Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ļašenko: "Cerams, izdosies neatkārtot Gorkša kļūdas"

Andrejs Siliņš

Ļašenko: "Cerams, izdosies neatkārtot Gorkša kļūdas"
Vadims Ļašenko. Foto: LFF

"Mans pirmais darbs prezidenta amatā? Piezvanīšu visiem biedriem un pateikšu paldies par uzticību," pēc ievēlēšanas par Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu sacīja Vadims Ļašenko.

"Man ir liels gods vadīt LFF. No savas puses izdarīšu visu iespējamo, lai uzlabotu reputāciju un sasniegtu pozitīvus rezultātus," savu ievēlēšanu komentēja Ļašenko. "Rēķinājāmies ar šādu rezultātu. Jau pirms pāris dienām runāju ar biedriem un nojautu, ka varētu būt šāds - pozitīvs - rezultāts. Sabiedrībai un LFF biedriem ir svarīgi, lai ar viņiem būtu cilvēks no futbola saimes. Pazīstu katru biedru, zinu viņu problēmas un redzu risinājumus. Viņiem tas bija svarīgi, tāpēc arī bija šāds biedru lēmums."

"Vienojāmies ar valdes locekļu kandidātiem, ka trešdien, visticamāk, būs valdes sēde, kur izrunāsim gan ģenerālsekretāra jautājumu, gan iespējamos kandidātus," Ļašenko nebija gatavs uzreiz nosaukt savu ģenerālsekretāra kandidātu. "Tuvākajā laikā nosauksim sabiedrībai uzvārdus. Mans pirmais darbs prezidenta amatā? Piezvanīšu visiem biedriem un pateikšu paldies par uzticību."

"Kā jau minēju programmā, uztaisīsim LFF funkcionālo revīziju, satiksimies ar komandu, redzēsim plānu un vīziju. Tad lemsim par darbiniekiem - vai saglabāt visus esošos darbiniekus vai kādu atbrīvot. Negribu veikt revolūciju, gribu evolūciju," citus tuvākos darbus iezīmēja Ļašenko. "Pēc preses konferences uzreiz uzrakstīšu iesniegumu par atkāpšanos no Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidenta amata."

Tāpat Ļašenko vēlreiz apstiprināja, jau iepriekš kandidējot sacīto, ka savas uzvaras gadījumā viņam pietuvinātais būvuzņēmums "LNK Group" nepiedalīsies ar LFF saistītos konkursos, lai nebūtu nekādu interešu konfliktu. Jaunais LFF prezidents bija gatavs būt atklāts arī par visiem saviem ienākumu avotiem: "Mans uzņēmums ir Latvijā reģistrēts SIA. Bizness saistīts ar mēbeļu pārdošanu. Strādāju kopā ar savu māti. Strādājam Francijā un Itālijā. Ja būs nepieciešams, varu atklāt vairāk."

Ļašenko nav slēpis, ka vēlas saņemt atalgojumu, strādājot par LFF prezidentu, un preses konferencē to apstirpināja vēlreiz: "Grūti pateikt, kādai jābūt prezidenta algai. Neesmu gatavs šobrīd uz to atbildēt. LFF ir labas pārvaldības komiteja, kas arī varēs nosaukt ciparu. Gribētu tā, lai pietiek manai ģimenei. Man neko nevajag, galvenais - lai ģimenei visa pietiek. Lai arī nesanāks bieži būt mājās, galvenais lai ģimenei būtu miers."

Iepriekš Ļašenko bija viens no iniciatoriem ārkārtas kongresu organizēšanā, kad prezidenta amatā bija Kaspars Gorkšs. "Biedri bija neapmierināti ar daudziem jautājumiem. Esmu aktīvs futbola cilvēks un uzskatīju, ka man jārīkojas. Ja kāds atkal drīz gribēs ārkārtas kongresu? Tās ir biedru tiesības. Mans uzdevums ir pārliecināt katru biedru, ka esmu atbilstošs savā amatā. Ceru, ka [ārkārtas kongresu] nebūs, bet, ja būs - ko varu izdarīt? Ja būs, tad būs, atbildēsim uz [sasāpējušajiem] jautājumiem. Cerams, izdosies neatkārtot Kaspara [Gorkša] kļūdas."

