XUPZFuU4Y

TF bija tas, kurš pamatlaika pēdējās sekundēs neizspēra bumbu nahren un angļi panāca izlīdzinājumu. Latvietes mazdēliņš Olivers Kāns, droši vien, jutās varen priecīgs.

     [+] [-]

, 2022-01-06 18:44, pirms 2 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Arī mūsu klubi ir REGULĀRI eirokausu dalībnieki. Cik tur katru gadu - trīs vai četri, un augstāk par otro kārtu parasti netiek.
Visupirms par tiem pašiem kausiem. Gan futenē (čempionu līga), gan basītī (eirplīga) ir tikai viens patiešām labs ikgada turnīrs KLUBU komandām. Visi tie pārējie ir tikai atraugas, otrā, trešā un pat ceturtā līmeņa sacensības, kuras nopietni vērot būtu gandrīz tas pats, kas aizrauties ar Austrālijas ledus hokeja izlasi. Piemēram, tie sētu mači, kuros patlaban piedalās VEFiņš, mani interesē tikpat daudz kā numeroloģija, astroloģija vai dendroloģija. (Iekavās - basīti esmu pats nospēlējis 36 gadus un kādreiz biju kaismīgs vefiņa fans).
Otrkārt, ko tad tajos eirokausos ir izcīnijusi Bāzele un Vīne? Sarakstu studijā, aluskausu nosaukumus un gada skaitļus!

P.S. Pēdējā sezonā noskatījos otro puslaiku tam slavenajam futbola mačam, kurā mūsējie godīgi zaudēja Kipras klubam un pēc tam ilgi biju dusmīgs pats pret sevi (par laika nosišanu un derdzīguma sajūtas radīšanu pašam sevī). Pankūka, mēs pamatskolas laikā futeni, tautasbumbu un basīti (pārsvarā jau strītbola paveidus) otrās videnes pagalmā katru dienu spēlējām ar vismaz piekārt lielāku enerģiju un azartu.

P.P.S. Starp citu, es vēl tagad brīnos, kā biedram Torstenam izdevās izdzīvot un viņš pēc tam kādā Minhenes alus kneipē nav dabūjis nāvējošu sitienu pa ķobi ar Kausu pēc sava liktenīgā spēriena Čempiņu līgas finālā. Finālā un pret to pašu seru Fergusonu! Vācieši zaudē pēdējās sekundēs angļiem??? Un vainīgs ir vācietis? Lielāks apkaunojums ir tikai zāģis holandiešiem.
Pēc tevis rakstītā futbolu normālā līmenī spēlē labi ja 10 klubi pasaulē - tikai tie, kas var tēmēt uz uzvaru ČL. Blin, ja tev Bāzele nav VISMAZ normāls vidusmēra klubs tad man nav ko teikt. Pēdējo gadu sasniegumi:
UEFA Champions League
Last 16: 2011–12, 2014–15, 2017–18
UEFA Europa League
Semi-finalists: 2012–13
Quarter-finalists: 2013–14, 2019–20

Tā pati Vīne spēlējusi Eiropas līgas/ČL grupu turnīrā 4 reizes pēdējo ~10 gadu laikā. Nesalīdzināsim ar mūsu klubu knapināšanos pa kvalifikācijas kārtām.