Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

No Neimāra transfēra pazuduši 40 miljoni eiro

Rolands Eliņš

No Neimāra transfēra pazuduši 40 miljoni eiro
"Barcelona" prezidents Sandro Rosels
Foto:AFP/Scanpix

Spānijas futbola superklubs „Barcelona” iesniedzis Spānijas tiesā dokumentus par brazīliešu futbolista Neimāra transfēru, kuri tikuši pieprasīti pēc tam, kad kluba padomes biedrs Hordi Sasess izrādīja interesi, kur palikuši 40 miljoni eiro.

Spānijas tiesa bija devusi klubam piecas dienas, lai tās rīcībās nodotu ar Neimāra transfēru saistītos dokumentus kopā ar „Barcelona” finanšu pārskatu par pēdējiem trim gadiem. Spānijas prokuratūras ziņā nu ir, vai ierosināt krimināllietu.

Brazīliešu futbolists Neimārs tika pārdots no savas dzimtenes kluba „Santos” uz „Barcelona” aizgājušajā vasarā. Eiropā kļuva zināms, ka transfēra summa bijusi 57 miljoni eiro, tiesa, dīvainā kārtā „Santos” kluba pārstāvji Brazīlijā oficiāli runā par saņemtiem 17 miljoniem.

Šīs ziņas sasniegušas arī "Barcelona" kluba padomes biedru Hordi Sasesu, kurš apgalvo, ka ar Neimāru tikuši noslēgti divi transfēra līgumi – viens 2011. un otrs 2013. gadā, kuri paredz līdzekļu nodošanu Neimāram vai viņa tēva uzņēmumam „N&N”. Sasess apgalvo, ka, manipulējot ar šiem līgumiem, „Barcelona” prezidents Sandro Rosels ir norakstījis 40 miljonus eiru, kuri tikuši izmantoti citiem mērķiem.

Iespēja, ka Rosels šo naudu ielicis savā kabatā gan ir niecīga, un arī Sasess uzskata, ka 40 miljoni vienkārši tikuši slepeni ieguldīti/atdoti citur un viņš vēlas ieviest skaidrību šajā transfērā, lai „klubs ar izpratni par saviem līdzekļiem varētu turpināt darbu”.

Savu interpretāciju Neimāra darījumam piedāvājis portāla Goal.com apskatnieks Bens Heivārds, kurš apgalvo, ka, ieskaitot trīs „Santos” jauniešu fiktīvo nopirkšanu (augustā spāņu klubs no "Santos" par astoņiem miljoniem iegādājās tiesības uz Gabrielu Almeidu, Viktoru Andradi un Dživu, tāpat arī aizvadīja divas draudzības spēles, no kurām visi ienākumi palika "Santos" kasē), „Barcelona” transfērā iztērējusi gandrīz 70 miljonus. Šī nauda gan tiek cītīgi slēpta, jo daļējas tiesības uz Neimāra līgumu Brazīlijā pieder lielveikalu tīklam DIS, kurš savulaik ieguldīja teju trīs miljonus eiro (40% no tā laika līgumua) jaunā futbolista palikšanā „Santos”.

„Barcelona” izziņotā transfēra summa nozīmētu, ka DIS pienākas apmēram 23 miljoni eiro (ieskaitot trīs "Santos" jauniešu nopirkšanu pat 28 miljoni), bet „Santos” nosauktais skaitlis atstāj DIS ar septiņiem miljoniem, tādēļ arī „Santos” pierunājusi „Barcu” noslēgt transfēra līgumu sarežģītu.

„Barcelona” arī jau iepriekš atzinusi, ka 2012. gadā samaksājusi 10 miljonus eiro Neimāra tēvam, lai nodrošinātu, ka futbolista priekšroka krīt Katalonijas, nevis kādam labi zināmam Madrides klubam („Real”). Šis pārskatījums ir apstiprināts „Barcelona” finanšu pārskatā, tiesa, „Santos” apgalvo, ka Neimāra tēvs šo naudu nav saņēmis. Tiesa, pazuduši 10 miljoni ir tikai ceturtā daļa no savām šā brīža problēmām.