Slēpts komentārs: otins

  +3 [+] [-]

, 2020-07-03 22:13, pirms 4 gadiem
Wtffff, kā vispār var tā pateikt ? Baunis

  +3 [+] [-]

, 2020-07-03 22:17, pirms 4 gadiem
Beidzot LFF beidzot valdīs miers un saticība, darboņi kolektīvi, bez liekas ažiotāžas varēs pumpēt piķi.
Kāda tauta, tāds prezidents. Jeb, kāda federācija, tāds prezidents.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-03 22:25, pirms 4 gadiem
Vienīgā Gorkša kļūda bija kandidēšana uz prezidenta amatu, tikai sasmērēja savu tēlu tajā salašņu kantorī.

  +6 [+] [-]

, 2020-07-03 22:26, pirms 4 gadiem
Nu, re - Ļaška visu arī atklāti pasaka - godīgs un tīrs Latvijas futbols nav viņa prioritāte. Zagsim un shēmosiem uz nebēdu!

  +5 [+] [-]

, 2020-07-03 22:29, pirms 4 gadiem
Pretīgs purns, ar tādu nekas nemainīsies

  +8 [+] [-]

, 2020-07-03 22:31, pirms 4 gadiem
"Ļašenko nav slēpis, ka vēlas saņemt atalgojumu, strādājot par LFF prezidentu, un preses konferencē to apstirpināja vēlreiz: "Grūti pateikt, kādai jābūt prezidenta algai. Neesmu gatavs šobrīd uz to atbildēt. LFF ir labas pārvaldības komiteja, kas arī varēs nosaukt ciparu. Gribētu tā, lai pietiek manai ģimenei. Man neko nevajag, galvenais - lai ģimenei visa pietiek"

😂😂😂😂😂 Viss skaidrs...
Slēpts komentārs: andromons2
Slēpts komentārs: andromons2

  +2 [+] [-]

, 2020-07-03 22:41, pirms 4 gadiem
andromons2 rakstīja: Vel viens paranoiķis
Ko tu te Audas logo apkauno, pāķi. Ieliec labāk kādu RFS vai Spartak.
Slēpts komentārs: andromons2

  +9 [+] [-]

, 2020-07-03 23:22, pirms 4 gadiem
A cik liela ir ģimene? Un kas tajā ietilpst?
P.S. Sportā saka - mēs esam viena liela ģimene. Mafijā arī saka - mēs esam ģimene.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-03 23:45, pirms 4 gadiem
Nebūs protams tieši LNK, bet LNK apakšuzņēmēji 🤘😁

  +6 [+] [-]

, 2020-07-04 00:38, pirms 4 gadiem
Pirmais darbs - pateiks paldies, katram biedram uzdāvinot apsolīto aploksni.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-04 10:17, pirms 4 gadiem
No divām nelaimēm futbola sabiedrība izvēlējās šo.Kā būs tālāk,dzīvosim redzēsim.Diez vai tuvākajos gados ieraudzīsim gaismu tuneļa galā.Tiesa,domāju ar Girģena kungu nebūtu labāk.Šim vismaz bija izveidota komanda ar kuru kopā tad arī būs jāatbild par darbiem.Girģens atnāca uz kongresu ar diviem futbola sabiedrībā pazīstamiem uzvārdiem,kuri pat Latvijā neatrodās un tikai radīja ilūziju,ka cīnās par prezidenta krēslu.Kā jau rakstīju agrāk,viss bija zināms jau pirms kongresa,tikai vajadzēja oficiāli apstiprināt amatus.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-04 10:24, pirms 4 gadiem
Ļašenko: "Cerams, izdosies neatkārtot Gorkša kļūdas"

Droši vien,jo gandrīz visi intriganti ir tavā komandā un diez vai ārkārtas kongresi tiks sasaukti ar domu,gāzt prezidentu.Jāsāk arī vienreiz strādāt.

     [+] [-]

, 2020-07-04 12:52, pirms 4 gadiem
Ko varat vinu nolikt pertiku planeta ,laujiet vinam vismaz novilkt kadu menesi un tad var spriest un izdarit secinajumus.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-04 14:15, pirms 4 gadiem
Tā, kā liela daļa LFF darbību vērtē tikai pēc izlases snieguma sasniegt uzlabojumus nebūs grūti...

