Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Daums turpinās strādāt ar Ķelni

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Daums turpinās strādāt ar Ķelni
Kristofs Daums
Foto: AP

Par "1.FC Köln", kas 2007./2008. gada sezonā izcīnīja ceļazīmi uz Bundeslīgu, futbola kluba galveno treneri turpinās strādāt slavenais vāciešu speciālists Kristofs Daums.

Kristofs Daums, kurš "1.FC Köln" vada kopš 2006. gada novembra, vakar paziņoja, ka turpinās strādāt ar komandu. Atgādinām, ka viņš ar "1.FC Köln" 2007./2008. gada sezonā 2. Bundeslīgā izcīnīja 3. vietu, iegūstot vietu pirmajā Bundeslīgā nākamsezon.

Sarunas ar kluba vadību bijušais veiksmīgas, neskatoties uz pāris Dauma ultimātiem - tie tiks izpildīti. Vakar pēcpusdienā Daums vācu presei sniedza komentārus par saviem mērķiem Ķelnē: "Tagad atrotīsim piedurknes. Mūsu jaunie puiši, piemēram, Kevins Peconi un arī citi, ir ļoti, ļoti progresējuši un attīstījušies. No otras puses, ir svarīgi pastiprināties ar pieredzējušiem spēlētājiem. Mums jāiekārtojas Bundeslīgā tabulas vidusdaļā ilglaicīgi."

Pēc īsa Dauma skatījuma nākotnē treneris simtiem līdzjutēju pavēstīja, kādēļ tad ir palicis pie Ķelnes komandas stūres: "Mēs noskaidrojām un atrisinājām visus sportiskos un finansiālos jautājumus. Esmu priecīgs par apkārt valdošo eiforiju, kuru varam paildzināt un turpināt. Esam sākuši lielisku ceļu, kuru nepārtrauksim arī pirmajā Bundeslīgā."

Kluba sporta direktors Mihaēls Maijers Daumam bija pateicīgs, ka viņš, neskatoties uz savām augstajām ambīcijām, kas ir krietni lielākas par komandas tuvākajiem mērķiem, palicis pie Ķelnes stūres. Maijers arī izteica cerību, ka varbūt tomēr komandai izdosies sasniegt augstumus, kādus vēlas būt treneris Daums.

Dauma raibā karjera

54 gadus vecais Kristofs Daums savu trenera karjeru 1986. gadā sāka tieši pie "1.FC Köln" stūres. Pavadījis četras sezonas Ķelnē, Daums nākamās trīs sezonas vadīja "VfB Stuttgart" komandu, vienā arī kļūstot par Vācijas čempionu, bet no 1994. - 1996. gadam vāciešu speciālists trenēja turku "Beşiktaş" klubu, ar kuru arī izdevās izcīnīt uzvarētāju laurus Turcijā.

1996. gadā viņš atgriezās Vācijā, kur līdz 2000. gadam veiksmīgi vadīja Leverkūzenes "Bayer 04" komandu - četru sezonu laikā komanda trīsreiz finišēja otrajā vietā Bundeslīgā. Pēc 2000. gada Eiropas čempionāta Kristofs Daums bija viens no reālākajiem pretendentiem uz Vācijas izlases galvenā trenera vietu, tomēr valsts futbola federācija viņa kandidatūru atsauca, jo brīvprātīgās matu analīzes uzrādīja, ka treneris lieto kokaīnu. Tā rezultātā par galveno vāciešu izlases treneri kļuva Rūdijs Fellers.

"Dauma afēras" rezultātā treneris tika atlaists no "Bayer 04" galvenā trenera amata. Kokaīna skandāla dēļ viņam Vācijā tolaik atrast darbu bija neiespējami. Daums nedaudz ilgāk nekā gadu atkārtoti vadīja "Beşiktaş", tad 2002. gada nogalē Daums pārcēlās uz Austriju, kur ar Vīnes "Austria" izcīnīja vēl vienu čempionu titulu.

2003. gada jūlijā Daums atkal devās strādāt uz Turciju - šoreiz ar "Fenerbahçe". Arī šoreiz viņš apliecināja savu klasi, ar turku klubu izcīnot divus valsts čempionu titulus pēc kārtas. Turpinājums gan nebija tik veiksmīgs - turku prese kritizēja Daumu, ka viņam neizdevās iekļūt Čempionu līgā. Kad 2005./2006. gada sezonas noslēgumā "Fenerbahçe" zaudēja čempionu titulu, turklāt saviem sīvākajiem konkurentiem "Galatasaray", Daums tika atlaists.

2006. gada oktobrī Daums kļuva par "1.FC Köln" galveno treneri. 2007./2008. gada sezonā viņš ar ķelniešiem priekšlaicīgi nodrošināja vietu trijniekā2. Bundeslīgā - tātad arī ceļazīmi uz pirmo Bundeslīgu. Sezonu "1.FC Köln" pabeidza 3. vietā.

Izmantotie resursi:
fc-koeln.de
bundesliga.de
en.wikipedia.org

  -1 [+] [-]

, 2008-05-22 19:27, pirms 16 gadiem
Nez, Kjelnes klubs atkal izkritiis peec sezonas uz 2.Bundesliigu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja