Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Laporta atgriežas un tiek ievēlēts par ''Barcelona'' prezidentu

Laporta atgriežas un tiek ievēlēts par ''Barcelona'' prezidentu
Žoans Laporta. Foto: EPA/Scanpix

7. martā Spānijas granda ''Barcelona'' prezidenta vēlēšanās par jauno vadītāju tika ievēlēts Žoans Laporta, kuram šī būs atgriešanās šajā amatā. Laporta pildīja prezidenta pienākumus no 2003. līdz 2010. gadam, kura laikā klubs divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā. Laportu atbalstīja aptuveni 54 % balsstiesīgo.

Žoans Laporta par Spānijas granda ''Barcelona'' prezidentu kļuvis otro reizi. Pirmajā savas valdīšanas laikā no 2003. - 2010. gadam klubs divas reizes uzvarēja UEFA Čempionu līgā, četras Spānijas čempionāta un Spānijas kausa izcīņā. Laportas laikā galvenais treneris bija Peps Gvardiola. 58 gadus vecais funkcionārs ieguva vairāk kā 54 % balsu no visiem, kas devās vēlēt. Otro vietu ar aptuveni 30% atbalstu ieguva Viktors Fonts.

Balsot devās 55 611 no 109 531 biedriem, kam bija tiesības izdarīt prezidenta izvēli. Sākotnēji vēlēšanas bija paredzētas 24. janvārī, taču Covid-19 dēļ Katalonijā tika ierobežota pārvietošanās brīvība un tās pārcēla uz 7. martu. Tika ierīkoti seši balsošanas iecirkņi, kā arī savu izvēli bija iespējams izdarīt no mājām ar pasta starpniecību.

Žoans Laporta kā savu vienu no prioritātēm bija izvirzījis līdera Lionela Mesi noturēšanu komandā. ''Redzot, ka viņš devās balsot kopā ar savu dēlu, parāda man, ka viņš mīl Barselonu un mēs visi esam liela ģimene. Cerams tas palīdzēs mums viņu noturēt, jo to vēlamies,'' svētdien balsošanas laikā viedokli izteica jaunieceltais prezidents.

No 2010. gada līdz 2020. gada oktobrim ''Barcelona'' prezidents bija Žuzeps Bartumeu. Bijušo prezidentu kopā ar vēl trim ''Barcelona'' amatpersonām 1. martā aizturēja pēc veiktas kratīšanas kluba birojā. ''Barcelona'' UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē ar 1:4 kapitulēja Parīzes ''Saint-Germain''. Otrā spēle paredzēta šonedēļ. Tikmēr Spānijas līgā ar 56 punktiem 26 spēlēs tā atrodas otrajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2021-03-08 10:45, pirms 3 gadiem
Gribās vai nē ,bet Mesi ēra tuvojas beigām ,tāpēc veidot komandu ap Mesi būtu tuvredzīgi (manuprāt).
Novēlu Barsai ātru atgūšanos !
, 2021-03-08 10:45, pirms 3 gadiem
Lai izdodas! Saakam jau treshdien.
, 2021-03-08 13:39, pirms 3 gadiem
Par cik nepazīstu šo kungu pēc sejas, lielceļa laupītāja cienīga fotogrāfija man nepalīdz saprast, par kuru personu ir runa.
, 2021-03-08 16:31, pirms 3 gadiem
noturēt Messi?...tā ir politika, ko solīt vēlētājiem...skaidrs, ka jāmeklē jau laicīgi jauns komandas modelis...
Barcelonas galvenā bēda, ka 2016.gadā nomira Kruifs - komandas īstais arhitekts ...
2+1 autors Portu. Foto: AP/Scanpix
4

Žirona vēlreiz ar 4:2 sasit Barselonu un kronē "Real Madrid" par Spānijas čempioni

"Barcelona", lai par nedēļu atliktu "Real Madrid" titula svinības, obligāti bija jāuzvar svarīgā Katalonijas derbijā, taču "Girona" mājās ne vien divreiz atspēlējās, bet arī vēlreiz uzvarēja ar 4:2 un jau šovakar garantēja "Real Madrid" trīsdesmit sesto Spānijas titulu. Madrides milzis tronī atgriezās pēc sezonas pārtraukuma.
Tibo Kurtuā. Foto: EPA/Scanpix
4

Kurtuā pirmā spēle sezonā, "Real Madrid" rotē un otrajā puslaikā sakauj Kadisu

Spānijas futbola čempionāta līderpozīcijā nostiprinājusies "Real Madrid", kas savā laukumā ar rezultātu 3:0 sakāva izkrišanas zonā esošo "Cadiz".
Roberts Levandovskis. Foto: FC Barcelona
1

Levandovskim hat-trick, "Barcelona" atspēlējas pret Valensiju

Spānijas futbola meistarsacīkšu nākamajā kārtā paredzēto Katalonijas dueli kopvērtējuma otrajā ailē sagaidīs "Barcelona", kura šovakar atspēlējās un ar 4:2 pārspēja "Valencia". Visus trīs vārtos otrajā puslaikā iesita Roberts Levandovskis.