     [+] [-]

, 2020-07-04 14:30, pirms 4 gadiem
Krievu ēra Latvijas futbolā var sākties.Labu piemēru mums netrūkst, piemēram Rīgas pārvaldīšana.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-04 15:26, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tā, kā liela daļa LFF darbību vērtē tikai pēc izlases snieguma sasniegt uzlabojumus nebūs grūti...
Protams, LFF nav tikai Latvijas futbola izlase. Bet, jāteic, izlases rezultāti atspoguļo notiekošo futbola saimniecībā. Sākot jau ar bērnu un jauniešu izaugsmi, attīstību un pāreju uz pro futbolu, treneru kvalifikāciju, beidzot ar nacionālās izlases galvenā trenera izvēli un futbola infrastruktūras esamību/neesamību.

Nē, var jau būt arī pilnīgi nekāds prezidents futbola federācijā, bet viņa vadīšanas laikā parādās ļoti spēcīgi jaunieši, kuri pēc tam ievelk nacionālo izlasi EČ vai pat PK, bet tā jau tāda nejaušība vien būtu. Bet tos pašus spēcīgos spēlētājus kādam jāuzaudzina.

Kas vainīgs pie tā, ka pašlaik lielākā daļa LVA futbolistu ir "koka kājas", kuriem baigais sasniegums ir izspēlēt trīs piespēles pirms bumbas nozaudēšanas? 1) Treneri. Ok, ir bērns, kuram neiet un skaidrs, ka nebūs viņš pro spēlētājs. Bet, ja līdz nacionālai izlasei tiek tādi spēlētāji, kuri nevar neko izdarīt pret puslīdz spēcīgu pretinieku, tad te jau runa iet par treneriem, treneru zināšanām, treniņu metodiku. 2) Nav daudz iespēju trenēties cauru gadu. Somijā, Islandē segtās halles ir sabūvējuši, un bērniem ir kur trenēties cauru gadu. Cik mums segtās halles ir? Ar to piķi, ko LFF saņem jau nu varētu kaut ko izdomāt gan treneru kvalifikācijas uzlabošanai, gan infrastruktūras attīstībai. Bet šeit mēs atgriežamies pie lielākās problēmas - līdzekļu apgūšana. Te viss skaidrs, un tā ir problēma Latvijas futbolā

Bet kopumā, es Tev piekritīšu - vidējais fans jau neskatās uz šīm lietām. Ja mums pēkšņi no nekurienes parādīsies 5-7 jaunieši, kas pēc tam spēs izlasi ievilkt EČ, neviens nepievērsīs uzmanību esošās sistēmas trūkumiem.

     [+] [-]

, 2020-07-04 16:28, pirms 4 gadiem
Zin kā, ja šis intrigants beidzot ir ieguvis savu amatu, vismaz ir cerība, ka kādu laiku neatradīsies nākamie varas gāzēji, kas atkal LFF darbu padarīs par cirku, kur prezidents visu savu enerģiju velta, lai atkautos no opozīcijas. Kļaviņš laikam ir nolaidis rokas, prātā nāk tikai tas Krivuņecs, kam arī kaut kādas Napoleona ambīcijas. Ja nebūs ar ko skandalēt, būs kaut kas beidzot jāsāk arī darīt, nekur neliksies.

     [+] [-]

, 2020-07-04 16:28, pirms 4 gadiem
Ar šiem krieveļiem nekas labāks nebūs gaidāms. Andoru varēs uzskatīt par favorīti.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-04 16:54, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Protams, LFF nav tikai Latvijas futbola izlase. Bet, jāteic, izlases rezultāti atspoguļo notiekošo futbola saimniecībā. Sākot jau ar bērnu un jauniešu izaugsmi, attīstību un pāreju uz pro futbolu, treneru kvalifikāciju, beidzot ar nacionālās izlases galvenā trenera izvēli un futbola infrastruktūras esamību/neesamību.

Nē, var jau būt arī pilnīgi nekāds prezidents futbola federācijā, bet viņa vadīšanas laikā parādās ļoti spēcīgi jaunieši, kuri pēc tam ievelk nacionālo izlasi EČ vai pat PK, bet tā jau tāda nejaušība vien būtu. Bet tos pašus spēcīgos spēlētājus kādam jāuzaudzina.

