Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Spānijas prokuratūra apsūdz treneri Ančeloti iespējamā nodokļu krāpšanā

Emils Ozerinskis

Spānijas prokuratūra apsūdz treneri Ančeloti iespējamā nodokļu krāpšanā
Karlo Ančeloti. Foto: Real Madrid

LETA. Spānijas prokuratūra apsūdzējusi futbola kluba Madrides "Real" galveno treneri Karlo Ančeloti iespējamā nodokļu krāpšanā, apgalvojot, ka viņš ir izmantojis fiktīvas kompānijas, lai slēptu daļu savu ienākumu.

Prokurori trešdien paziņojumā norādīja, ka apsūdz Ančeloti divos nodokļu krāpšanas gadījumos, par ko draud četru gadu un deviņu mēnešu ieslodzījums. Prokuratūras ieskatā itāliešu speciālists krāpšanas shēmā 2014. un 2015.gadā ieguvis vienu miljonu eiro.

Prokurori apgalvo, ka šajā periodā Ančeloti ir deklarējis tikai tos ienākumus, ko saņēmis no Madrides "Real", bet nav deklarējis ienākumus no citiem avotiem. Apsūdzībā norādīts, ka itāliešu treneris esot izveidojis "juceklīgu" fiktīvu uzņēmumu sistēmu, lai slēptu savus papildu ienākumus.

64 gadus vecais Ančeloti trenēja Madrides komandu no 2013. līdz 2015. gadam, bet 2021. gadā atkal atgriezās klubā.

Ančeloti ir viens no panākumiem bagātākajiem futbola treneriem pasaulē. Viņš ir vienīgais treneris, kurš četras reizes ir uzvarējis UEFA Čempionu līgā - divreiz ar Madrides komandu un divreiz ar itāļu "AC Milan", kā arī vienīgais treneris, kurš ir izcīnījis Anglijas, Spānijas, Itālijas, Vācijas un Francijas līgu titulus.

Kā zināms, Spānijas prokuratūra ne pirmo reizi ir vērsusies pret augstākā līmeņa futbola pasaules pārstāvjiem, kuri nav samaksājuši nodokļus.

Bijušajam "Real" trenerim portugālim Žuzē Mourinju tika piespriests viena gada nosacīts sods pēc tam, kad 2019.gadā viņš panāca vienošanos par vainas atzīšanu nodokļu krāpšanā. Arī futbola zvaigznes Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu ir atzīti par vainīgiem nodokļu krāpšanā Spānijā.

Izmantotie resursi:
LETA

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-03-06 15:16, pirms 2 mēnešiem
Čavars, tas kurš no Japānas rakstīja: Kapēc visi tieši Spānijā krāpjas ar nodokļiem? Jau kārtējais gadijums un tieši Spānijā!!!

Saprastu Latvijā ko slēptu un mudītos kur algas un dzīves līmenis ir zems.

Vai tiešām Spānijā ir tik liels nodokļu slogs?
Tur nav nekāda sakara ar krāpšanos.
Spāņi visam ir salikuši nodokļus. Ančelotti ir kārtējais ''grēkāzis'' image right dēļ. Reāli jāmaksā nodoklis par sava vārda lietošanu.

     [+] [-]

, 2024-03-07 08:52, pirms 2 mēnešiem
Real zīmolam tas tak piestāv, labi iekārtojušies Eiropas futbolā