Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Fortuna" izcīna Diseldorfas Ziemas kausu

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Fortuna" izcīna Diseldorfas Ziemas kausu
"Borussia" uzbrucējs Nelsons Valdess.
Foto: AP

Diseldorfas Ziemas kausā futbolā, par spīti trīs Bundeslīgas komandu dalībai, uzvaru izcīnīja turnīra rīkotāja - reģionālās līgas pārstāve Diseldorfas "Fortuna".

Šodien turnīrs sākās un arī beidzās. Ziemas kausā bez rīkotājas "Fortuna" piedalījās arī Bundeslīgas komandas Dortmundes "Borussia", Brēmenes "Werder" un Leverkūzenes "Bayer 04". Pusfinālos "Werder" tikās ar mājnieci "Fortuna" (spēles tika aizvadītas Diseldorfas "LTU-Arena" apjumtajā stadionā), bet "Borussia" - pret "Bayer".

Katrs mačs ilga tikai 45 minūtes, līdz ar to komandas varēja izspēlēt divas spēles dienā. Bundeslīgas klubi vājus sastāvus laukumā nesūtīja. Pirmajā pusfinālā "Werder" negaidīti ar 1:3 piekāpās "Fortuna", kas sezonā spēlē reģionālajā līgā kopā ar "Werder" otro komandu... Brēmeniešiem laukumā bija teju optimālais virknējums - pēc trīs mēnešu ārstēšanās sastāvā atgriezās Torstens Fringss, bet Brazīlijā esošo Djēgo laukuma vidū aizstāja Hants. Jau pirmajās minūtēs vairākus bīstamus momentus radīja Diseldorfas futbolisti, līdz 18. minūtē Lavarē no aizmugures stāvokļa izvirzīja vadībā mājniekus (vārtus ieskaitīja). Nedaudz vēlāk Ervigs panāca jau 2:0. Tims Borovskis gan vienus vārtus no soda laukuma vidus atguva. Lai arī pēc šī momenta iniciatīva beidzot pārgāja "Werder" pusē, spēles pēdējā 45. minūtē Ervigs guva vēl vienus vārtus, kvalificējot "Fortuna" finālam - 3:1.

Otrajā pusfinālā intriga izpalika - 14 minūšu laikā gūstot piecus (!) vārtus, Dortmundes "Borussia" sarāva gabalos Leverkūzenes "Bayer". Divi vārtu Valdesa (attēlā) kontā, pa reizei precīzi bija Kuba, Petričs un Kringe.

Mazajā finālā jeb spēlē par 3. vietu "Werder", pateicoties Almeidas un Borovska gūtajiem vārtiem, ar 2:1 pārspēja "Bayer", kas vadībā izvirzījās jau 2. minūtē (Vidāls).

Finālā, neskatoties uz dortmundiešu pārsvaru (lieliskas iespējas Valdesam, Kubam), divas minūtes pirms finālsvilpes Kastrati guva vienīgos vārtus spēlē, nodrošinādams Diseldorfas "Fortuna" uzvaru finālā un visā turnīrā - 1:0. Gandrīz katru maču klātienē noraudzījās 20 000 skatītāju.

Izmantotie resursi:
www.werder.de
www.fortuna-duesseldorf.de
www.bvb.de

  +2 [+] [-]

, 2008-01-19 22:54, pirms 17 gadiem
Nekad neesmu par tadu turniru dzirdejis. Tas norisinas vinu dienu, macu ilgums ir 45 minutes, 4 komandas - 3 no bundesligas. Interesanti.

  -2 [+] [-]

, 2008-01-19 22:55, pirms 17 gadiem
Yesss... Vienmēr prieks, kad Werder zaudē... IDEĀLI...

  -2 [+] [-]

, 2008-01-20 09:35, pirms 17 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2008-01-20 12:47, pirms 17 gadiem
Šāfs ("Werder" treneris) pēc vakardienas zāģa diezgan nikns. Paredzētā brīvā svētdiena tiks aizpildīta ar treniņiem, bet spēlētāji dabūjuši pamatīgu kritiku pēc vakardienas snieguma... Cerams, tas viss uz labu