Kas vainīgs pie tā, ka pašlaik lielākā daļa LVA futbolistu ir "koka kājas", kuriem baigais sasniegums ir izspēlēt trīs piespēles pirms bumbas nozaudēšanas? 1) Treneri. Ok, ir bērns, kuram neiet un skaidrs, ka nebūs viņš pro spēlētājs. Bet, ja līdz nacionālai izlasei tiek tādi spēlētāji, kuri nevar neko izdarīt pret puslīdz spēcīgu pretinieku, tad te jau runa iet par treneriem, treneru zināšanām, treniņu metodiku. 2) Nav daudz iespēju trenēties cauru gadu. Somijā, Islandē segtās halles ir sabūvējuši, un bērniem ir kur trenēties cauru gadu. Cik mums segtās halles ir? Ar to piķi, ko LFF saņem jau nu varētu kaut ko izdomāt gan treneru kvalifikācijas uzlabošanai, gan infrastruktūras attīstībai. Bet šeit mēs atgriežamies pie lielākās problēmas - līdzekļu apgūšana. Te viss skaidrs, un tā ir problēma Latvijas futbolā

Bet kopumā, es Tev piekritīšu - vidējais fans jau neskatās uz šīm lietām. Ja mums pēkšņi no nekurienes parādīsies 5-7 jaunieši, kas pēc tam spēs izlasi ievilkt EČ, neviens nepievērsīs uzmanību esošās sistēmas trūkumiem.
Vai pirms 15-20 gadiem, kad Latvijas izlase kvalificējās EURO 2004 bija labāki treneri vai labāka infrastruktūra? Nē, nebija, bet bija vairāk talantīgu un, galvenais, ambiciozu spēlētāju, kuri izvirzīja sev sportā augstus mērķus un tos arī piepildīja, spēlējot labos ārzemju klubos un arī nacionālajā izlasē. Manuprāt, tā ir liela problēma, ka daudzi talantīgi spēlētāji nerealizē savu potenciālu un sāk pat regresēt. Gauračs, Ikaunieks, Šabala, Rakels, Karašausks, E.Višņakovs u.c. Nezinu, vai to var izmainīt futbola federācijas vadītājs.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-04 17:47, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Protams, LFF nav tikai Latvijas futbola izlase. Bet, jāteic, izlases rezultāti atspoguļo notiekošo futbola saimniecībā. Sākot jau ar bērnu un jauniešu izaugsmi, attīstību un pāreju uz pro futbolu, treneru kvalifikāciju, beidzot ar nacionālās izlases galvenā trenera izvēli un futbola infrastruktūras esamību/neesamību.

Nē, var jau būt arī pilnīgi nekāds prezidents futbola federācijā, bet viņa vadīšanas laikā parādās ļoti spēcīgi jaunieši, kuri pēc tam ievelk nacionālo izlasi EČ vai pat PK, bet tā jau tāda nejaušība vien būtu. Bet tos pašus spēcīgos spēlētājus kādam jāuzaudzina.

Kas vainīgs pie tā, ka pašlaik lielākā daļa LVA futbolistu ir "koka kājas", kuriem baigais sasniegums ir izspēlēt trīs piespēles pirms bumbas nozaudēšanas? 1) Treneri. Ok, ir bērns, kuram neiet un skaidrs, ka nebūs viņš pro spēlētājs. Bet, ja līdz nacionālai izlasei tiek tādi spēlētāji, kuri nevar neko izdarīt pret puslīdz spēcīgu pretinieku, tad te jau runa iet par treneriem, treneru zināšanām, treniņu metodiku. 2) Nav daudz iespēju trenēties cauru gadu. Somijā, Islandē segtās halles ir sabūvējuši, un bērniem ir kur trenēties cauru gadu. Cik mums segtās halles ir? Ar to piķi, ko LFF saņem jau nu varētu kaut ko izdomāt gan treneru kvalifikācijas uzlabošanai, gan infrastruktūras attīstībai. Bet šeit mēs atgriežamies pie lielākās problēmas - līdzekļu apgūšana. Te viss skaidrs, un tā ir problēma Latvijas futbolā

