Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bundeslīgas klubi iepērkas un gatavojas otrajam aplim

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Bundeslīgas klubi iepērkas un gatavojas otrajam aplim
Ar "Hoffenheim" un "Bayern" dueli
piektdien sāksies Bundeslīgas otrais aplis
Foto: AFP/Scanpix

Pēc nepilnas nedēļas atsāksies Vācijas Bundeslīga futbolā. Daudzas komandas sezonas otrajai pusei iegādājušās jaunus futbolistus, lai uzlabotu vai noturētu rezultātus esošā līmenī. Atskatīsimies uz Vācijas futbola klubu aktivitātēm ziemā!

Ar spēli 15. janvārī Minhenē starp vietējo "Bayern" un "Hoffenheim" sāksies Bundeslīgas otrais aplis. Decembrī un janvārī daudzas vācu komandas aktīvi meklējušas iespējas pastiprināt sastāvu, kā arī aizvadīt treniņus pēc iespējas labākos apstākļos. Tagad - par visu sīkāk.

Lielais trijnieks briest veiksmīgam turpinājumam

Šķiet, vispieticīgāk no pirmās sezonas puses Bundeslīgas trijnieka komandām ziemā gatavojusies šībrīža turnīra līdere Leverkūzenes "Bayer 04". Jupa Hainkesa vadītie leverkūzenieši koptreniņus uzsāka 2. janvārī, līdz šim aizvadīta viena pārbaudes spēle (ar 2:1 tika pieveikta "Twente"), savukārt šodien "Bayer" aizvada turnīru Diseldorfā. Ārzemēs treniņnometni "Bayer" nolēmusi neaizvadīt, arī sastāvu nav papildinājis neviens futbolists - vien izīrēti pāris jaunie, kā arī grieķis Teofanis Gekass, kurš devies uz Berlīni. Interesanti, ka uzbrucējs Patriks Helmess, kurš nesen atgriezās laukumā pēc vasarā gūtās smagās traumas, paziņojis, ka šobrīd ir meistarīgāks nekā jelkad agrāk.

Gelzenkirhenes "Schalke 04" Fēliksa Magata vadībā trenēties sāka 30. decembrī, aiz muguras jau nedēļu ilga treniņnometne Spānijā un sešas pārbaudes spēles pret dažāda līmeņa komandām (četras uzvaras, neizšķirts un zaudējums). Toties "Schalke 04" aktīvi pastiprinājusi sastāvu - nozīmīgākais ieguvums varētu būt "Bayern" nevajadzīgais pussargs Aleksandrs Baumjohans, no Nirnbergas pārnācis pussargs Pērs Kluge, bet no Norvēģijas iegūts šīs izlases aizsargs Tore Reginusens.

Savukārt Luisa van Gāla vadītā Minhenes "Bayern" tikko noslēgusi nedēļu ilgo treniņnometni Dubajā, bet parīt gaidāma vienīgā pārbaudes spēle - pret "Basel". Bavārieši sastāvu nav papildinājuši, bet gan attīrījuši to - komandu pametis jau pieminētais pussargs Baumjohans, Nirnbergai izīrēti aizsargs Breno un pussargs Andreass Otls, bet Luka Toni - Romai. "Bayern" mērķis šogad ir tikai viens - triumfēt Bundeslīgā, ko šodien deklarējis arī pats van Gāls.

Citas titula pretendentes sastāvā izmaiņas neveic

Pavisam klusu transfēru periodā darbojas nākamās piecas komandas, kas visai reāli sezonas beigās cer pacīnīties par augstākajām vietām. "Hamburger SV" vakar ar dramatisku uzvaru pēcspēles sitienu sērijā (17:16) pret "Besiktas" noslēdza Antaljas kausa izcīņu un nedēļu ilgušo treniņnometni Turcijā. Dortmundes "Borussia" nedēļu pabija Spānijā, kur piedzīvoja divus sausos zaudējumus pārbaudes spēlēs - pret Menhengladbahas "Borussia" (0:2) un Kotbusas "Energie" (0:1). Brēmenes "Werder" sekoja "Bayern" piemēram, nedēļu pabūdami Dubajā (vienīgajā pārbaudes spēlē uzvara ar 2:1 pret "Al Ain").

"Hoffenheim" trenējusies Vācijā savā jaunajā treniņu centrā, kur ar 2:1 pārbaudes spēlē tika pieveikta "Kaiserslautern", bet pret "TSV 1860 München" neizšķirts - 0:0. Vienīgā izmaiņa sastāvā ir nevajadzīgā vārtsarga Ramazana Ezkana izīrēšana "Besiktas". Savukārt Vācijas čempione "Wolfsburg" dažas dienas pabija Dienvidāfrikas Republikā, līdz šim aizvadījusi četras pārbaudes spēles (divas uzvaras, divi zaudējumi), bet pirms pāris dienām kļuva zināms, ka vasarā komandu pametīs Vācijas izlases pussargs Kristians Gentners, kurš atgriezīsies savā bijušajā klubā "Stuttgart".

Atpalicējas cer situāciju uzlabot

No pārējām komandām jāizceļ pēdējais četrinieks, kam visvairāk jāuztraucas par vietas saglabāšanu Bundeslīgā. "Stuttgart" sastāvu papildinājis no Turīnas "Juventus" izīrētais aizsargs Kristians Molinaro, bet komandu pametis šveiciešu aizsargs Ludoviks Manjins, kurš atgriezies dzimtenē. Vasarā Štutgartē atgriezīsies jau minētais Gentners. "Bochum" sastāvu papildinājis Serbijas izlases pussargs Milošs Maričs, bet komandu atstājis savainojumu nomocītais japāņu pussargs Šinji Ono.

"Nürnberg" rindas, kā jau minēts, papildinājuši no "Bayern" izīrētie Breno un Otls, bet vienību atstājis Kluge. Nirnbergas redzeslokā esot arī pazīstamais holandiešu uzbrucējs Rojs Makajs. Savukārt Berlīnes "Hertha" bez Gekasa un no "Schalke 04" pārnākušā Levana Kobiašvili papildinājis arī no "Moskva" izīrētais čehu aizsargs Romans Hubniks.

Pilnu Bundeslīgas klubu transfēru sarakstu variet skatīties ŠEIT.

Izmantotie resursi:
kicker.de
bundesliga.de

  +5 [+] [-]

, 2010-01-10 15:20, pirms 14 gadiem
Stuttgart visnopietnāk laikam kaut ko izmainījusi

  +2 [+] [-]

, 2010-01-10 16:18, pirms 14 gadiem
Tā pat kapitulēs Barcai.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-10 16:28, pirms 14 gadiem
Paldies par info, autor! Interesanti bija palasīt!

     [+] [-]

, 2010-01-10 17:32, pirms 14 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Tā pat kapitulēs Barcai.
tu laikam bundesliigas tabulu neesi redzejis????!!!! vinjiem ir jaaizkuljas no lejas gala,tapec notiek parmainjas

  +1 [+] [-]

, 2010-01-10 18:33, pirms 14 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Tā pat kapitulēs Barcai.
vo speciaali iegaaaju savaa acc lai tev ko pateiktu

svarigaakais vinjiem ir izkljuut no taas bedres bundesliigaa kur vinji paslaik ir.... kaa jau gurgucis teica.......laikam jau tomeert neesi redzeejis tabulu..un te tik speej uzdir*t par speeli ar barsu....a ei nu sazin....nesi tik paarliecinaats par to ''kapituleeshanu''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja