Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts Uzvaras "Ventspilij" un "Daugavai", ''Jūrmala'' un ''Jelgava'' spēlē neizšķirti

Jānis Celmiņš

Uzvaras "Ventspilij" un "Daugavai", ''Jūrmala'' un ''Jelgava'' spēlē neizšķirti
Foto: FK "Ventspils"

Ar uzvaru Latvijas čempionātu Virslīgā šodien sāka ''Ventspils'' futbolisti, kuri savā laukumā pārliecinši ar 4:0 (1:0) guva virsroku pār ''Jūrmala- VV'' futbolistiem. Daugavpils ''Daugava'' savā laukumā ar 3:1 uzvarēja debitanti ''Gulbeni''. 1. kārtas pēdējā mačā neizšķirti spēlēja ''Jūrmala'' un ''Jelgava'' - 1:1.

Vakar tika aizvadīta pirmā šīs sezonas futbola Virslīgas spēle, kurā „Liepājas Metalurgs” ar 4:1 pieveica ''Olimpu''. Šodien dienas kārtībā vēl trīs spēles. Pirmā no tām risinājās Ventspils Olimpiskā centra stadionā, kur FK ''Ventspils” uzņēma ''Jūrmala V.V.'' vienību.

''Ventspils'' pārliecinoši uzvar ''Jūrmala V.V.''

Mača rezultāts Ventspilī tika atklāts jau spēles pašā ievadā, kad tā sestajā minūtē precīzs sitiens padevās Mikelam Maki Mvondo, kurš guva savus pirmos vārtus kurzemnieku labā šosezon. Puslaika turpinājumā vairāk bumbu kontrolēja ventspilnieki, bet arī „Jūrmala V.V.” bija pāris vārtu gūšanas momenti, taču Vlasovs komandu nepievīla. Tuvojoties pirmā puslaika beigām kurzemnieki spēlēja ar vien asāk un mača galvenais tiesnesis Vadims Direktorenko bija spiests parādīt arī divas dzeltenās kartiņas. Puslaika 35. minūtē Maki radās labs vārtu gūšanas moments, kurš gan palika neizmantots. Pirmā puslaika beigu rezultāts – 1:0 par labu laukuma saimniekiem.

Otrais puslaiks iesākās ar nepatīkamu momentu viesiem. Sarkano kartīti saņēma jūrmalnieku vārtsargs Sergejs Kosovs un viesi palika mazākumā - Mareku Zuntneru nomainīja Arturs Biezais un stājās „Jūrmalas” vārtos. Spēles 57. minūtē „Ventspils” dubultoja pārsvaru – 2:0, bumbu savas komandas vārtos raidīja Rolands Krjauklis. „Ventspils” turpināja uzbrukt vairāk un spēles 71. minūtē tas vainagojās ar vārtu guvumu. Eduards Suhanovs uzsita pa Biezā sargātajiem vārtiem, vairāk rikošeti un bumba ieripoja „Jūrmalas” vārtos – 3:0. Brīdī, kad līdz spēles beigām vēl bija atlikušas nepilnas piecas minūtes pa "Jūrmalas" vārtu pārliktni trāpīja Igors Savčenkovs. Veiksme futbolistam uzsmaidīja jau spēles kompensācijas laikā, kad pēc partnera centrējuma viņš ar galvu raidīja bumbu viesu vārtos - 4:0, tādejādi pieliekot punktu spēlei.

''Daugava'' pieveic Virslīgas debitanti

Lai gan daudzi uzskata, ka bijušais ‘’Daugava’’ uzbrucējs Ēriks Kokins varētu kļūt par vienu no ‘’Gulbenes’’ līderiem, tomēr komandas galvenais treneris Mihails Koņevs daudziem par pārsteigumu Kokinu atstāja rezervē. Daugavpils komandas sastāvā lielu pārsteigumu nebija.

Mača pirmajā puslaikā ļoti pārliecinoši bumbu kontrolēja ‘’Daugava’’ futbolisti, bet viesiem no Gulbenes tikai pāris reizes izdevās pāriet pāri laukuma centram. Viens tālsitiens gan padevās Priedēnam, tomēr bumba lidoja mazliet garām vārtiem. Kopumā daugavpilieši visu puslaiku centās kombinēt, taču nopietnu vārtu gūšanas momentu pie Nikoļska vārtiem tā arī nebija.

Otrajā puslaikā ‘’Daugava’’ beidzot saprata, ka bez sitieniem vārtus nevar gūt. Labi sitieni padevās Sokolovam, Loginam un Afanasjevam, tomēr allaž vietā bija Nikoļskis. Mača 60. minūtē mājinieki beidzot atklāja mača rezultātu – pēc stūra sitiena acīgākais vārtu priekšā bija Logins, iebakstot bumbu Nikoļska sargātajos vārtos – 1:0. Pavisam drīz pēc Afanasjeva izpildītā stūra sitiena Čihradze precīzi sita ar galvu, dubultojot mājinieku pārsvaru (2:0), bet arī ‘’Gulbenei’’ bija viena ļoti laba iespēja, kad pēc centrējuma no kreisās malas, pavisam maz, lai aizsniegtos līdz bumbai, pietrūka Priedēnam.