Bet kopumā, es Tev piekritīšu - vidējais fans jau neskatās uz šīm lietām. Ja mums pēkšņi no nekurienes parādīsies 5-7 jaunieši, kas pēc tam spēs izlasi ievilkt EČ, neviens nepievērsīs uzmanību esošās sistēmas trūkumiem.
Ļoti labi izstāstīji to, kas bija "apakšā" manai idejai, jo tas ir vecais stāsts par rezultātu - ja pēkšņi izlase sāks visus sist tad vai nu šī federācija pratīs visus motivēt un iebarot labu dopingu, vai atradīs ideālo treneri vai noticis brīnums, bet ja nekas nemainīsies - nav jau kam mainīties, jo reālo rezultātu redz pēc 5-10 gadiem.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-04 17:48, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Vai pirms 15-20 gadiem, kad Latvijas izlase kvalificējās EURO 2004 bija labāki treneri vai labāka infrastruktūra? Nē, nebija, bet bija vairāk talantīgu un, galvenais, ambiciozu spēlētāju, kuri izvirzīja sev sportā augstus mērķus un tos arī piepildīja, spēlējot labos ārzemju klubos un arī nacionālajā izlasē. Manuprāt, tā ir liela problēma, ka daudzi talantīgi spēlētāji nerealizē savu potenciālu un sāk pat regresēt. Gauračs, Ikaunieks, Šabala, Rakels, Karašausks, E.Višņakovs u.c. Nezinu, vai to var izmainīt futbola federācijas vadītājs.
Infrastruktūra - nē, nebija labāka. Ir daudz jaunu futbola laukumu valstī (gan jaunbūve, gan atjaunoti), bet gandrīz nav segto haļļu. Dažas ir (Piem., Skonto), bet ar to ir stipri par maz. Lai nacionālai izlasei nākotnē būtu spēcīgi, talantīgi kadri, vajag vēl vairāk bērnu un jauniešu, kuriem ir iespēja trenēties visu gadu. To var atrisināt ar vēl vairākiem segtajiem laukumiem.

Par treneriem man būs tīri subjektīvs viedoklis - jā, tolaik bija labāki treneri, BET, viņi bija labāki priekš tā laika futbola. Futbols attīstās. Tolaik bija savādāks futbols. Ir treneri, kuri seko līdzi tai attīstībai, apmeklē seminārus, atklāj novitātes un pielieto savas zināšanas treniņu procesā. Bet ir liela daļa treneru, kuri domā, ka 80.-to, 90.-to gadu metodes joprojām ir efektīvas, un viņi visu zina labāk, jo tā taču PSRS skola. Beigās pie viņa izaug baļķis, kurš ir fiziski spējīgs noskriet visas 90 minūtes, bet nevar ne normālu piespēli atdot, ne uzšaut pa vārtiem, ne pat apstrādāt bumbu.

Ar to regresu gan tā ir. Vai nu vēl psihologi ir vajadzīgi, vai nu treneriem /skolotājiem/vecākiem jāiedrošina realizēt savu potenciālu. Bet tā ir mentalitātes problēma. Kad mums kaut kas nesanāk, rokas nolaižas, cīnīties negribas un tiek meklēti vainīgie. Bet ja viss izdodas, tad sadomājas, ka nu ir baigais superstārs un lido mākoņos.

P.S. Pēdējā reize, kad LV izlase kvalī rādīja cienīgu sniegumu bija 2010. gada PK kvalifikācija, kur grupā ieņēmām trešo vietu un pēdējā spēlē cīnījāmies par 2. vietu grupā. Kopš tā laika nepārtraukts kritums.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-04 17:50, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Vai pirms 15-20 gadiem, kad Latvijas izlase kvalificējās EURO 2004 bija labāki treneri vai labāka infrastruktūra? Nē, nebija, bet bija vairāk talantīgu un, galvenais, ambiciozu spēlētāju, kuri izvirzīja sev sportā augstus mērķus un tos arī piepildīja, spēlējot labos ārzemju klubos un arī nacionālajā izlasē. Manuprāt, tā ir liela problēma, ka daudzi talantīgi spēlētāji nerealizē savu potenciālu un sāk pat regresēt. Gauračs, Ikaunieks, Šabala, Rakels, Karašausks, E.Višņakovs u.c. Nezinu, vai to var izmainīt futbola federācijas vadītājs.
Federācija var veidot sistēmu tā, lai kāpj vidusslāņa līmenis. Ar augstaku vidusslāņa līmeni, tas, ka kādai zvaigznei neaiziet karjera būs mazāka bēda, jo šobrīd izlasi veido bariņs koka kāju un pāris cerīgie, kuri pēdejos 10 gados lielakoties ātri nogrimst. Euro2004 laikā tas materiāls bija sabalansētāks. Par to, lai šobrīd arī materiāls ir sabalnsētāks - kaut vai bez zvaigznēm, bet ar laba/ok līmeņa spēlētājiem var parūpēties LFF prezidents ieviešot atbilstošu sistēmu un atbilstoši sadalot finanses mērķu realizēšanai. Protams, ka rezultātu neredzēs pēc gada vai 2. Tieši tāpēc ir skumji, ka prezidenti sāk mainīties bieži, jo īsti nevar novērtēt reālo darbu, ja darbs ir ildzis 1-2 gadus.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-04 17:53, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Federācija var veidot sistēmu tā, lai kāpj vidusslāņa līmenis. Ar augstaku vidusslāņa līmeni, tas, ka kādai zvaigznei neaiziet karjera būs mazāka bēda, jo šobrīd izlasi veido bariņs koka kāju un pāris cerīgie, kuri pēdejos 10 gados lielakoties ātri nogrimst. Euro2004 laikā tas materiāls bija sabalansētāks. Par to, lai šobrīd arī materiāls ir sabalnsētāks - kaut vai bez zvaigznēm, bet ar laba/ok līmeņa spēlētājiem var parūpēties LFF prezidents ieviešot atbilstošu sistēmu un atbilstoši sadalot finanses mērķu realizēšanai. Protams, ka rezultātu neredzēs pēc gada vai 2. Tieši tāpēc ir skumji, ka prezidenti sāk mainīties bieži, jo īsti nevar novērtēt reālo darbu, ja darbs ir ildzis 1-2 gadus.
Jā, laiks iet uz priekšu. Tikpat labi arī Gorkšs varēja vēl pastrādāt, bet visus labo/nelabo darbu augļus mēs tik pēc pāris gadiem redzēsim. Atcerējos, kā bija, kad Gorkšs kļuva par LFF prezidentu, daži jau sāka šo vainot vēl švakākos rezultātos. Pēc vienas izlases spēles

