Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" un "Real" noskaidros Spānijas Superkausa ieguvēju

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Barcelona" un "Real" noskaidros Spānijas Superkausa ieguvēju
Kura komanda iegūs Superkausu - Lionela Mesi "Barcelona" vai Krištianu Ronaldu "Real"?
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt plkst. 0:00 pēc Latvijas laika "Nou Camp" stadionā maču uzsāks "Barcelona" un Madrides "Real" vienības, lai aizvadītu Spānijas Superkausa izcīņas otro maču. Pirmā spēle Madridē beidzās ar 2:2, tāpēc arī šoreiz futbola fani var gaidīt aizraujošu "El Clasico", turklāt iespējams, ka debiju "Barcelona" sastāvā piedzīvos jaunieguvums Sesks Fabregass.

Atgādinām, ka Superkausa izcīņas pirmais mačs Madridē beidzās ar 2:2, lai arī ievērojams pārsvars vārtu gūšanas momentos bija "Real", kamēr "Barcelona" ne tuvu nedemonstrēja savu labāko sniegumu. Katalāņi tomēr pat pamanījās pabūt vadībā ar 2:1, taču "Real" prata atspēlēties, nodrošinot neizšķirtu. Iepriekšējās spēles mājinieku labā vārtus guva Mesuts Ezils un Šabi Alonso, kamēr "Barcelona" rindās izcēlās Davids Vilja un Lionels Mesi.

Vai Fabregass debitēs jau šoreiz?

Gaidāms, ka šoreiz "Barcelona" pamatsastāvā izies Herards Pikē, kurš "Santiago Bernabeu" laukumā devās uz maiņu. Blakus viņam aizsardzības centrā visticamāk būs Havjērs Masčerano, kamēr Eriks Abidāls tiks pārbīdīts uz malējā kreisā aizsarga pozīciju. Joprojām gatavs spēlēt nav Karless Pujols, toties Čavi šoreiz jau varētu laukumā doties no pirmajām minūtēm – pirmajā spēlē pussargs gāja uz maiņu.

Iespējams, ka pirmo maču kopš atgriešanās "Barcelona" sistēmā aizvadīs Sesks Fabregass, kurš pirmdien oficiāli pārcēlās uz Kataloniju. Viņš starta vienpadsmitniekā varētu aizņemt Tjago vietu. Fabregass esot labā sportiskajā formā, tomēr pagaidām aizvadījis maz treniņu kopā ar jaunajiem komandas biedriem.

Pāris izmaiņas varētu notikt arī "Real" sastāvā. Iespējama Fabiu Koentrau iziešana Anhela di Marijas vietā. Argentīniešu pussargam iepriekšējais mačs nebija no spilgtākajiem. Tāpat Karima Benzemā vietā uzbrukuma smailē šoreiz varētu tikt laists Gonsalo Iguains.

Iespējamie pamatsastāvi:

Barcelona (4-1-2-3): Valdess – Alvešs, Pikē, Masčerano, Abidāls – Fabregass – Čavi, Injesta – Sančess, Mesi, Vilja
Real (4-2-3-1): Kasiljass – Ramoss, Pepe, Karvalju, Marselu – Alonso, Kedira – Koentrau, Ezils, Ronaldu – Iguains

"Barcelona" desmitais vai "Real" devītais Superkauss?

"Mums jāspēlē un jāpārvieto bumba ātrāk nekā pirmajā mačā. Būs jāparāda lielisks sniegums, lai spētu izcīnīt Superkausu, tomēr jūtu, ka joprojām esam labāka komanda [nekā "Real"]," saka "Barcelona" galvenais treneris Pepe Gvardiola. "Real" trenera asistents Aitors Karanka uzsver, ka "Real" jācenšas spēlēt tā, kā komanda to darīja Madridē: "Ja spēlēsim tā, kā pirmajā mačā, tad atgūsim titulu. Jācenšas izšķirt mača likteni jau pirmajās minūtēs."

"Barcelona" līdz šim izcīnījusi deviņus Spānijas Superkausus, triumfējot arī līdz šim pēdējās divās izcīņās 2009. un 2010. gadā. Savukārt "Real", kurai ir par vienu trofeju mazāk, pēdējo reizi triumfēja 2008. gadā, toreiz pieveicot "Valencia". Līdz ar to Madrides kluba triumfs šovakar šajā rādītājā nostādīs abas vienības blakus. Šajā spēlē nedaudz labākās pozīcijās ir "Barcelona", kurai ir divi vārti izbraukumā, kas nozīmē, ka rezultāts 0:0 vai 1:1 dos uzvaru divu spēļu summā katalāņiem. Savukārt 2:2 pēc 90 minūtēm nozīmēs, ka jāspēlē papildlaiks – tā būtu pirmā reize, kad Superkausa ieguvējs netiek noskaidrots pamatlaikā.

Rezultatīvāks neizšķirts (3:3, 4:4, utt.) jau būtu labvēlīgs Madridei. Statistika it kā runā par labu "Real" – līdz šim abi klubi Superkausa izcīņā tikušies četras reizes un visās no tām pārāka bija Madrides vienība, tomēr jāpiemin arī, ka pēdējos divos mačos "Nou Camp" stadionā šī turnīra ietvaros "Real" piedzīvojusi zaudējumus. Kurš no Spānijas futbola gigantiem īsti sāks sezonu ar trofeju – mača sākums šonakt plkst. 0:00 pēc Latvijas laika.

Iepriekšējie pieci Superkausa fināli

GadsUzvarētājsZaudētājs1.sp.2.sp.Summa
2010.BarcelonaSevilla1:34:05:3
2009.BarcelonaAthletic Bilbao2:13:05:1
2008.RealValencia2:34:26:5
2007.SevillaReal1:05:36:3
2006.BarcelonaEspanyol1:03:04:0

Izmantotie resursi:
Goal.com
eurosport.yahoo.com

Kura komanda iegūs Spānijas Superkausu?

  • 133

  • 134