Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Ukrainas treneris: "Spēlējām par tiem, kuri šobrīd cīnās ierakumos"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ukrainas treneris: "Spēlējām par tiem, kuri šobrīd cīnās ierakumos"
Oleksandrs Petrakovs. Foto: Reuters/Scanpix

Trešdienas vakarā vienas uzvaras attālumā no kvalificēšanās 2022. gada Pasaules kausam futbolā nonāca Ukrainas izlase, kas viesos ar 3:1 pieveica skotus. Komandas galvenais treneris Oleksandrs Petrakovs uzvaru veltīja cilvēkiem, kuri cīnās par Ukrainas brīvību.

"Visas emocijas atstāju laukumā. Šī uzvara nebija man, nebija spēlētājiem – tā ir uzvara mūsu valstij. Spēlējām tiem, kuri cīnās ierakumos, kuri cīnās līdz pēdējai asins lāsei. Mēs spēlējām ukraiņiem, kuri cieš katru dienu," pauda Oleksandrs Petrakovs. Karadarbība Ukrainā sākās pēc Krievijas iebrukuma 24. februārī.

"Šajos grūtajos laikos gribu pateikties Skotijas cilvēkiem. Staigāju pa Glāzgovas centru, un cilvēki nāca pie manis, vēlēja man veiksmi. Paldies, Skotija – nekad neaizmirsīšu to," teica 64 gadus vecais Petrakovs.

"Esam spēruši mazu soli pretī mūsu lielajam mērķim, bet vēl priekšā ir mačs pret Velsu. Darīsim visu, lai darītu ukraiņus lepnus būt ukraiņiem. Mūsu komanda un es lepojamies, ka nākam no Ukrainas," teica galvenais treneris.

Izšķirošo spēli Ukrainas izlase aizvadīs svētdien pulksten 19:00 pret Velsu.

Ukraina Pasaules kausā spēlējusi tikai vienu reizi. 2006. gadā grupā tika pieveiktas Tunisija un Saūda Arābija, bet zaudēts spāņiem. Otrā vieta ļāva sasniegt astotdaļfinālu, un pēc 0:0 pendelēs tika pieveikta Šveice, Oleksandram Šovkovskim neielaižot nevienu 11 metru sitienu. Savukārt ceturtdaļfinālā ar 0:3 tika atzīts nākamās čempiones Itālijas pārākums.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...