     [+] [-]

, 2020-07-04 17:57, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Jā, laiks iet uz priekšu. Tikpat labi arī Gorkšs varēja vēl pastrādāt, bet visus labo/nelabo darbu augļus mēs tik pēc pāris gadiem redzēsim. Atcerējos, kā bija, kad Gorkšs kļuva par LFF prezidentu, daži jau sāka šo vainot vēl švakākos rezultātos. Pēc vienas izlases spēles
Tā mums ir visur. Un tas ir jau no bērna kājas ala bērnu sporta - kur vecakiem jau bērnu vecumā vajag kausus un medaļas nevis iemācīties tehniku. Politikā arī tas pats, lai arī tur vieglāk vērtēt. Tur vismaz var vērtēk vai tiek pildīti pirmsvēlēšanu solījumi.

     [+] [-]

, 2020-07-04 21:47, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Federācija var veidot sistēmu tā, lai kāpj vidusslāņa līmenis. Ar augstaku vidusslāņa līmeni, tas, ka kādai zvaigznei neaiziet karjera būs mazāka bēda, jo šobrīd izlasi veido bariņs koka kāju un pāris cerīgie, kuri pēdejos 10 gados lielakoties ātri nogrimst. Euro2004 laikā tas materiāls bija sabalansētāks. Par to, lai šobrīd arī materiāls ir sabalnsētāks - kaut vai bez zvaigznēm, bet ar laba/ok līmeņa spēlētājiem var parūpēties LFF prezidents ieviešot atbilstošu sistēmu un atbilstoši sadalot finanses mērķu realizēšanai. Protams, ka rezultātu neredzēs pēc gada vai 2. Tieši tāpēc ir skumji, ka prezidenti sāk mainīties bieži, jo īsti nevar novērtēt reālo darbu, ja darbs ir ildzis 1-2 gadus.
Vēl skumjāka par biežo prezidentu maiņu ir biežā izlases treneru maiņa. Tiklīdz Stojanovičs iestrādājās un izlase sāka rādīt sakarīgu sniegumu, uzvarot Austriju, viņu atlaida. Stulbi. Bet to visu iesāka Pahars, kuram nevajadzēja padoties un aiziet pēc zaudējuma draudzības spēlē, jo arī viņa vadībā izlase rādīja skatāmu futbolu.

