Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" dāņu uzbrucējam Brētveitam visdrīzāk nāksies izlaist 3-4 mēnešus

Agris Suveizda

"Barcelona" dāņu uzbrucējam Brētveitam visdrīzāk nāksies izlaist 3-4 mēnešus
Martins Brētveits. Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola kluba "Barcelona" uzbrucējam Martinam Brētveitam šodien veiktas medicīniskās pārbaudes, un žurnālists Žerārs Moreno informē, ka dāņu spēlētājs laukumā varētu atgriezties tikai gada izskaņā vai arī nākamā gada sākumā.

"Barcelona" pirms izlašu pārtraukuma Spānijas čempionātā uzvarēja "Getafe" (2:1), taču šajā spēlē savainojumā iedzīvojās gan vārtu autors Serži Roberto, kurš lauza ribu, gan arī Martins Brētveits, kurš ceļgala problēmu dēļ lūdza maiņu. "Barcelona" paziņojums par medicīnisko pārbaužu rezultātiem un savainojuma detaļām paredzēts rīt, bet Moreno vēsta, ka Brētveitam nāksies izlaist vismaz 3-4 mēnešus.

30 gadus vecais Brētveits sezonu sāka ar diviem vārtiem uzvarā pār "Real Sociedad" (4:2), un Katalonijas grands pirmajos trīs mačos ir izcīnījis septiņus punktus. Brētveits uz Barselonu pārcēlās 2020. gada februārī, kad jau pēc pāreju perioda beigām Usmana Dembelē savainojuma dēļ izņēmuma kārtā par 18 miljoniem eiro tika nopirkts no "Leganes", kas dāni pusotru gadu iepriekš no "Middlesbrough" bija iegādājusies par pieciem miljoniem.

"Barcelona" rindās Brētveits Spānijas čempionātā ir sācis 18 no savām 43 spēlēm un guvis piecus vārtus, bet Čempionu līgā iepriekšējā sezonā sāka divas no sešām spēlēm un guva trīs vārtus. Dānijas Superlīgas karjerā Brētveits 63 spēlēs guvis 12 vārtus, Francijā 150 spēlēs guvis 39 vārtus, Anglijas otrajā spēcīgākajā līgā 36 mačos izcēlies astoņas reizes, bet Spānijā 86 spēlēs guvis 15 vārtus. Valstsvienībā Brētveitam 56 spēlēs ir desmit vārti.

"Barcelona", kuras lazaretē joprojām atrodas arī Serhio Agvero, otrdien Čempionu līgā uzņems Minhenes "Bayern", bet Spānijas līgā nākamo spēli aizvadīs 20. septembrī pret "Granada".

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/gerardromero/st...