Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Borussia" duelī divi neieskaitīti vārti, Sančo izrauj uzvaru Dortmundei

Artūrs Šāblis
Artūrs Šāblis

"Borussia" duelī divi neieskaitīti vārti, Sančo izrauj uzvaru Dortmundei
Dortmundes "Borussia" svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Vācijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla pirmajā dienā Dortmundes "Borussia" izbraukumā ar 1:0 pieveica Menhengladbahas "Borussia", kļūstot par pirmo zināmo pusfinālisti. Vienīgos vārtus 66. minūtē guva Džeidons Sančo, bet Dortmundes kapteinis Roiss savā 300. mačā kluba rindās piespēlēja vārtu guvējam.

Jau otrajā minūtē fantastiska iespēja vadībā izvirzīt iepriekšējā tikšanās reizē uzvarējušo Menhenglabdahu bija Tirāmam, kurš bumbu saņēma pašā vārtu priekšā, taču nespēja to triekt vārtu tīklā. Spēli pārliecinošāk iesāka tieši mājinieki, kas vairāk uzbruka un centās veidot bīstamas epizodes, taču viens pret vārtsargu 36. minūtē izskrēja Ērlings Holanns, kura sitiens tomēr lidoja vārtiem secen. Arī kompensācijas laika otrajā minūtē Markuss Tirāms lieliski apspēlēja aizsargu un sita bumbu vārtos, taču svinības pārtrauca pacelts tiesneša karogs – fiksēta aizmugure. Dortmunde pirmajā puslaikā ne reizi nesita vārtu rāmī, taču arī mājinieki savus uzbrukumus realizēt nespēja – pēc 45 minūtēm 0:0.

Otrā puslaika ievadā aktivizējās viesi, kas pie pretinieku vārtiem veica vairākus bīstamus centrējumus, un aktīvās darbības uzbrukumā vainagojās panākumiem – Ērlings Holanns pēc kapteiņa Marko Roisa piespēles raidīja bumbu vārtos. Uzreiz pēc tam tiesnesi ielenca Menhengladbahas spēlētāji, un soģis pēc atkārtojuma noskatīšanās nolēma vārtus tomēr neieskaitīt. Norvēģu uzbrucējs ceļā uz soda laukumu nogāza aizsargu, tādā veidā pats sev atņemot pāris sekundes vēlāk gūtos vārtus.

Drīz ar spēcīgu tālsitienu atbildēja Menhengladbahas Remī Bensebaini, vārtsargam vien ar lielām pūlēm novēršot vārtu zaudējumu, taču spēles temps bija izlīdzinājies – uzbrukumos devās abas komandas, reizēm arī tiekot līdz vārtu gūšanas iespējām. 66. minūtē bumba beidzot nonāca vārtos bez noteikumu pārkāpumiem – pēc Džeidona Sančo sitiena bumba no staba ieripoja vārtos (1:0). Angļu futbolistam tā bija pēdēja darbība mačā, jo viņš uzreiz tika nomainīts, bet Marko Roiss savā 300. spēlē Dortmundes "Borussia" rindās rezultatīvi piespēlēja. 83. minūtē jau atkal viens pret vārtsargu izskrēja Holanns, tomēr arī šoreiz norvēģis vārtus neguva. Kompensācijas laikā savu otro dzelteno kartīti saņēma Dortmundes Mahmuds Dahūds, taču tas vairs neko nemainīja - Dortmundes "Borussia" svinēja uzvaru ar 1:0 un iekļuva Vācijas kausa pusfinālā.

Vēl divas pusfinālistes tiks noskaidrotas rīt. Ceturtās līgas klubs Esenes "Rot-Weiss", uzņems 2. Bundeslīgas Ķīles "Holstein", kas iepriekš sensacionāli pieveica Minhenes "Bayern", bet divu augstākās līgas komandu duelī spēkiem mērosies Leipcigas "Red Bull" un "Wolfsburg". Atlikusī ceturtā spēle tiks izspēlēta vēlāk, jo Rēgensburgas "Jahn" pēc Covid-19 uzliesmojuma devusies pašizolācijā.

Vācijas kausa ceturtdaļfināls

PārisRezultāts
Borussia M' - Borussia D'0:1(0:0)
Rot-Weiss Essen (IV) - Holstein Kiel (II)
RB Leipzig - Wolfsburg
Jahn Regensburg (II) - Werder Bremen

Izmantotie resursi:
https://www.dfb.de/news/detail/jahn...

  +1 [+] [-]

, 2021-03-03 00:11, pirms 3 gadiem
Nepareizais raksts ir linkots pie Bayern - tur ir par to, ka Esenes Rot-Weiss izslēdza Leverkūzenes Bayer nevis par to, ka Holstein izslēdza Bayern, kas jau bija iepriekš.

     [+] [-]

, 2021-03-03 00:20, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Nepareizais raksts ir linkots pie Bayern - tur ir par to, ka Esenes Rot-Weiss izslēdza Leverkūzenes Bayer nevis par to, ka Holstein izslēdza Bayern, kas jau bija iepriekš.
Tiešām. Paldies par labojumu!

     [+] [-]

, 2021-03-03 00:23, pirms 3 gadiem
Linkā kļūda, virsrakstā kļūda. Bailes pat lasīt pašu rakstu.