Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Forlans: ''Neesmu ''Atletico'' neko parādā, kritika ir lieka''

Forlans: ''Neesmu ''Atletico'' neko parādā, kritika ir lieka''
Djēgo Forlans
Foto: AFP/Scanpix

Urugvajas izlases un Spānijas kluba ''Atletico Madrid'' uzbrucēju Djēgo Forlanu satracinājusi Madrides kluba vērstā kritika viņa virzienā. ''Atletico'' vadība nesaprot, kāpēc spēlētājs nerāda tādu sniegumu kā aizvadītajā vasarā DĀR notiekošajā PK izcīņā.

Pēc pagājušajā vasarā ļoti veiksmīgi aizvadītās Pasaules kausa izcīņas, kurā Djēgo Forlans kopā ar Urugvajas izlasi aizcīnījās līdz pusfinālam, beigās izcīnot 4. vietu, bet Madrides ''Atletico'' uzbrucējam kopumā septiņu mača laikā gūstot piecus vārtus (viens no rezultatīvākajiem, tik pat vārtu bija vēl trim spēlētājiem), 31 gadus vecajam sportistam nekādi nav izdevies atgūt lielisku sportisko formu arī kluba rindās. Protams viņu par to neviens neuzslavē, taču Forlans uzskata, ka viņa virzienā vērstā kritika ir pilnībā lieka.

''Neesmu ''Atletico'' neko parādā. Cenšos dzīvot pēc ierastā ritma, tāpēc neuzlieku uz saviem pleciem papildu nastu un nemeklēju attaisnojumus – neviena priekšā,'' iesāk Forlans, kurš šajā sezonā ''Atletico'' rindās visu turnīru ietvaros piedalījies 25 mačos un guvis septiņus vārtus (vietējā čempionātā 17 mačos vien seši vārti, pērn – 33 spēlēs 18 vārti).

''Esmu algots darba spēks un cenšos darīt visu, kas ir manos spēkos gan laukumā, gan ārpus tā. Taču mani uztrauc visa šī kritika. Jābūt pacietīgiem – neesmu taču visu laiku tik labi spēlējis kā pērn DĀR. Pašreiz vēlos vienu – lai mana komanda sezonas izskaņā finišētu četriniekā, kas garantētu vietu Čempionu līgā,'' piebilda urugvajiešu futbolists, kurš pērn kopā ar komandu triumfēja UEFA Eiropas līgā, kā arī Eiropas Superkausā. Jāatzīmē, ka šosezon madridiešiem cīņa par Eiropas līgas trofeju jau ir beigusies, jo ''Atletico'' nespēja izkļūt no grupas, ļaujot Leverkūzenes ''Bayer'' un grieķu klubu ''Aris''.

Tikmēr itāliešu laikraksts ''Corriere dello Sport'' vēsta, ka Forlanu savās rindās ļoti vēlas redzēt Turīnas ''Juventus'' vadība. Tiek minēts, ka ''Atletico'' no Urugvajas izlases kapteiņa, kurš Madrides klubu pārstāv kopš 2007. gada, bet pērn DĀR tika atzīts par finālturnīra vērtīgāko spēlētāju, būtu gatava šķirties par 15 miljoniem eiro. Jāpiemin, ka pirms kāda laika bijušais ''Manchester United'' spēlētājs izteica vēlmi pamest ''Atletico'', lai pārceltos uz kādu no Eiropas Top klubiem.

Ceturtdien Spānijas kausa izcīņas (''Copa del Rey'') ceturtdaļfināla pirmajā mačā ''Atletico'' viesosie pie Madrides ''Real'' futbolistiem.

Izmantotie resursi:
www.corrieredellosport.it
AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2011-01-11 21:01, pirms 13 gadiem
Man jau liekas, ka tas ir skaidrojams kaut vai tikai ar to, ka iepriekšējā sezona Forlanam bija ļoti gara! Šis spēlētājs iepatikās tieši no PK.

 +10 [+] [-]

, 2011-01-11 21:04, pirms 13 gadiem
mitins rakstīja: ak sis lops nepateicigais
Atletico bosiem būtu drīzāk viņam jāpasakas, ka atnesa klubam UEFA kausu pagājušogad, kā arī pašiem ar galvu jāpadomā, ka nevar ar 2 pietiekama līmeņa uzbrucējiem sezonu izvilkt.
Forlans pēc PK ir formas bedrē, pārdedzis vienkārši, bet nav jau ko likt viņa vietā, lai dotu viņam atpūtu, a par to vadībai vajadzēja domāt, nevis Forlanam.