Labs moments pret savu bijušo klubu bija arī Kokinam, tomēr šoreiz mazliet pietrūka. 88. minūtē precīzs sitiens vārtu apakšējā stūrī padevās uz maiņu uznākušajam Gongadzem (3:0), kurš nesen atgriezās pēc gūtā savainojuma. Mača izskaņā ‘’Gulbenei’’ izdevās gūt pirmos vārtus Virslīgā – precīzs sitiens apakšējā stūrī padevās Priedēnam. Galarezultātā daugavpiliešiem diezgan pārliecinoša ar rezultātu 3:1.

''Jūrmala'' un ''Jelgava'' spēlē neizšķirti

Mača sākumā abas komandas spēlēja diezgan aktīvi, tomēr nekas bīstams ne pie vieniem vārtiem netika izveidots. 13. minūtē lieliskā pozīcijā nonāca Daņilovs, taču Bogdanovs spēja glābt savu komandu. Bumbu vairāk kontrolēja jūrmalnieki, kuri arī izpildīja pāris sitienus. ‘’Jelgavai’’ pirmajās 25 minūtēs, ja neskaita Malašenoka izrāvienu, vairāk momentu nebija. Puslaika otrajā daļā iniciatīvu pārņēma jelgavnieki – pie ‘’Jūrmalas’’ vārtiem tika izpildīti vairāki stūra sitieni, kā arī labi sitieni padevās Lazdiņam un Kļimovam, tomēr abās reizes jūrmalniekus glāba vārtsargs. Jau kompensācijas laikā labs moments bija Belovam, bet Bogdanovs bija vietā – pēc 45 minūtēm bezvārtu neizšķirts.

Otrā puslaika sākumā bumba pabija ‘’Jelgavas’’ vārtos, tomēr tiesnesis fiksēja aizmuguri. Spēle pārsvarā risinājās laukuma vidusdaļā. Mača 71. minūtē pēc stūra sitiena ‘’Jelgava’’ atklāja mača rezultātu – veiklākais vārtu priekšā bija komandas centra pussargs Lazdiņš – 1:0. Ilgi gan jelgavnieku prieki nebija, jo jau pēc piecām minūtēm pēc piespēles no labās malas vārtus guva Zeņkovs. Tuvojoties mača beigām, ļoti ātrs pretuzbrukums padevās Daiņa Kazakeviča vadītajiem vīriem – ļoti labā sitiena pozīcijā nonāca Bogdaškins, tomēr bumba pēc viņa sitiena lidoja mazliet garām vārtu tālajam stūrim. 87. minūtē teicama iespēja bija Belovam, kurš no dažiem metriem sita pāri vārtiem. Mača izskaņā komandas vēl apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, tomēr vārti vairs netika gūti – 1:1.

Virslīgas 1. kārta, 3. aprīlis

„Ventspils” – „Jūrmala V.V.” 4:0 (1:0)

Vārti: Maki Mvondo 6', Krjauklis 57' (savos vārtos), Suhanovs 71' Savčenkovs 92'
Noraidījumi: Kosovs 49'
Ventspils: Vlasovs, Postņikovs (Bespalovs 79'), Sato (Kosmačovs 66'), Tukura, Višņakovs, Savčenkovs, Laizāns, Suhanovs, Rugins, Gabovs, Maki Mvondo (Martinezs 68')
Jūrmala V.V.: Kosovs, Hščanovičs (Šlampe 63'), Kruckevičs, Jagodinskis, Kirhners, Golubevs, Bezzubovs, Meļņiks, Zuntners (Biezais 51'), Krjauklis, Kalniņš (Butriks 63')

''Daugava'' - ''Gulbene'' 3:1 (0:0)

Vārti: Logins 60', Čihradze 66', Gongadze 88' - Priedēns 89'
Daugava: Eltermanis, Šeļenkovs, Uļjanovs (Gongadze 46'), Čihradze, Simanovs, Logins, Dudņiks, Ziziļevs (Timofejs 69'), Kozlovs (Vorobjovs 74'), Afanasjevs, Sokolovs
Gulbene:Nikoļskis, Ivanovs, Murdasovs, Gluško, Mišins, Sordija, Šaracs (Kokins 46'), Sputajs, Priedēns, Korabļovs, Stols

''Jūrmala'' - ''Jelgava'' 1:1 (0:0)

