Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Pelegrīni pieņem "Malaga" piedāvājumu

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Pelegrīni pieņem "Malaga" piedāvājumu
Manuels Pelegrīni piekritis vadīt "Malaga" līdz 2013. gadam
Foto: AFP/ Scanpix

Par Spānijas futbola "La Liga" čempionāta vienības "Malaga" galveno treneri piektdien apstiprināts bijušais Madrides "Real" un "Villarreal" vadonis, Čīles speciālists Manuels Pelegrīni.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā no "Malaga" galvenā trenera amata tika atlaists portugāļu speciālists Žesualdo Fereira, kurš komandu vadīja tikai pilnus četrus mēnešus. Malagas kluba īpašnieks, Kataras karaliskās ģimenes loceklis šeihs Abdullāhs Bin Nasers, šādu lēmumu pieņēma, balstoties uz komandas nepārliecinošajiem rezultātiem. Proti, pirmajos deviņos mačos izcīnīti vien septiņi punkti, piedzīvojot neveiksmes visās piecās mājas spēlēs, un turnīra tabulā ieņemta 18. pozīcija 20 vienību konkurencē.

Spāņu mediji steidza ziņot, ka reālākais pretendents uz Fereiras atstāto vietu ir 57 gadus vecais Pelegrīni, un piektdien šie pareģojumi apstiprinājās, čīliešu trenerim ar "Malaga" parakstot trīs līgumu līdz 2013. gada jūnijam, ar iespēju to pagarināt par vēl vienu gadu. Pelegrīni aizvadītajā vasarā pēc vienas sezonas vadīšanas tika padzīts no Madrides "Real" galvenā trenera amata, lai gan ar karalisko klubu vietējā čempionātā sakrāja 96 punktus, kas ir kluba rekords, guva 102 vārtus un vien par trīs punktiem piekāpās čempionei "Barcelona". Tiesa, Madrides klubs Pelegrīni vadībā tosezon tā arī neizcīnīja nevienu trofeju.

Futbola draugu uzmanību Pelegrīni viennozīmīgi izpelnījās, trenējot spāņu "Villarreal" (2004.-2009.), kas bija pirmais Čīles trenera vadītais klubs ārpus Dienvidamerikas. Šo piecu sezonu laikā dzeltenās zemūdenes Pelegrīni vadībā kļuva par Spānijas top klubu, vietējā "La Liga" čempionātā ik sezonu stabili ierindojoties pirmajā septītniekā un divreiz pat izcīnot medaļas (2. vieta 2007./2008. gada sezonā un 3. vieta 2004./2005. g. sezonā). Protams, nedrīkst piemirst "Villarreal" Eiropas iekarošanas kampaņu 2005./2006. g. sezonā, kad zemūdenes aizcīnījās līdz UEFA Čempionu līgas pusfinālam, kur divu spēļu summā ar 0:1 tika atzīts Londonas "Arsenal" pārākums.

Pirmais pārbaudījums Pelegrīni sagaida jau sestdien, kad Malagas vienība vietējā Spānijas čempionāta 10. kārtas spēlē viesosies pie Barselonas "Espanyol", kas veiksmīgi iesākusi jauno sezonu un turnīra tabulā ieņem augsto piekto pozīciju.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

  -3 [+] [-]

, 2010-11-05 19:35, pirms 14 gadiem
varbut pieradis ka tomer labs treneris!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-11-05 19:46, pirms 14 gadiem
nekadi super rezultati nekad nav bijusi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-05 23:20, pirms 14 gadiem
paziisstam-komanda ar naw slikta- La Liga speelee! maybe maybe

     [+] [-]

, 2010-11-06 10:13, pirms 14 gadiem
barcix19 rakstīja: nekadi super rezultati nekad nav bijusi!
LOL, tas jau nekas, ka provinciālo Villareal līdz ČL līmenim no zemākajām līgām pacēla, kā tad...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja