Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Čavi: ''Tādu kā es vairs nav palicis daudz''

Čavi: ''Tādu kā es vairs nav palicis daudz''
Čavi
Foto: AP/Scanpix

Spānijas izlases un Spānijas futbola kluba ''Barcelona'' pussargs Čavi Ernandess pauž nožēlu, ka futbolā vairs nav palicis daudz tādu futbolistu, kuri spēlē tajā pašā pozīcijā, kurā viņš.

Nenoliedzami, 31 gadus vecais Čavi pašreiz ir viens no labākajiem, ja ne pats labākais, spēlētājs savā ampluā. Viņš ir īsts komandas motors gan Spānijas izlases, gan ''Barcelona'' rindās. Čavi uzskata, ka nav jēgas spēlēt futbolu, ja neizdari piespēles... ''Dažas komandas nevar vai vispār spēlē bez piespēlēm. Tad, kāpēc vispār jāspēlē? Kāda jēga? Tas nav futbols. Ir jākombinē, jāpiespēlē, jāspēlē – tāds ir futbols, vismaz manā skatījumā! Ir jādomā ātri, jāmeklē iespējas piespēlēt. To es arī parasti cenšos darīt – meklēt vietu, kur piespēlēt, '' iesāk pašreizējais Eiropas un pasaules čempions.

''Tādu kā es vairs nav palicis daudz. Vēl pirms sešiem gadiem ievēroju, ka pakāpeniski no futbola skatuves pazūd spēlētāji, kuri spēlē tajā pašā pozīcijā, kurā es. Šādus spēlētājus var saskaitīt uz pirkstiem. Piemēram, Pols Skoulzs (36, ''Manchester United'') – viņš ir labākais pussargs, kādu esmu redzējis pēdējo 15-20 gadu laikā. Viņš ir iespaidīgs futbolists, viņam ir viss – pēdējā piespēle, viņš ir ātrs, gūst vārtus, labi pārredz laukumu, nezaudē bumbu. Ja viņš būtu spānis, tiktu vērtēts daudz augstāk. Spēlētāji mīl viņu,'' piebilda Čavi.

''Saprotiet, mūsu [''Barcelona''] futbols ir uzbrūkošs. Mēs apvienojam uzbrukumu, kombināciju un spēli, un tāds arī ir ''Barcelona'' īpašais spēles stils. Uzskatu, ka līdzīgi kā mēs vēl spēlē ''Arsenal'' un ''Villarreal''. Runājot par ''Arsenal'' [trešdien abas komandas tiksies Londonā, aizvadot Čempionu līgas pirmo astotdaļfināla maču – R.Z.], tā ir lieliska komanda, un es ļoti cienu tās galveno treneri Arsēnu Vengeru. Šosezon viņi ir daudz spēcīgāki nekā pirms gada,'' tā Čavi.

Izmantotie resursi:
www.guardian.co.uk

Slēpts komentārs: PrinC1t
Slēpts komentārs: CHELSEA FC THE BEST

 +14 [+] [-]

, 2011-02-14 19:54, pirms 13 gadiem
PrinC1t rakstīja: Vai nu Ksavi, vai Havi, bet nekāds Čava viņš nav.
Čavi, jo viņš galu galā ir katalānis.

 +15 [+] [-]

, 2011-02-14 19:57, pirms 13 gadiem
Viņš ir katalonis, tāpēc Čavi, nejaut ar Xabi Alonso..
Man aiz sienas dzīvo spānis, tāpēc varu 100% apgalvot, ka espretam ir taisnība!

  -1 [+] [-]

, 2011-02-14 19:57, pirms 13 gadiem
Paldies dievam, vismaz cieņa pret Arsenal, vismaz Xavi, ir. Bet kā būs trešdien..rādīs laiks!