Vārti: Zeņkovs 76' - Lazdiņš 71'
Jūrmala: Naglis, Sokoļskis, Šiļuks, Ivaško, Ola, Idionovs, (Koļcovs), Gospadars, Belovs, Daņilovs, Kirianovs (Seleckis), Paplavskis ( Zeņkovs)
Jelgava: Bogdanovs, Daņilovs, Petrenko, Kazura, Ksenzovs, Kļimovs ( Lonščakovs), Lazdiņš, Redjko, Freimanis (Bogdaškins), Kozlovs, Malašenoks ( Cepurītis)

1. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
02.04.15:00Olimps - Liepājas Metalurgs1:4 (0:2)
03.04.16:00Ventspils - Jūrmala-VV4:0 (1:0)
03.04.17:00Daugava – Gulbene3:1 (0:0)
03.04.18:00Jūrmala – Jelgava1:1 (0:0)

Turnīra tabula

VietaKomandaSUNZGV:ZVP
1.Ventspils11004:03
2.Liepājas Metalurgs11004:13
3.Daugava11003:13
4.Jelgava10101:11
5.Jūrmala10101:11
6.Skonto00000:00
7.Gulbene10011:30
8.Olimps10011:40
9.Jūrmala-VV10010:40
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-04-03 17:54, pirms 13 gadiem
No kurienes ''Jūrmalai-VV'' Kosovs? Butriks Ventspilij vairs nav vajadzīgs?

  -4 [+] [-]

, 2011-04-03 17:56, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: No kurienes ''Jūrmalai-VV'' Kosovs? Butriks Ventspilij vairs nav vajadzīgs?
Kosovs ir kārtējais krievs, bet Butriks nav vajadzīgs ventiņiem, jo ir latvietis

  +5 [+] [-]

, 2011-04-03 18:00, pirms 13 gadiem
Butriks FKV nav vajadzīgs tāpēc ,lai netaisīti pazoru ar saviem gājieniem savam sievastēvam(kluba prezidentam)

  +6 [+] [-]

, 2011-04-03 18:06, pirms 13 gadiem
Nu malachi ventinji

  +2 [+] [-]

, 2011-04-03 18:42, pirms 13 gadiem
Western rakstīja: Kosovs ir kārtējais krievs, bet Butriks nav vajadzīgs ventiņiem, jo ir latvietis
Kosovs ir atklajums Nevis kartejais krievs. Vins ieprieksh ir parstavejis MLS klubu Columbus Crew un pagajsh gad tika atzits par lietuvas a lygas labako vartsargu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-03 19:12, pirms 13 gadiem
1. puslaika beigās asāk tieši uzbruka Jūrmala, vairāki bīstami centrējumie tiem padevās! Ventspilnieki toties ļoti plaši izmanto malejos, it īpaši aizsargus, kur kā izraēlas aizsargi spēlē LAt - IZR bieži pieslēdzās uzbrukumam. Bat daži skatītāji smējās, ka E. Višņakovs realizē katru savu 7. momentu, jo spēlē vinam bija vismaz 6 reālas iespējas gūt vārtus, bet 7. iespējai laika nepietika Prieks, ka bija diezgan daudz skatītāju, un būtu grēks pie šādiem brīnišķigajiem laika apstākļiem aiziet uz čempionāta atklāšanas spēli! Bet nu nepamatotās daudzās dzeltenā no tiesneša puses bija nesaprotamas!

  +6 [+] [-]

, 2011-04-03 19:16, pirms 13 gadiem
Par šīsdienas spēli grūti ko uzrakstit,jo vārtsarga noraidījums un Rolanda Kraukļja iesistā bumba savos vārtos jūrmalnieku spēli galīgi salauza.2 puslaikā vairs neiznāca līdzvērtīga cīņa.Jūrmalas VV sastāvs nudien nav vājāks kā pērn un domāju šī komanda vēl nervus līderiem pabojās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-03 19:33, pirms 13 gadiem
Bronsons rakstīja: Butriks FKV nav vajadzīgs tāpēc ,lai netaisīti pazoru ar saviem gājieniem savam sievastēvam(kluba prezidentam)
Kas tad Butrikam par gājieniem? Kur viņš vispār tagad ir?

  +3 [+] [-]

, 2011-04-03 19:53, pirms 13 gadiem
_stormy_ rakstīja: Kas ir Priedēns?! Vietēja mēroga zvaigzne vai kā?!
Priedēns - pagaidām rezultatīvākais Gulbenes vārtu guvējs šosezon

     [+] [-]

, 2011-04-03 19:53, pirms 13 gadiem
maris777 rakstīja: Kas tad Butrikam par gājieniem? Kur viņš vispār tagad ir?
Jūrmalai pievienojies! Šodien pret FKV uz maiņu nāca!