Izmantotie resursi:
Barcelona present Neymar transfer documents to...
Commission impossible: Neymar, his father and...
Victor Andrade | totalBarça

     [+] [-]

, 2013-12-25 09:56, pirms 11 gadiem
opā,SC atjēdzās,lai gan šī ziņa jau vairāk kā nedēļu veca un Barca jau vakar iesniedza tiesai visus dokumentus,redzēs kā viss beigsies,bet nu to,ka Rosels ir finanšu ģēnijs nevar noliegt,Barcas parādu pāris gadu laikā uz pusi nodzēsis

     [+] [-]

, 2013-12-25 09:59, pirms 11 gadiem
ja kas,kāds DSI sakars ar parakstītajām tiesībām uz pirmpirkuma tiesībām uz trim Santos jauniešiem,viņiem ko ar līgums ar viņiem?
Slēpts komentārs: 555

     [+] [-]

, 2013-12-25 10:20, pirms 11 gadiem
555 rakstīja: SC ir jauns autors, kas specializeejies meeslu lieshanaa uz FCB? Neimaara transfeers ir, protams, sarezhgjiits, bet kaada x peec virsraksts jaaraksta apgalvojuma formaa? buus tiesa, kas visu arii izskatiis.
roland elinj - tu neesi dzimis, lai rakstiitu, vai arii dzimis, lai rakstiitu par RD vai ko tamliidziigu...
mēslus uz Barcu pēdējā laikā lej visi kas pagadās,tik lieta tā,ka neviens neko pierādīt nespēj

     [+] [-]

, 2013-12-25 10:25, pirms 11 gadiem
555 rakstīja: SC ir jauns autors, kas specializeejies meeslu lieshanaa uz FCB? Neimaara transfeers ir, protams, sarezhgjiits, bet kaada x peec virsraksts jaaraksta apgalvojuma formaa? buus tiesa, kas visu arii izskatiis.
roland elinj - tu neesi dzimis, lai rakstiitu, vai arii dzimis, lai rakstiitu par RD vai ko tamliidziigu...
bišku pāršāvi pār strīpu,daļēji es ir vainīgs,jo pie viena raksta prasīju ko nav pieminēta šāda lieta

  -2 [+] [-]

, 2013-12-25 10:29, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: opā,SC atjēdzās,lai gan šī ziņa jau vairāk kā nedēļu veca un Barca jau vakar iesniedza tiesai visus dokumentus,redzēs kā viss beigsies,bet nu to,ka Rosels ir finanšu ģēnijs nevar noliegt,Barcas parādu pāris gadu laikā uz pusi nodzēsis
Pats neesi tikai tagad atjēdzies ? Šie pazudušie 40 miljoni jau bija zināmi jau labu laiciņu pirms paša Neimāra pārejas uz Basuralonu.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-25 10:30, pirms 11 gadiem
un,ja kas,lai jums ātrāks darbs un nav jamekle nekur,Barca tikko Messi atbrauks atpakaļ uz Barcu,pārskatīs līgumu un par Messi pārējie var aizmirst

     [+] [-]

, 2013-12-25 10:34, pirms 11 gadiem
d-man rakstīja: Pats neesi tikai tagad atjēdzies ? Šie pazudušie 40 miljoni jau bija zināmi jau labu laiciņu pirms paša Neimāra pārejas uz Basuralonu.
nu un kur ta tu biji agrāk?

     [+] [-]

, 2013-12-25 10:41, pirms 11 gadiem
smiekiigaaakais ir tas,ka striidaas par naudu,kas peec kontrakta taapat pieder Neimaara teevam un vinja vadiitajai kompaanijai

  +5 [+] [-]

, 2013-12-25 11:02, pirms 11 gadiem
Messi ar sevu veco gan jau šo naudu arī iebāza savās kabatās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-25 11:43, pirms 11 gadiem
Mafia

