Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" trenerim Vilanovam atgriezies audzējs, ceturtdien operācija

Agris Suveizda

"Barcelona" trenerim Vilanovam atgriezies audzējs, ceturtdien operācija
Tito Vilanova
Foto: AFP/Scanpix

Šodien šokējošas ziņas piemeklējušas Spānijas futbola sabiedrību. "Barcelona" apstiprināja rīta pusē izskanējušās baumas par to galvenā trenera Tito Vilanovas veselības stāvokļa pasliktināšanos un par to, ka viņam atkal būs nepieciešama operācija.. Pirms aptuveni gada Vilanovam tika atklāts pieauss dziedzera audzējs un viņam tika veikta steidzama operācija.

"Barcelona" šodien savā mājaslapā paziņoja, ka atceļ paredzētās Ziemassvētku pusdienas ar masu mediju pārstāvjiem. Iemesls netika atklāts, tomēr neoficiāla informācija liecināja, ka tas ir galvenā trenera Tito Vilanovas veselības stāvoklis - Vilanovam esot atgriezies pieauss dziedzera audzējs. Spānijas prese vēstīja, ka 44 gadus vecais Vilanova varētu atkāpties no amata. Dienas gaitā preses konferencē sekoja "Barcelona" paskaidrojums

"Barcelona" apstiprināja, ka Vilanovam ceturtdien tiks veikta operācija. Paredzams, ka slimnīcā viņš paliks no trim līdz četrām dienām. Pēc operācijas Tito aptuveni sešas nedēļas tiks veikta ķīmijas un radiācijas terapija. Šo nedēļu laikā un atkarībā no tā, cik labi viņš atlabs, Vilanovas ārstēšana var būt savienojama ar viņa ierasto grafiku.

"Vakar uzzinājām jaunumus. Tito vēlējās vispirms to izskaidrot spēlētājiem, un respektējām viņa gribu. Pasakāmies visiem par viņu atbalstu. Tito ir stiprs, ļoti stiprs. Viņš mums to ir pierādījis, un esam pārliecināti, ka viņš pavisam drīz būs kopā ar mums. Esam pilnībā pārliecināti par komandu. Klubs ir ļoti stiprs un vienots, esam spējīgi pārdzīvot nelami," preses konferencē sacīja kluba prezidents Sandro Rozels.

Vilanovas veselības stāvokļa dēļ izplatījās baumas, ka kandidāti uz Vilanovas aizstāšanu varētu būt Peps Gvardiola vai Luiss Enrike. Kluba sporta direktors Andoni Suvisarreta šīs baumas noliedza: "Neesam runājuši ar Gvardiolu. Roura [Vilanovas asistents] nākamajā spēlē būs uz soliņa, taču treneris ir Tito. "Barcelona" būs lieliskās rokās."

Pagājušā gada 22.novembrī "Barcelona" pirms došanās uz UEFA Čempionu līgas spēli Milānā paziņoja, ka tobrīdējam Pepa Gvardiolas asistentam Tito Vilanovam ir vēzis un ka viņš ir steidzami jāoperē. Vilanova sešas dienas pēc operācijas tika izrakstīts no slimnīcas, bet vēl pēc deviņām dienām Tito atgriezās komandas treniņos. 11.decembrī Vilanova jau bija uz komandas soliņa spēlē pret Madrides "Real". Šā gada maijā ārsti paziņoja, ka Vilanova ir pilnībā izārstēts un brīvs no slimības.

Ziņas par Vilanovas veselības stāvokļa pasliktināšanos nāk tikai dienu pēc tam, kad ārsti deva zaļo gaismu Erikam Abidālam - francūzis, kuram aprīlī tika veikna aknu transplantācija, drīkstēs atgriezties laukumā. Atgādinām, ka "Barcelona" nule panāca principiālu vienošanos ar Lionelu Mesi, Karlesu Pujolu un Čavi Ernandesu par līguma pagarināšanu. Mediji lēš, ka Mesi gada alga pieaugšot līdz 16 miljoniem eiro, tādējādi argentīnieti pēc Samuela Eto'o padarot par otru vislabāk apmaksāto spēlētāju pasaulē.

