Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Riberī - pagājušās sezonas labākais Vācijas spēlētājs

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Riberī - pagājušās sezonas labākais Vācijas spēlētājs
Franks Riberī patlaban atkopjas no
kājas savainojuma
Foto: AFP

Francijas izlases un Minhenes "Bayern" pussargs Franks Riberī atzīts par pagājušās sezonas labāko Vācijas spēlētāju. Otrajā vietā ierindojies Mihaēls Ballaks ("Chelsea"), bet trešajā - Luka Toni ("Bayern").

Tradicionālajā aptaujā, kas notiek kopš 1960. gada un ko veic slavenais vāciešu izdevums "Kicker" (www.kicker.de), 25 gadus vecais francūžu pussargs Franks Riberī no valsts čempionvienības Minhenes "Bayern" atzīts par 2007./2008. gada labāko Vācijas spēlētāju. 224 Vācijas sporta žurnālisti viņam atdeva savu balsi, pārliecinoši nodrošinot Riberī uzvaru. Riberī, kurš pērno sezonu noslēdza ar gūtu smagu potītes sasitumu "Euro 2008" turnīrā, ir tikai otrais ārzemju futbolists, kurš triumfē šajā aptaujā. 2004. gadā to paveica brazīliešu uzbrucējs Ailtons, kurš tolaik lieliski spēlēja Brēmenes "Werder" rindās.

Otrajā vietā ierindots Anglijas "Chelsea" spēlējošais Vācijas izlases kapteinis Mihaēls Ballaks (115 balsis), savukārt trešo vietu ieņēma Riberī komandas biedrs - itāļu uzbrucējs Luka Toni (108). Interesanti, ka Vācijas izlases un "Stuttgart" uzbrucējs Mario Gomezs ar 32 balsīm ierindots vien 7. vietā.

"Tas ir unikāls rezultāts, kas lieku reizi norāda uz mūsu komandas kvalitāti un popularitāti," aptaujas rezultātus komentēja "Bayern" šefs Karls Haincs Rumenige. "Mēs esam priecīgi un lepni, ka Franks par labāko futbolistu Vācijā ir izvēlēts ar tik lielu pārsvaru. Viņa uzvara ir pilnībā pelnīta." Aizvadītajā sezonā Franks Riberī, kuru minhenieši no Marseļas "Olympique" nopirka par 25 miljoniem eiro, izgāja laukumā 28 spēlēs Bundeslīgā, guva 11 vārtus un rezultatīvi piespēle partneriem astoņreiz, kļūdams par vienu no galvenajiem "Bayern" triumfa kaldinātājiem.

Arī par Vācijas gada treneri kļuva Minhenes "Bayern" pārstāvis - nu jau bijušais šīs vienības vadītājs Otomārs Hicfelds, kurš patlaban ir Šveices valstsvienības galvenais treneris. Hicfelds savāca 264 balsis, pārliecinoši apsteidzot "Wolfsburg" vadītāju Fēliksu Magatu (131 balss) un Ralfu Rangniku no "Hoffenheim" (71).

Izmantotie resursi:
kicker.de
bundesliga.de