  -2 [+] [-]

, 2011-02-14 20:03, pirms 13 gadiem
Viņš ir tieši Čavi, un nekā savadāk. Tas ka mēs esam tā pieraduši tas ir cits stāsts. Stadions arī ir Camp Nou, nevis kā daudzi saka Nou Camp, kaut gan mēs tak ar sakam Rīga Arēna ;-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-02-14 20:08, pirms 13 gadiem
Eu bet par tiem uzvārdiem. Daudz veismīgāk būtu, ja sportacentrs vienkārši netulkotu vārdus/uzvārdus. No offense.
Protams, kādas problēmas iztulkot Carter vai Jackson vai Fabregas, bet kad nāk priekšā Xavi un Fleury, tad te nāk ārā dieva zīmes...

  -1 [+] [-]

, 2011-02-14 20:25, pirms 13 gadiem
Ko lielies? Ne ne vins ir labs centrs

  +2 [+] [-]

, 2011-02-14 20:43, pirms 13 gadiem
Jau páris gadus pie katra raksta par Cavi lielie parsteigumi par vina uzvarda pareizrakstibu... Sviests. Vienreiz jau derétu iemácities.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-14 21:08, pirms 13 gadiem
esprets rakstīja: Čavi, jo viņš galu galā ir katalānis.
Katalāņi teiktu Šavi (no "Šavjers"). Bet Čavi ir viņa paša iesauka, tāpēc jārespektē viņa vēlme - lai viņu sauktu par Čavi (kā viņš pats to izrunā).

  -3 [+] [-]

, 2011-02-14 21:10, pirms 13 gadiem
Īstenībā biju nedaudz pārsteigts par Čavi domām attiecībā uz Skoulzu. Es šajā spēlētājā vienmēr esmu saskatījis pietiekami daudz mīnusu, bet ja jau Čavi tā saka, var jau būt ka neesmu Polu pietiekami novērtējis. Vairāk jau palikuši atmiņā tieši viņa spēcīgie un neprecīzie raidījumi no tālās distances.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-14 21:32, pirms 13 gadiem
kur gan citur ja ne no barselonas spēlētājiem ko tādu var pateikt...

  +3 [+] [-]

, 2011-02-14 21:41, pirms 13 gadiem
Te nu meistaram ir pamatīga taisnība. Redzam, ko Barsa ar šo spēles stilu ir izcīnījusi.

  -2 [+] [-]

, 2011-02-14 21:44, pirms 13 gadiem
Šitos Čavi izteikumus par Skoulzu lasiju kaut kādā lapā jau apmēram nedēļu atpakaļ! Tad kad vel nedaudz iepriekš līdzīgus vārdus teica Giggs, tad protams to novērtēju kā vienkāršu komandas biedra ar kuru ir spēlēts kopā visu mūžu, novērtēšana un pārvērtēšana! Bet nu acīmredzot tādi spēlētāji un arī treneri jau vislabāk spēj novērtēt savu virtuvi! Arī Holovejs tač pirms Blackpool spēles apbrīnoja tieši Skoulzu.
Runājot par pašu Čavi, nav jau daudz ko teikt Izcils pussargs, kurš pats jau arī ne vienmēr bijis pietiekami augstu novērtēts un pabijis citu zvaigžņu ēnā! Tiešām tādu tās paaudzes spēlētāju vairs nav palicis daudz. Kaut vai runājot par novērtēšanu un cieņu pret pretinieku komandu un spēlētājiem!

     [+] [-]

, 2011-02-14 21:46, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Īstenībā biju nedaudz pārsteigts par Čavi domām attiecībā uz Skoulzu. Es šajā spēlētājā vienmēr esmu saskatījis pietiekami daudz mīnusu, bet ja jau Čavi tā saka, var jau būt ka neesmu Polu pietiekami novērtējis. Vairāk jau palikuši atmiņā tieši viņa spēcīgie un neprecīzie raidījumi no tālās distances.
Dīvaini gan tiešām šis teksts nedaudz lika pasmaidīt, neņem ļaunā tik.

