Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Minhene jūk prātā Gvardiolas dēļ; zināms jaunais Bundeslīgas kalendārs

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Minhene jūk prātā Gvardiolas dēļ; zināms jaunais Bundeslīgas kalendārs
Peps Gvardiola
Foto: AP/Scanpix

Nākamnedēļ gatavošanos jaunajai sezonai uzsāks vairāki Vācijas Bundeslīgas futbola klubi, tostarp UEFA Čempionu līgas uzvarētāja Minhenes "Bayern" ar jauno galveno treneri Pepu Gvardiolu priekšgalā. Spāņu speciālista plānotā ierašanās Vācijā tiek gaidīta ar lielu ažiotāžu.

Kā zināms, šobrīd spēcīgāko Eiropas futbola klubu Minhenes "Bayern" nākamsezon vadīs spāņu speciālists Peps Gvardiola (42), kurš komandas grožus pārņems no Jupa Heinkesa. "Barcelona" klubā izcilus sasniegumus (trīs Spānijas čempiona un divi UEFA Čempionu līgas un Spānijas kausa ieguvēja tituli) guvušo Gvardiolu Vācijā gaida ar milzu interesi, un spāņu speciālista pārcelšanās uz Bundeslīgu likusi arī ārzemēs Vācijas futbolam pievērst vēl vairāk skatienu. Pirmdien plānotajā pirmajā preses konferencē klāt būs vairāk nekā 200 žurnālistu no dažādām pasaules valstīm, un lielās fanu un preses pārstāvju ažiotāžas dēļ "Bayern" nemaz neatklāj, kad Gvardiola ieradīsies Minhenē. Presē lasāmas baumas, ka spānis pat varētu ielidot ar citu vārdu, lai neviens neuzošņātu viņa ierašanās laiku. Piemēram, Ņujorkā, kur Gvardiola pēc "Barcelona" pamešanas atpūtās veselu gadu, spānis dzīvojis ar segvārdu "Gardomi". Līdzīgi noslēpumaini "Bayern" rīkojās arī pērn, kad par 40 miljoniem eiro iegādātais pussargs Havi Martiness Minhenē, nevienam nezinot, uz medicīniskajām pārbaudēm ieradās nakts vidū. Interesanti, ka par lielu satraukumu Minhenē parūpējās kāda līdzjutēja uzņemta fotogrāfija metro - fans gan par Gvardiolu bija noturējis kādu citu pēc izskata līdzīgu spāni.

Kopš Gvardiola pārtrauca strādāt Barselonā, pagājis gads, kurā spānis Amerikā ne tikai atpūties no futbola, bet arī intensīvi mācījies vācu valodu - jau pirmajā preses konferencē Gvardiola vēlas runāt tikai un vienīgi vāciski, tāpat arī vadīt "Bayern" treniņus. Par sīkumainā katalāniešu speciālista lielo vēlmi ātri apgūt vācu valodu sūkstījies pat viņa brālis un aģents Pere: "Lieldienās vēlējos mierīgi papusdienot ar brāli, taču viņš pie galda nepārtraukti runā vāciski ar savu privātskolotāju..." Pēc pirmdienas preses konferences otrdien Minhenē būs brīvdiena, savukārt trešdien un ceturtdien gaidāmi pirmie "Bayern" treniņi. Lai palīdzētu Vācijas plūdu upuriem, "Bayern" trenēsies spēļu laukumā "Allianz Arena", par ieeju skatītājiem prasot 5 eiro. Metro stacijas pārbūves dēļ vairāk par 25 tūkstošiem fanu vienu treniņu vērot nedrīkstēs, un "Bayern" vadība rēķinās, ka abi treniņi būs izpārdoti - tātad 50 000 x 5 = 250 000 eiro plūdu upuriem.

Gvardiolas pirmajos vadītajos treniņos gan nepiedalīsies visi "Bayern" futbolisti - no Dortmundes "Borussia" par 37 miljoniem eiro nopirktais Mario Gece joprojām ir savainots un ārā no ierindas būs vēl vairākas nedēļas, aizsargs Holgers Bādštūbers atkārtotas krustenisko saišu operācijas dēļ labākajā gadījumā laukumā atgriezīsies februārī. Savukārt brazīlieši Dante un Luiss Gustavu tāpat kā spānis Havi Martiness vēl spēlē Konfederāciju kausā Brazīlijā, bet Arjenam Robenam un Klaudio Pizaro pagarināts atvaļinājums, jo abiem nesen bija spēles savās izlasēs.

Vakar tika publicēts jaunās Bundeslīgas sezonas kalendārs. Sezonu ar spēli Minhenē 9. augustā atklās "Bayern" un Menhengladbahas "Borussia". Pirmā "Bayern" un vicečempiones "Borussia" tikšanās Bundeslīgā gaidāma 13. kārtā (22. - 24. novembris) Dortmundē. Savukārt Artjoma Rudņeva pārstāvētā HSV 1. kārtā spēlēs viesos pret Gelzenkirhenes "Schalke 04", bet otrajā kārtā Hamburgā uzņems "Hoffenheim". Spēļu datumi un laiki pirmajām kārtām tiks publicēti jūlija sākumā, bet spēļu pārus un kārtu izspēles iespējams apskatīt ŠEIT.

Vācijas Bundeslīgas 2013./2014.g. sezonas 1. kārta

DatumsSpēle
09.08.2013.Bayern - Gladbach
10./11.08.2013.Schalke - HSV
10./11.08.2013.Leverkusen - Freiburg
10./11.08.2013.Hannover - Wolfsburg
10./11.08.2013.Hoffenheim - Nürnberg
10./11.08.2013.Mainz - Stuttgart
10./11.08.2013.Augsburg - Dortmund
10./11.08.2013.Braunschweig - Werder
10./11.08.2013.Hertha - Frankfurt

Izmantotie resursi:
Aktuelle Nachrichten -
Bild.de

bundesliga.de - Bundesliga - Die offizielle...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-22 14:34, pirms 11 gadiem
Gvardiolam veicās, otrā komanda kuru trenēs un jau atkal iepriekšējais treneris būs visu salicis pa plauktiem, lai 4 gadus būtu eiropas virsotnē

  +2 [+] [-]

, 2013-06-22 14:35, pirms 11 gadiem
Problem? rakstīja: Gvardiolam veicās, otrā komanda kuru trenēs un jau atkal iepriekšējais treneris būs visu salicis pa plauktiem, lai 4 gadus būtu eiropas virsotnē
Nezināju, ka Barcā Rijkārds bija kaut ko salicis pa plauktiņiem, drīzāk pretēji, Gvardiola jau pirmajā gadā no pilnīgi jaunas komandas izvilka maksimumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-22 16:11, pirms 11 gadiem
Mildas tante rakstīja: Gvardiola neizjauca to, ko Rijkārds bija uzbūvējis, tpc arī bija lieli sasniegumi. Bet Vilanova ir sajaucis visu, ko ir iespējams sajaukt barsā. Un 7-2 pret Bayern to labi varēja redzēt. Tito nav treneris, bet pamesls.
Ar Tito Barca šosezon La Liga laboja vienu rekordu pēc otra, un bija neapturami. Drīzāk Barcas nepārliecinošās sezonas beigas norakstāmas ar lielo traumu skaitu komandā un paša trenera prombūtni.
Vienīgais ko Tito varētu pārmest ir neadekvāti piešķirtais mazais spēles laiks Barcas jaunajiem spēlētājiem..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-22 17:59, pirms 11 gadiem
Starkov, atkāpies!!!!

     [+] [-]

, 2013-06-22 20:41, pirms 11 gadiem
Es gan saglabāju vēsu prātu. Daudz sliktāk gan jau nebūs, jo Gvardiola ir otrs labākais variants aiz Heinkesa, kuru izvēlētos priekš "Bayern".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-22 22:50, pirms 11 gadiem
Sermulītis rakstīja: STARKOV,ATKĀPIES !
Starkovs paliks, jo tauta tā vēlas!

     [+] [-]

, 2013-06-23 01:35, pirms 11 gadiem
RobisK rakstīja: protams, protams, ka uzvara 2006.gadā ČL bija Rijkārda haļava
labāk paskaties kāda Barcai bija nākamā sezona

     [+] [-]

, 2013-06-23 01:39, pirms 11 gadiem
Mildas tante rakstīja: Gvardiola neizjauca to, ko Rijkārds bija uzbūvējis, tpc arī bija lieli sasniegumi. Bet Vilanova ir sajaucis visu, ko ir iespējams sajaukt barsā. Un 7-2 pret Bayern to labi varēja redzēt. Tito nav treneris, bet pamesls.
labāk nekomentē,kur nezini,Gvardiola atnāca un uzreiz paziņoja,ka komandas līderi Ronaldinjo,Deko un Eto'o viņam nav vajadzīgi,pirmos divus ar izdevās pārdot,Gvardiola no rezerves komandas izvilka Busketsu un pilnībā pārveidoja komandas taktiku,tā neko sev nemainīja neko no Rijkarda atstātā

     [+] [-]

, 2013-06-23 01:45, pirms 11 gadiem
Mildas tante rakstīja: Labi, ok. Uzvarēta La liga, tas pats bija tīrs spēlētāju nopelns (Messi & Co ).
Bet kuru tu centies piemānīt. Visiem ir skaidrs, ka kopš Gvardiolas aiziešanas, Barsa ir palikusi bez trenera.
Nu paskatīsimies kas būs nakamsezon, ja tas šalles modelis paliks ''trenēt'' barsu
par Tito slimību neesi aizmirsis,galvenā trenera iztrūkums,pietam viņa pirmajā sezonā pie vadības grožiem,nu nevar neietekmēt komandas sniegumu,pat tādā komandā