Suvisarreta atzina, ka brīdis, kurā uzzināts par Tito nelaimi, bijis īpaši nepatīkams: "Tito spēks būs visu spēlētāju spēks, ieskaitot Abidālu. Pagarinājām līgumus ar trim burvīgiem spēlētājiem, un tad saņēmām tādu sitienu. Tagad celsimies augšā [no sitiena]. (...) Esam futbola komanda, tāpēc, protams, vēlamies uzvarēt Valjadolidā. Tito to pateica spēlētājiem. Viņš spēli vēros televīzijā. Bet šodien tā [spēle] nav svarīga. Prioritāte ir Tito."

Vilanova pēc Gvardiolas aiziešanas starpsezonā kļuva par jauno "Barcelona" galveno treneri. Ar Vilanovu, kuram nebija nekādas pieredzes galvenā trenera amatā, noslēdza divu gadu līgumu. "Barcelona" Spānijas čempionātā 16 kārtās ir zaudējusi tikai divus punktus un ieņem stabilu pirmo pozīciju. Madrides "Atletico" atpaliek par deviņiem punktiem, bet pašreizējā Spānijas čempione Madrides "Real" ar 33 punktiem ir tikai trešajā vietā.

Izmantotie resursi:
MARCA.com
Goal.com

  +2 [+] [-]

, 2012-12-19 16:57, pirms 12 gadiem
Starkov! Briest iespēja.

  +9 [+] [-]

, 2012-12-19 16:59, pirms 12 gadiem
bēdīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-12-19 17:07, pirms 12 gadiem
Vesais18 rakstīja: Starkov! Briest iespēja.
...

  +3 [+] [-]

, 2012-12-19 18:24, pirms 12 gadiem
tādējādi argentīnieti pēc Samuela Euto padarot par otru vislabāk apmaksāto spēlētāju pasaulē

kas tas par Euto?

  +2 [+] [-]

, 2012-12-19 18:37, pirms 12 gadiem
Jāgaida paziņojums, cik nu izlasīju no baumām ka pavisam amatu nepametīs bet uz ārstēšanas laiku kāds nāks viņa vietā. Spēku un izturību viņam un jokot pie šādiem rakstiem noteikti nevienam neiesaku jo tādas lietas var notikt ar katru no mums.

     [+] [-]

, 2012-12-19 18:50, pirms 12 gadiem
Abidaals, Tito... druumi. ja paliigs netiks galaa, gan jau Pepu pasauks uz laiku. Luis Enrike arii bezdarbnieks un tviteri pieraxtiijis ar savaam peec-maratonu bildeem.

  -2 [+] [-]

, 2012-12-19 19:17, pirms 12 gadiem
Samuel Eto'o Fils (French pronunciation: ​[samɥɛl eto fis])

     [+] [-]

, 2012-12-19 21:29, pirms 12 gadiem
@FCBarcelona

Jordi Roura, FC Barcelona's assistant manager, will train the first team while Tito Vilanova undergoes treatment.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-19 22:34, pirms 12 gadiem
Traki, cerams tas neietekmēs spēles Barcas izspildījumā!
Turies Tito!

     [+] [-]

, 2012-12-19 23:08, pirms 12 gadiem
Pagājušo reizi diezgan ātri atkopās. Viena spēle palikusi un tad brīvlaiks, taka, gan jau būs labi.

     [+] [-]

, 2012-12-19 23:30, pirms 12 gadiem
Barcelonas mājaslapā rakstīts,ka ceturtdien viņam operācija,trīs līdz četras dienas pavadīs slimnīcā,tad vēl sešas nedēļas jāiziet apstarošanas kurss un tad tikai skatīsies vai audzējs būs pazudis pavisam un vai varēs atgriezties normālā ritmā,tā kā,tik drīz laikam neatgriezīsies,bet cerēsim uz labāko

     [+] [-]

, 2012-12-20 00:58, pirms 12 gadiem
fc barcelona the best rakstīja: Traki, cerams tas neietekmēs spēles Barcas izspildījumā!
Turies Tito!
man nez kāpēc šķiet,ka Barca šogad paņems visus titulus,jau tā visur ir favorīti,bet tagad cīnīsies ar papildus motivāciju,Tito dēļ,plus vēl Abidals atpakaļ,kas pats tam visam gājis cauri