 +11 [+] [-]

, 2011-01-11 21:07, pirms 13 gadiem
Forlanam iepriekšējā sezona bija izcila, nemaz nerunājot par PK. Loģiski ka viņam tagad grūti atgūt formu.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-11 21:08, pirms 13 gadiem
march_2k rakstīja: Atletico bosiem būtu drīzāk viņam jāpasakas, ka atnesa klubam UEFA kausu pagājušogad, kā arī pašiem ar galvu jāpadomā, ka nevar ar 2 pietiekama līmeņa uzbrucējiem sezonu izvilkt.
Tieštā - ja ne Forlans, kauss visdrīzāk būtu Liverpūlē.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-11 22:05, pirms 13 gadiem
Bet, ja būsim godīgi, tad Forlanam jau klubā neuzticas tā kā izlasē. Izlasē viņš bija puse no komandas, bet klubā viņš ir "tikai" pamatsastāva uzbrucējs. Iespējams, Forlanam pašam to neapzinoties, viņam ir pazudusi motivācija.

  +2 [+] [-]

, 2011-01-11 22:16, pirms 13 gadiem
Futbolisti ir tikai cilvēki, un, kā jau iepriekš vairāki teica, nevar uzglabāt gan sportisko, gan fizisko, gan morālo formu visu laiku vienlīdz augstā līmenī.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-11 22:19, pirms 13 gadiem
nebija tā, ka Atletiko gribēja 15ļimonus par Forlānu, nevis Juve ir gatava dot 15?

  +1 [+] [-]

, 2011-01-11 22:25, pirms 13 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Bet, ja būsim godīgi, tad Forlanam jau klubā neuzticas tā kā izlasē. Izlasē viņš bija puse no komandas, bet klubā viņš ir "tikai" pamatsastāva uzbrucējs. Iespējams, Forlanam pašam to neapzinoties, viņam ir pazudusi motivācija.
Nevajag minēt, ja neesi pārliecināts. Forlans klubu visu pagājušo sezonu vilka tāpat kā Urugvajas izlasi PK. Tagad vienkārši vairs nespēj pavilkt. Viņš nav no tiem spēlētājiem, kuriem uznāk kaut kādas kaprīzes kā visādām jaunajām zvaigznītēm.
Pēc PK uz viņu Atletico sastāvā bija žēl skatīties - kā spēlētājam, kurš aizvadījis tādu lielisku pagājušo sezonu, kājas knapi kustas laukumā, gribētu tad visu ko izveidot uzbrukumā, bet vienkārši nesanāk.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-11 23:44, pirms 13 gadiem
Es nezinu. Nevaru šo spēlētāju iedomāties Itālijā. Pierasts, ka viņš ir Atletico, tāpēc ceru, ka pāreja uz Juventus nenotiks, lai kāda arī būtu interese. Jāiespēlējas sezonas otrajā pusē Forlanam, un viss būs kā nākas. Praktiski sakot, viss jau tagad ir kā nākas, jo, kā pats saka, ne vienmēr jau var būt tai izcilākajā formā... Tāda viņam bija uz PK.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-12 00:33, pirms 13 gadiem
Nepateicība - pasaules alga. "Atletico" ir īsa atmiņa, kura nesniedzas pat līdz iepriekšējai sezonai. Labāk būtu priecājušies, ka viņiem vispār tāds Forlans ir. Arī Tomasam Milleram ir pēc PK "paģiras", bet tas jau uzreiz nav pamats kaut kādai kritikai. Jāatceras, ka raujoties bez atpūtas formu saglabāt ir ļoti grūti. Ok, ir kaut kāda bedre, bet tāda līmeņa spēlētājiem tas ir pārejoši. Lai pagaidām Aguero velk komandu! Viņam tak PK bija mazāk darba.

Kas attiecas uz Forlana iespējamo pāreju uz "Juventus", tad domāju, ka šosezon tas 100% nenotiks, ja vien nebūs kādas krasas izmaiņas kluba politikā. Kluba vadība diez vai tērēs 15 miljonus, īpaši, ja pagājušajā vasarā "Juventus" tik aktīvi darbojies transfēru tirgū. Jāatceras vēl par izīrētajiem futbolistiem (vēl neesmu izpētījis līguma nosacījumus par to iespējamo iegādi, bet summas nebūs mazas).