     [+] [-]

, 2020-07-05 00:12, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Vēl skumjāka par biežo prezidentu maiņu ir biežā izlases treneru maiņa. Tiklīdz Stojanovičs iestrādājās un izlase sāka rādīt sakarīgu sniegumu, uzvarot Austriju, viņu atlaida. Stulbi. Bet to visu iesāka Pahars, kuram nevajadzēja padoties un aiziet pēc zaudējuma draudzības spēlē, jo arī viņa vadībā izlase rādīja skatāmu futbolu.
To neiesāka Pahars, jo treneris nav vainīgs pie tā, ka atlaiž trenerus, kas nāk pēc viņa. Un, lai arī spēle tolaik bija lieliska, salīdzinot ar pie Stojanoviča, Starkova un Pātelainena rādītā - treneris ar mugurkaulu aiziet ja jūtās vainīgs (atšķirībā no tā paša Starkova, kura pēdejā piegājienā sākās spēles kvalitātes pēdējais izteiktais kritums)
Vaina atkal ir LFF, tajā skaitā prezidentā - kas neprot pagaidīt. Vai viņa padomniekos, kas piespiež nepagaidīt.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-05 00:29, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: To neiesāka Pahars, jo treneris nav vainīgs pie tā, ka atlaiž trenerus, kas nāk pēc viņa. Un, lai arī spēle tolaik bija lieliska, salīdzinot ar pie Stojanoviča, Starkova un Pātelainena rādītā - treneris ar mugurkaulu aiziet ja jūtās vainīgs (atšķirībā no tā paša Starkova, kura pēdejā piegājienā sākās spēles kvalitātes pēdējais izteiktais kritums)
Vaina atkal ir LFF, tajā skaitā prezidentā - kas neprot pagaidīt. Vai viņa padomniekos, kas piespiež nepagaidīt.
Starkovs arī nebija vainīgs, un viņam nebija jāaiziet. Pahars radīja precedentu, aizejot pēc zaudētas draudzības spēles. Starkovs gatavoja komandu jaunam turnīram, Nāciju līgai. Veidoja komandu, pārbaudīja spēlētājus. Nelaimīgajā pārbaudes spēlē, kas tika zaudēta, mums bija pārsvars. Pēc zaudējuma tika sacelta nevajadzīga un pārspīlēta ažiotāža, kurā iesaistījās arī SC žurnālisti. Starkovs gribēja pabeigt darbu līdz galam, un es tādus cilvēkus cienu. Manuprāt, viņš ir Latvijas labākais futbola treneris. Tieši IR, nevis BIJA.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-05 03:35, pirms 4 gadiem
Kas attiecas uz Gorkša kļūdām - Kaspars bija pārāk naivs ,jo ticēja ka to cūku kūti spēs izmēzt ,ar visiem tiem naudas kāsēju grupējumiem . Ka spēs izveidot eiropeisku , civilizētu organizāciju .Lai dibinātu džentlmeņu klubu ,ir jābūt džentlmeņiem. Ja sivēnam uzvelc smokingu ,viņš vēl aizvien ir un paliek sivēns ,tikai smokingā ,bet viņš vēl nav džentlmenis.))) Patiesībā šī federācijas lieta precīzi parāda situāciju valstī kā tādā. Viss tāpat grupējumu pārdalē ,kāda tur attīstiba - tikai nauda .Ja gribi pacelties - stājies iekšā"ģimenē" un viss būs. Tas vienkārši tā - ja runājam par pašiem pamatiem uz kā varētu ko būvēt. Nav pamata. Un izskatās ,ka vēl ilgi nebūs.

     [+] [-]

, 2020-07-05 03:41, pirms 4 gadiem
P.S. ))) Interesanti ,ka vārds "ļaška" ir ievietots sporta centrs komentāru /vārdu filtrā. ))) Ir gadījies lasīt šad un tad tādu "necenzūru" SC komentos , ka sāc šaubīties , ka atrodies sporta portālā.

     [+] [-]

, 2020-07-05 10:15, pirms 4 gadiem
Novēlu šim "SLĪDENIM" ,lai viņu visu laiku čakarētu, kā viņš to darīja ar Gorkšu !!!

     [+] [-]

, 2020-07-05 14:19, pirms 4 gadiem
bakstas rakstīja: Novēlu šim "SLĪDENIM" ,lai viņu visu laiku čakarētu, kā viņš to darīja ar Gorkšu !!!
Tas kaitēs arī Latvijas futbolam. Viņam ir jāļauj strādāt, bet visu laiku jāskatās uz pirkstiem. Man nav pietiekami daudz informācijas par LFF, bet ir skaidrs, ka tur notiek tumši darījumi. Ja ne KNAB, tad varbūt Ģirģens varētu pievērst LFF pastiprinātu uzmanību.