     [+] [-]

, 2011-02-14 21:52, pirms 13 gadiem
korratek rakstīja: Eu bet par tiem uzvārdiem. Daudz veismīgāk būtu, ja sportacentrs vienkārši netulkotu vārdus/uzvārdus. No offense.
Protams, kādas problēmas iztulkot Carter vai Jackson vai Fabregas, bet kad nāk priekšā Xavi un Fleury, tad te nāk ārā dieva zīmes...
varbūt ir jātulko,bet iekavās, vismaz pirmo reizi rakstā minot, ieliekot oroģinālās rakstības vārdu..

  -1 [+] [-]

, 2011-02-14 22:01, pirms 13 gadiem
hantele rakstīja: Viņš ir katalonis, tāpēc Čavi, nejaut ar Xabi Alonso...
Xabi Alonso, savukārt, ir Šavi Alonso, jo viņš ir basks.

  -2 [+] [-]

, 2011-02-14 23:00, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Dīvaini gan tiešām šis teksts nedaudz lika pasmaidīt, neņem ļaunā tik.
Blondīnes arī parasti smaida, kad nav ko teikt

  +1 [+] [-]

, 2011-02-14 23:05, pirms 13 gadiem
korratek rakstīja: Eu bet par tiem uzvārdiem. Daudz veismīgāk būtu, ja sportacentrs vienkārši netulkotu vārdus/uzvārdus. No offense.
Protams, kādas problēmas iztulkot Carter vai Jackson vai Fabregas, bet kad nāk priekšā Xavi un Fleury, tad te nāk ārā dieva zīmes...
Latviešu valodā ir likumi par personvārdu atveidi (balstoties uz oriģinālizrunu). Varbūt sāksim runāt un rakstīt tikai krievu vai angļu valodā? Šādi ieteikumi pilnībā neiztur kritiku. Kāda vaina "Čavi" un "Flerī"? Tev ir kādas pretenzijas pret spāņu un franču valodas vārdu izrunu?

  -1 [+] [-]

, 2011-02-14 23:17, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Blondīnes arī parasti smaida, kad nav ko teikt
teikt jau ir ko vienmēr, tikai es parasti izvērtēju - ir vai nav jēga. Nezinu, nepatīk man pašam kkā tādus nedaudz banālus un glorificējošos komentārus bārstīt.

     [+] [-]

, 2011-02-14 23:29, pirms 13 gadiem
CHELSEA FC THE BEST rakstīja: Tādu kā es ,manuprāt, pasaulē vispār vairs nav.
Cerēsim

     [+] [-]

, 2011-02-14 23:49, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: teikt jau ir ko vienmēr, tikai es parasti izvērtēju - ir vai nav jēga. Nezinu, nepatīk man pašam kkā tādus nedaudz banālus un glorificējošos komentārus bārstīt.
Tiešām nevēlējos glorificēt Skoulzu. Piedod, ka tā sanāca! Vai arī ar "GLORY-ficējošiem komentāriem" Tu biji domājis Man Utd kā tādu?

     [+] [-]

, 2011-02-14 23:50, pirms 13 gadiem
budd rakstīja: Cerēsim
Laikam neesi Spānijas izlases fans

  -2 [+] [-]

, 2011-02-15 00:00, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Tiešām nevēlējos glorificēt Skoulzu. Piedod, ka tā sanāca! Vai arī ar "GLORY-ficējošiem komentāriem" Tu biji domājis Man Utd kā tādu?
Smējos es par to, ka tu tā ļoti nemanāmi un neizskaidrojamu iemeslu dēļ neesi ''novērtējis'' Skoulzu. Gan jau tāpat kā visus pārējos United spēlētājus. Un ar visi es domāju visus, sākot ar Da Silvām un beidzot ar Seru Aleksu Fergusonu vai kā tu viņu tur īsti atpazini - kā sieru?

Tas, ko es biju domājis, ka man nepatīk pašam slavēt slavēšanas pēc. Labi zinu, ka Pols ir vienmēr teicams savās piespēlēs un tajās kļūdās reti, tad kādēļ man to tagad vajadzētu afišēt? Bet tava vērtējuma skalā tas nez kādēļ vienmēr ieņem ļoti augstu vietu..