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 12:00, pirms 11 gadiem
Pēdējā laikā jautri rakstiņi pa spāņu grandiem, kas tik neatklājās, kas vēl nav atklāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 12:08, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: ja kas,kāds DSI sakars ar parakstītajām tiesībām uz pirmpirkuma tiesībām uz trim Santos jauniešiem,viņiem ko ar līgums ar viņiem?
Par trešo pušu līgumsaistībām gan jau esi dzirdējis. DIS piederēja kkādi % no Neimāra transfer rights. Ganso arī līgums ar šiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-25 12:41, pirms 11 gadiem
vispār cenas tādas par spēlētājiem, kādas nebija par senās Romas impērijā par 1000 vergiem. Bet paralēles var novilkt- tirdzniecība un šovs turpinās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 12:46, pirms 11 gadiem
Esmu bijis un bišu Barsas fans... bet ma piedur faksts.... ka tagad jus brukat autoram virsu par vina rakstu... Nu tad ģēniji varējāt paši uzrakstīt šo rakstu pirms nedēļas. ... Bet laikam esat tik tupi ka labāk alēnu fzerat un brukat autoriem... un jā Priecīgus Ziemassvētkus. ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 14:14, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: smiekiigaaakais ir tas,ka striidaas par naudu,kas peec kontrakta taapat pieder Neimaara teevam un vinja vadiitajai kompaanijai
Kādā sakarā Neimāra vai viņa tēva nauda, ja DIS, Teisa un varbūt arī Santos nav saņēmuši visu sev pienākošos daļu (vismaz oficiāli)? Cik es sapratu jau pirms nedēļas, tad DIS ar saviem 40% tiesību ir saņēmuši 40% no 17m, kurus atmeta Santosam, nevis 40% no kopējās summas, kā tam bija jābūt, tāpēc arī iesūdzēja tiesā.
Vispār pēdējā laikā kāds laikam cenšas norakt Barsu vai vismaz iedragāt reputāciju, sāk uzpeldēt pārāk daudz netīrumu gan par klubu, gan spēlētājiem, arī baumas.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 14:21, pirms 11 gadiem
Rakstam tik pat liela vērtība, kā kārtējam tekstam, ka labākais spēlētājs ir Messi, vai CR7, vai Ibra vai Riberi - atkarībā no tā kuram tad teksta bīdītājs ir aģents, komandas vai izlases biedrs. Tāds pats mēsls būtu kā šis raksts.
Tā vietā, lai uzrakstītu par piem. EPL rītdienas spēlēm, sarakstītu kādu pārskatu par La ligu vai A sēriju - kā nekā sezona tur ir principā "ekvatorā". Bet tas jau būtu analītisks raksts - kur vajadzētu salikt kopā vairāk informācijas un iedarbināt smadzenes- vieglāk tak atgremot ar Googles tulkotāju kādu Goal vai citu dzeltena sūda rakstu....

     [+] [-]

, 2013-12-25 14:23, pirms 11 gadiem
Dažiem labāk vienmēr būt otrajiem. Kad Laporta bija prezidents un Rozels labā roka, klubam bija identitāte un parādi arī dzēsās. Tagad tik liela šaubu ēna krīt uz jebko, ko Barsas valde dara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-25 16:57, pirms 11 gadiem
40 ļami ir kapeikas salīdzinājumā ar apjomiem, kas figurē šeit, nezinu, vai SC ir pievērsis uzmanību vispār
Spanish giants Barcelona and Real Madrid face...

     [+] [-]

, 2013-12-26 10:52, pirms 11 gadiem
march_2k rakstīja: 40 ļami ir kapeikas salīdzinājumā ar apjomiem, kas figurē šeit, nezinu, vai SC ir pievērsis uzmanību vispār
http://www.independent.co.uk/sport/football/european/spanish-giants-barcelona-and-real-madrid-face-state-aid-charge-9011584.html
ir ir pieveersis. shkjiet, shis pats (diivainais) autors, kas nezin kaapeec peedeejaa laikaa pieveersies la ligai, lai arii mums te bija normaali rakstiitaaji, nevis privaataas dziives stila skribenti.
ieprieksheejais raksts bija kaarteejais indigo paaudzes shedevrs, kuraa aprakstiitas la ligas klubu miljardu probleemas, bet taadaa intepretaacijaa, ka vareeja saprast, ka leemumu EK jau pienjeemusi un sodus maksaas klubi, nevis valsts.
varat likt miinusus, cik gribat, bet shis "gjeenijs", juutu, ar FCB un marcas baumaam neaprobezhosies...

     [+] [-]

, 2013-12-26 11:28, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: smiekiigaaakais ir tas,ka striidaas par naudu,kas peec kontrakta taapat pieder Neimaara teevam un vinja vadiitajai kompaanijai
Jā, tas tiešām ir smieklīgi, ka tagad jāmaksā vēl atsevišķi pašam spēlētājam un viņa tēvam, lai tikai pierunātu pievienoties savam klubam, bet šāda prakse dod iespēju samaksāt papildus algu bez nodokļu maksāšanas Spānijā un kā redzams tā jau basurā kļūst par modes lietu.

     [+] [-]

, 2013-12-26 11:35, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: un,ja kas,lai jums ātrāks darbs un nav jamekle nekur,Barca tikko Messi atbrauks atpakaļ uz Barcu,pārskatīs līgumu un par Messi pārējie var aizmirst
Šis vispār ir vēl smieklīgāk. Visi padarīja Ronaldo par kaut kādu money whore, kuram peļņa>futbols, taču pa visu savu karjeru Madridē Ronaldu šogad tikai pirmo reizi parakstīja jaunu līgumu, un arī tikai tāpēc, ka vecais tuvojās beigām, savukārt cik daudz laika ir pagājis, taču Messi un visa basura ir pavisam citā līmenī - līguma uzlabošana ik pusgadu! Un, šķiet, arī tikai tāpēc, ka redz Ronaldu tagad saņem vairāk, bet dirsu mazā primadonna nevar samierināties ar kaut ko tādu :<