Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Tiesnesis labo asistenta kļūdu, pārtrūkst "Atletico" uzvaru sērija

Agris Suveizda

Tiesnesis labo asistenta kļūdu, pārtrūkst "Atletico" uzvaru sērija
Elders Poštiga pret Mirandu
Foto: AFP/Scanpix

Madrides "Atletico" izbraukumā Karaļa kausa astotdaļfināla pirmajā spēlē kompensācijas laikā izlaida pārsvaru (1:1) un pārtrauca septiņu uzvaru sēriju. Izlīdzinājumu panāca Elders Poštiga, bet "Atletico" vārtus guva Rauls Garsija, kuram tiesneša asistents sākotneji kļūdaini fiksēja aizmugures stāvokli.

Pirmajā puslaikā teritoriāls pārsvars piederēja mājiniekiem, taču "Valencia" nebija daudz bīstamu momentu un asāk uzbruka Madrides "Atletico", kas pacietīgi gaidīja pretuzbrukumu iespējas. Viesiem gan reti izdevās skrējienā precīzi piespēlēt allaž bīstamajam Djēgu Koštam, un "Valencia" lielākoties spēja tikt galā ar pretinieku uzbrukumiem.

Otrā puslaika sākumā "Valencia" spiediens pieauga, un mača 52.minūtē laba iespēja bija Huanam Bernatam, bet glāba Tibo Kurtuā. Pēc 20 minūtēm rezultāts tika atklāts, un to pēc stūra sitiena izdarīja viesi. Otrajā stāvā rupji kļūdījās mājinieku vārtsargs Visente Gvaita, ar dūrēm uzsitot bumbu tieši virsū Raulam Garsijam, kurš no dažiem metriem sita nekļūdīgi. Tiesneša asistents gan pacēla karodziņu, fiksējot aizmugures stāvokli, bet, tā kā piespēli izdarīja nevis kāds no "Atletico" futbolistiem, bet gan Gvaita, galvenais tiesnesis nolēma ieskaitīt vārtu guvumu (1:0).

Jau pēc četrām minūtēm Kurtuā glāba pēc Serhio Kanalesa sitiena, bet vēl pēc sešām minūtēm "Valencia" bija jāpanāk izlīdzinājums. Kurtuā atvairīja bīstamu sitienu no distances, taču atlēkusī bumba nokļuva pie Kanalesa, kurš no pašas vārtu priekšas pamanījās sist pāri mērķim. Pagāja vēl divas minūtes, un pēc Sofiana Fegulī sitiena kārtējo reizi spīdoši nospēlēja Kurtuā. Tomēr "Atletico" neizdevās nosargāt uzvaru - kompensācijas laika trešajā minūtē Elders Poštiga no tuvas distances ar galvu precīzi pielaboja Fegulī piespēli (1:1).

Spānijas čempionāta vicelīdere Madrides "Atletico" pēdējo septiņu spēļu laikā svinēja septiņas uzvaras, kopumā gūstot 17 vārtus un ielaižot tikai trīs. Savukārt "Atletico" nezaudēto spēļu sērija tika pagarināta līdz 16 mačiem - 13 uzvaras, trīs neizšķirti un vārtu bilance 43:7. Savukārt "Valencia", kas "La Liga" ieņem tikai astoto vietu, šī bija vien otrā spēle jaunā galvenā trenera Huana Antonio Pici vadībā. Argentīnieša debijā "Valencia" ar 2:0 pieveica "Getafe".

Atbildes spēle Madridē notiks pēc nedēļas. Šā pāra uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiksies ar "Real Betis" un Bilbao "Athletic" dueļa veiksminieci.

Karaļa kausa izcīņa, 1/8 fināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Valencia – Atletico1:1 (0:0)Poštiga 90'+3 - Garsija 72'
Alcorcon (2) – Espanyol21:00
Real Betis - Athletic21:00
Barcelona – Getafe23:00
Racing (3) – Almeria23:00
Real Sociedad – Villarreal20:30
Rayo Vallecano – Levante22:30
Real Madrid – Osasuna22:30
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-08 00:56, pirms 11 gadiem
pirmo reizi redzu,kad komandas fani izsvilpj savu vaartsargu peec kljuudas, neizskatiijaas patiikami,lai gan Guaita peedeejaa laikaa daudzas kljuudas pieljaavis,bet nu faniem jaabuut aiz savas komandas

     [+] [-]

, 2014-01-08 00:58, pirms 11 gadiem
bet nu Valencia bija pelniijusi vismaz neizskjirtu par censhanos,jau tresho sezonu komanda peec trenera nomainjas pilniibaa paarveershas,sliktaakaa Atletico speele,ko shosezon esmu redzeejis

     [+] [-]

, 2014-01-08 06:26, pirms 11 gadiem
Par lielu Valencia!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-08 12:17, pirms 11 gadiem
patikami, ka vismaz dazreiz asistentu kljudas tiek labotas