  -1 [+] [-]

, 2011-02-15 00:30, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Smējos es par to, ka tu tā ļoti nemanāmi un neizskaidrojamu iemeslu dēļ neesi ''novērtējis'' Skoulzu. Gan jau tāpat kā visus pārējos United spēlētājus. Un ar visi es domāju visus, sākot ar Da Silvām un beidzot ar Seru Aleksu Fergusonu vai kā tu viņu tur īsti atpazini - kā sieru?

Tas, ko es biju domājis, ka man nepatīk pašam slavēt slavēšanas pēc. Labi zinu, ka Pols ir vienmēr teicams savās piespēlēs un tajās kļūdās reti, tad kādēļ man to tagad vajadzētu afišēt? Bet tava vērtējuma skalā tas nez kādēļ vienmēr ieņem ļoti augstu vietu..
Mans Tēvs, piemēram, ir "United" fans (mani tas pilnībā netraucē). Bet pat viņam Skoulzs allaž asociējas ar īpaši spēcīgiem un neprecīziem tālsitieniem. Par nevaru iedomāties kāpēc
Ja arī kāda īpašība nevarētu raksturot Polu, tad tā ir gudrība.
Vai tas, ka es kaut ko atzinīgu pasaku par kādu Man Utd spēlētāju, varētu liecināt, ka es viņu "glorificēju"? Iesaku paskatīties skaidrojošajā vārdnīcā, jo nešķiet, ka Tu pareizi izproti šo terminu

p.s.- Man arī Man Utd ir savi favorīti, un tas, ka Tu neesi par to informēts vēl ne par ko neliecina.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-15 12:42, pirms 13 gadiem
rižiks ir nenovērtēts. tur čabītim ir taisnība.
es gan neesmu skatījies rižika skolas liecībā un nemācēšu novērtēt cik "gudrs" viņš bija skolā, bet uz laukuma rižai nindzjai starp angļiem pilnīgi noteikti nav konkurentu pēdējos padsmit gados. piespēļu kultūra, laukuma pārredzēšana, labs sitiens, bumbas kontrole.. nūuu un, protams, leģendārie rižika izklupieni bet nu neviens nav ideāls.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 17:57, pirms 13 gadiem
Lielisks spēlētājs un šķiet arī sakarīgs cilvēks. Tādu spēlētāju kā viņš vispār futbola pasaulē nav daudz.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 19:46, pirms 13 gadiem
lielisks speeleetaajs|!

  -2 [+] [-]

, 2011-02-15 22:11, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Mans Tēvs, piemēram, ir "United" fans (mani tas pilnībā netraucē). Bet pat viņam Skoulzs allaž asociējas ar īpaši spēcīgiem un neprecīziem tālsitieniem. Par nevaru iedomāties kāpēc
Ja arī kāda īpašība nevarētu raksturot Polu, tad tā ir gudrība.
Vai tas, ka es kaut ko atzinīgu pasaku par kādu Man Utd spēlētāju, varētu liecināt, ka es viņu "glorificēju"? Iesaku paskatīties skaidrojošajā vārdnīcā, jo nešķiet, ka Tu pareizi izproti šo terminu

p.s.- Man arī Man Utd ir savi favorīti, un tas, ka Tu neesi par to informēts vēl ne par ko neliecina.
eh, pazudis mans koments. Otro reiz nav motivācija rakstīt.

     [+] [-]

, 2011-02-19 00:21, pirms 13 gadiem
nu ta jau ir kurs ta slaves sevi ja ne pats

     [+] [-]

, 2011-02-20 14:06, pirms 13 gadiem
PrinC1t rakstīja: Vai nu Ksavi, vai Havi, bet nekāds Čava viņš nav.
Ir gan Čavi - pat Camp Nou komentētājs/pieteicējs šo tā nosauca