Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Arī "Barcelona" mocības pret 3. līgas klubu: panākums pēc divām neiesistām pendelēm

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Arī "Barcelona" mocības pret 3. līgas klubu: panākums pēc divām neiesistām pendelēm
Usmans Dembelē. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Spānijas kausa izcīņas 1/16 fināla noslēdzošajā spēlē "Barcelona" izbraukumā ar 2:0 pārspēja trešās līgas komandu "Cornellà". Panākums tika gūts tikai papildlaikā, uzvaras vārtus gūstot pēc Usmana Dembelē tālšāviena, turklāt pamatlaikā Spānijas grands nerealizēja pat divas pendeles, abas reizes bumbu atvairot lielisku maču aizvadījušajam "Cornellà" vārtsargam Ramonam Huanam Ramiresam.

"Barcelona" pret citu trešās līgas komandu "Cornellà" noteikti nevēlējās atkārtot izgāšanos, ko vakar piedzīvoja Madrides "Real", taču arī Rolands Kūmans saprotamu iemeslu dēļ pielietoja rotāciju. No pamatsastāva, kas bija zaudētajā Superkausa finālā pret "Athletic", palika vienīgi abi centra aizsargi Klemāns Langlē un Rolands Arauho, kā arī Antuāns Grīzmans. Diez vai Lionels Mesi spēlētu šādā mačā, taču to nevarēja pārbaudīt, jo viņš izlaida pirmo no divām diskvalifikācijas spēlēm. Tai pašā laikā starta vienpadsmitniekā, izņemot vienu debitantu no B sastāva, visi pārējie bija galvenās komandas dalībnieki. "Cornellà", kura iepriekš no Karaļa kausa izcīņas izsita Madrides "Atletico", ir Barselonas provinces klubs, līdz ar to šovakar tika izspēlēts derbijs.

Arī "Barcelona" pie vieglas pastaigas netika, nespējot gūt ātrus pirmos vārtus. Šķita, ka "Cornellà" pati atvieglos uzdevumu titulētajam grandam, jo 40. minūtē neuzmanīgi nospēlēja savā soda laukumā, taču tiesneša piešķirto pendeli nerealizēja Miralems Pjaničs - skaisti atsita mājinieku vārtsargs ar ķiveri vārdā Ramons Huans Ramiress. Uzreiz pēc tam "Cornellà" atbildēja ar bīstamu momentu no spēles, taču sitiens nesanāca. "Barcelona" pārtraukumā devās pie neapmierinošā neizšķirta.

Otrā puslaika startā laukumā tika izlaists Usmans Dembelē, bet 58. minūtē "Barcelona" Pjaniča personā eleganti izspēlēja brīvsitienu - bumba tika mīksti pārmesta pāri "Cornellà" spēlētāju mūrim, tomēr Grīzmans no dažiem metriem sita gan spēcīgi, gan neprecīzi. Un atkal nepiekāpīgie mājinieki atbildēja ar savu momentu no spēles - šoreiz jau Kūmana komandai paveicās, ka bumba nelidoja vārtos. Arī turpinājumā "Cornellà" noorganizēja dažus ātrus uzbrukumus, un "Barcelona" neizskatījās komfortabli.

81. minūtē "Barcelona" nopelnīja otro 11 metru soda sitienu spēlē (atkal "Cornellà" spēlētājs nospēlēja ar augsti paceltu kāju, trāpot pa seju Langlē) un šoreiz to izpildīja Dembelē. Mājinieku vārtsargs Ramiress atvairīja arī šo mēģinājumu! Vēl pēc pāris minūtēm no dažiem metriem šķībi uzsita Martins Brētveits, bet 89. minūtē vēlreiz par sevi lika runāt galvenais varonis, Ramiress, kurš skaisti atvairīja Pjaniča sarežģītu sitienu. "Cornellà" prata pārvirzīt maču uz papildlaiku, lai gan nesen "Barcelona B" komanda prata uzveikt šo komandu ar 1:0.

Atšķirībā no Madrides "Real", Katalonijas grandam padevās labs papildlaiks. Jau 92. minūtē Dembelē ar ārkārtīgi spēcīgu tālšāvienu pārspēja Ramiresu, kurš līdz bumbai aizsniedzās, taču nespēja to apturēt. "Barcelona" tagad jau kontrolēja spēles gaitu un papildlaika beigās ieguva arī vairākumu. Kopumā gan daudz pūļu un spēku iztērēts pret komplimentus nopelnījušo "Cornellà" - tikai pēc 120. minūtes grands Brētveita personā panāca 2:0.

Spānijas kausa izcīņa, 1/16 fināli

DatSpēleRez.
16. janv.Peña Deportiva (3) - Valladolid (1)1:1; papildl. 1:4
16. janv.Almería (2) - Alavés (1)5:0
16. janv.Girona (2) - Cádiz (1)2:0
16. janv.Fuenlabrada (2) - Levante (1)1:1; 11m 2:4
16. janv.Leganés (2) - Sevilla (1)0:0; papildl. 0:1
16. janv.Rayo Vallecano (2) - Elche (1)2:0
17. janv.Málaga (2) - Granada (1)1:2
17. janv.Espanyol (2) - Osasuna (1)0:2
17. janv.Sporting Gijón (2) - Real Betis (1)0:2
17. janv.Navalcarnero (3) - Eibar (1)3:1
17. janv.Tenerife (2) - Villarreal (1)0:1
17. janv.Alcorcón (2) - Valencia (1)0:2
20. janv.Córdoba (3) - Real Sociedad (1)0:2
20. janv.Alcoyano (3) - Real Madrid (1)1:1; papildl. 2:1
21. janv.UD Ibiza (3) - Athletic Bilbao (1) 1:2
21. janv.Cornellà (3) - Barcelona (1)0:2

Iekavās norādīta komandas pārstāvētā līga.

     [+] [-]

, 2021-01-22 00:35, pirms 3 gadiem
Korneljas vaartsargaa bija iemiesojies labaako gadu Bufons, taada speele! beigaas izshkjiira Pedri uznaakshana. Konraadam jaadod vairaak iespeeju - pirmo savu 5 minuushu laikaa izdariija vairaak nekaa Trinkau shosezon.

     [+] [-]

, 2021-01-22 00:36, pirms 3 gadiem
Treshaa speele peec kaartas pa 120min,nja,z-sveetku paartraukums viss veejaa.