Starp citu, ir ifno cik skatītāju bija uz spēlēm?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-03 19:58, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Nu ko? Piekritīsiet- visai labs līmenis un futbolam nekāda vaina. Spēle Jūrmala- Jelgava vispār konfekte. Kad būs spēlēšanās uz normālas zāles ( Ventspils jau spēlēja, bet pārējie kad spēlēs), tad arī tās nomācošās telpas netraucēs, tad jau būs pavisam glauni. Ventspils izskatījās vispārliecinošāk pirmajā kārtā. Kaut gan mečim nebija īstie pretinieki, un arī Skonto nespēlēja.
Domāju būs laba futbola sezona
piekritīšu. Lai vai kādās domās iepriekš biju par Latvijas futbolu, šodien sapratu, ka pasekošu tomēr dažām atsevišķām komandām pastiprināti līdz

  +2 [+] [-]

, 2011-04-03 20:01, pirms 13 gadiem
1.Ventspils 3
2.Metalurgs 3
3.Daugava 3
4.Jelgava 1
5.FC Jūrmala 1
6.Skonto 0
7.Gulbene 0
8.Olimps 0
9.FK Jūrmala VV 0

     [+] [-]

, 2011-04-03 20:01, pirms 13 gadiem
Januks rakstīja: Jūrmalai pievienojies! Šodien pret FKV uz maiņu nāca!

Starp citu, ir ifno cik skatītāju bija uz spēlēm?
JFK Olimps - Liepājas Metalurgs - 175
FK Ventspils - FK Jūrmala V.V. - 500
FC Daugava - FB Gulbene - 250

  +8 [+] [-]

, 2011-04-03 20:04, pirms 13 gadiem
Reāli pārsteidza Jūrmala - tā, kas FC Jūrmala. Domāju, ka komandai ir potenciāls. Spēka ziņā no Jelgavas nu it nemaz neatpalika. Jelgavniekiem pat brīžiem paveicās. Jaunais Belovs Jūrmalas rindās patīkami pārsteidza ar savu aktivitāti.

Patika arī FKV spēle. Daudz labu kombināciju dienvidnieku stilā. Afrikāņi Tukura un Mvondo komandā ienes dzīvību. Sukhanovs arī ļoti labi uzsācis šo sezonu, un kas par Savčenkova bliezienu ar galvu! Martinezs arī alkst gūt vārtus, bet šoreiz vēl nesanāca. Jūrmala-VV atsevišķās epizodēs arī labi izskatījās, bet nu zāģis bez variantiem.

Šķiet, ka Gulbenei debija ar nemaz tik slikta nav bijusi. Daugava tomēr šogad būs ļoti spēcīga. Prieks par Priedēnu, kurš atzīmējies. Pertijas sapnis, kā pats teica, ir piepildījies - kā Gongadze atpakaļ laukumā, tā uzreiz ir gols.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-03 20:51, pirms 13 gadiem
maris777 rakstīja: Kas tad Butrikam par gājieniem? Kur viņš vispār tagad ir?
Butriks kadu neilgu laiku atpakaļ JūrmalaVV pievienojās,nu ar to sportisko režīmu puisim problēmas,tur tā bēda

  +1 [+] [-]

, 2011-04-03 21:08, pirms 13 gadiem
par to cūkmenu - kurš par to, lai SC ieviestu vecuma ierobežojumu reģistrējoties? Puikām liekas, ka visa dzīve ir viena vienīga BrIgada

     [+] [-]

, 2011-04-03 22:09, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: JFK Olimps - Liepājas Metalurgs - 175
FK Ventspils - FK Jūrmala V.V. - 500
FC Daugava - FB Gulbene - 250
Paldies! Tikai man jau leikas, ka Ventspilī šodien bija stipri vairāk skatītāju! Vismaz ap 750!!! Lai palabo mani kāds, kurš vēl šodien bija stadionā!

  -4 [+] [-]

, 2011-04-03 22:51, pirms 13 gadiem
Gulbene luuzeri

     [+] [-]

, 2011-04-03 23:44, pirms 13 gadiem
Zigens 10 no Smiltenes ir Luuzeru karalis

     [+] [-]

, 2011-04-04 09:55, pirms 13 gadiem
Žēl, ka Jelgava nenoturēja rezultātu un tik ātri ielaida atbildes vārtus, bet kopumā spēle bija laba. Šajā kārtā pagaidām nekādu pārsteigumu nav, nu varbūt Jelgavas neizšķirts ir tāds neliels, pavisam neliels pārsteigums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-04 11:39, pirms 13 gadiem
Patiesībā jau tā AKSIOMA, ka Agris Galvanovskis kā treneris Varim Krūmiņam var tikai ūdeni un dvielīšus pienest, joprojām nav apgāzta. Un Jelgavas mačs tam tikai vēlreiz apliecinājums. Visu cieņu, Vari!