Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS sezonai gatavojas arī bez Latvijas kausa uzvaras vārtu autora Villelas

Emils Ozerinskis

RFS sezonai gatavojas arī bez Latvijas kausa uzvaras vārtu autora Villelas
Lukass Villela. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Latvijas čempione futbolā RFS pavēstījusi, ka Brazīlijas futbolists Lukass Villela nākamajā sezonā nenēsās RFS spēļu formastērpu.

27 gadus vecais Lukass Villela aizvadītajā sezonā kļuva gan par Latvijas čempionu, gan otro reizi pēc kārtas spēlēja Latvijas kausa izcīņas finālā, kurā šoruden Villela RFS rindās reabilitējās liepājniekiem par neveiksmi gadu iepriekš.

Lukass Villela Latvijā ieradās 2019. gada vasarā no grimstošās Lietuvas komandas Kauņas "Stumbras". Pusotras sezonas laikā "Ventspils" rindās uzbrūošais pussargs 52 spēlēs tika pie 11 vārtu guvumiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. Aizvadītajā starpsezonā brazīlietis pārcēlās no Kurzemes uz galvaspilsētu, RFS komandas rindās aizvadot 13 Virslīgas mačus, kuros guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Tomēr pašus svarīgākos vārtus Villela guva Latvijas kausa izcīņas finālā, izceļoties ar vienīgo rezultatīvo sitienu 1:0 uzvarā pār "Liepāju", kas atnesa RFS Latvijas kausu.

Jāatzīmē, ka Villela, kurš "Ventspilī" bija starp spilgtākajiem spēlētājiem, aizvadītajā sezonā RFS rindās bija izteikts otrā sastāva spēlētājs. VIrslīgā lielāko spēles laiku Brazīlijas uzbrūkošais pussargs saņēma pret turnīra pastarītēm, rezultativitātes punktus sakrājot pret "Mettu" un "Noah". Savukārt Eirokausu kampaņas spēles Villela noraudzījās no rezervistu soliņa, neizejot laukumā nevienā no sešiem UEFA Konferences līgas kvalifikācijas turnīra mačiem.

RFS rindas šajā starpsezonā atstājuši arī tādi spēlētāji kā Darko Micevskis un Marko Regža. Uz "Liepāju" pārcēlies viens no Latvijas izlases motoriem Roberts Savaļnieks, savukārt igaunis Arturs Piks atgriezies dzimtenē un jaunajā sezonā spēlēs Tallinas "Levadia".