Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Atlético" un "Real" otrais pagarinājums šogad, "Barcelona" ielaiž pirmā pret 3. līgas komandu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Atlético" un "Real" otrais pagarinājums šogad, "Barcelona" ielaiž pirmā pret 3. līgas komandu
Antuāns Grīzmans. Foto: Atlético de Madrid

Spānijas Karaļa kausa izcīņā ar divām notikumiem bagātām spēlēm noslēdzās astotdaļfināla kārta, Madrides milžiem "Atlético" un "Real" spēkojoties otro reizi pēdējo deviņu dienu laikā, savukārt valsts čempionei "Barcelona" atspēlējoties pret trešās augstākās līgas vienību Salamankas "Unionistas".

"Atlético" un "Real" duelī kārtējo reizi bija nepieciešama papildus pusstunda. 10. janvārī Rijādā notikušajā Spānijas Superkausa pusfinālā atlēti ātri ieguva un pazaudēja vadību, pēcāk atspēlējās, vēlreiz izvirzījās priekšgalā, nenoturēja pārsvaru un pēcāk papildlaikā ar 3:5 zaudēja, turpretim šoreiz sarkani baltajiem panākums ar 4:2.

Šovakar pirmā puslaika izskaņā brazīlietis Samuels Linu ļāva uzgavilēt atlētu līdzjutējiem, bet neilgi pirms atelpas izgājienā no vārtiem kļūdījās Jans Oblāks, Superkausu izcīnījušajai "Real" izlīdzinot rezultātu.

Mājinieki pārsvaru atguva pēc Alvaro Moratas sitiena 57. minūtē, bet Karaliskais klubs atspēlējās 82. minūtē, Džūdam Belingemam piespēlējot vārtu priekšā nepiesegtajam Hoselu, kurš Oblāku pārspēja sitienā ar galvu.

Papildlaikā bumbu krietni biežāk (68-32 (%)) kontrolēja "Real" futbolisti, tomēr uzbrukumos asāka bija "Atlético". Uzvaras vārtus spēles 100. minūtē iesita Antuāns Grīzmans, bet papildlaika izskaņā ātro uzbrukumu pēc Memfisa Depaja piespēles precīzi noslēdza Rodrigo Rikelme.

2013. gadā izveidotā līdzjutējiem piederošā Salamankas "Unionistas" pirmajā puslaikā krietni pabojāja "Barcelona" trenera Čavi Ernandesa nervus, vairākkārt atrodot brīvās zonas titulēto pretinieku aizsardzībā un 31. minūtē liekot stadionā sanākušajam savas pilsētas pūlim izplūst gavilēs, kad efektīgs sitiens no gaisa padevās Alvaro Gomesam.

Puslaika izskaņā mājinieki nebija tālu no vadības divkāršošanas, taču pēc stūra sitiena izspēles iekrita pretuzbrukumā, jau no pretinieku laukuma puses vienatnē pret vārtsargu izraujoties Ferranam Torresam, kurš smailē bija nevainojams – 1:1.

Otrajā puslaikā galveno varoņu lomas uzņēmās Žils Kundē un 20 gadīgais Alehandro Balde. Francijas valstsvienības aizsargam Kundē 69. minūtē padevās filigrāns tālsitiens, bet pēc četrām minūtēm Balde bumbu trieca pret pārliktni vārtos.

Spānijas Karaļa kausa izcīņa, astotdaļfināls

DatumsSpēleRezultāts
16.01.Getafe – Sevilla1:3 (1:1)
Athletic Bilbao – Alavés2:0 (1:0)
Tenerife [2.] – Mallorca0:1 pag.
17.01.Valencia – Celta Vigo1:3 (1:2)
Osasuna – Real Sociedad0:2 (0:0)
Girona – Rayo Vallecano3:1 (3:1)
18.01.Unionistas Salamanca [3.] – Barcelona1:3 (1:1)
Atlético Madrid – Real Madrid4:2 pag. (1:1; 2:2)

Izmantotie avoti:
https://www.laliga.com/en-GB/other-...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-19 08:06, pirms 3 mēnešiem
Real un zaudēt Copa del Rey.Pagāšgad protams uzvarēja,bet mēs visi zinam Copas vēsturi ar Real
14 vārti pa divām spēlēm nepilnu divu nedēļu laikā starp abām komandām.

     [+] [-]

, 2024-01-19 10:57, pirms 3 mēnešiem
Vinicius ir tik pretīgs, tā vien gribētos viņam uzšaut.
Viņš riebjās visiem futbola faniem izņemot Real un Brazīliju, domāju, ka sen nav bijis tik nīsts futbolists, bet ar savām darbībām ir pilnībā pelnījis visu.