Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Horvātija savainojuma dēļ pirms Pasaules kausa zaudē arī Kraņčaru

Agris Suveizda

Horvātija savainojuma dēļ pirms Pasaules kausa zaudē arī Kraņčaru
Niko Kraņčars
Foto: AFP/Scanpix

Horvātijas Futbola federācija savā mājaslapā paziņoja, ka 29 gadus vecais pussargs Niko Kraņčars sezonas pēdējā spēlē gūtā savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt izlasei Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

"Kraņčaram šodien slimnīcā tika veikta magnētiskā rezonanse. Diemžēl apskatē tika noskaidrots, ka Kraņčaram ir augšstilba muskuļa plīsums, kas prasa no četrām līdz sešām nedēļām ilgu atlabšanu. Tādējādi spēlētājam, protams, ies secen Pasaules kauss Brazīlijā," teikts federācijas paziņojumā.

"Man ir ļoti žēl Niko, tāpat kā visiem viņa komandas biedriem. Zinu, cik tas viņam ir smagi, jo Pasaules kausa izcīņa ir unikāls notikums. Vēlam viņam ātru izveseļošanos," sacīja izlases galvenais treneris Niko Kovāčs. Kraņčars savainojumā iedzīvojās Anglijas pēc spēka otrās līgas izslēgšanas spēļu finālā, kurā QPR izrāva uzvaru pār "Derby County" (1:0) un izcīnīja tiesības atgriezties Premjerlīgā. QPR pussargs Kraņčars tika savainots jau pirmajā puslaikā.

Horvātijas izlasē Kraņčars ir aizvadījis 81 spēli un guvis 16 vārtus. Pasaules kausa atlases ciklā Kraņčars piedalījās sešās spēlēs, divās ejot pamatsastāvā un gūstot vienus vārtus (1:2 pret Beļģiju). Kvalifikācijas turnīrā horvāti ar 17 punktiem desmit mačos ieņēma otro vietu un izslēgšanas spēlēs pieveica Islandi (0:0, 2:0).

No sākotnēji paziņotā 30 spēlētāju garā paplašinātā kandidātu saraksta Kraņčars bija jau trešais, kurš tika svītrots veselības problēmu dēļ. Savainojuma dēļ finālturnīrs ies secen arī "Dnipro" aizsargam Ivanam Striničam un "Hamburg" pussargam Ivo Iličevičam. Finālturnīrā Horvātija ir ielozēta vienā grupā ar mājinieci Brazīliju, Kamerūnu un Meksiku.

Paplašinātais kandidātu saraksts (27 spēlētāji)

PozīcijaSpēlētājsKlubsSpēlētājsKlubs
Vārtsargi:Stipe PletikosaRostovDanijels SubašičsMonaco
Olivers ZelenikaLokomotiva
Aizsargi:Darijo SrnaShakhtarVedrans ČorlukaLokomotiv
Danijels PraņičsPanathinaikosDejans LovrensSouthampton
Domagojs VidaDynamo KGordons ŠildenfeldsPanathinaikos
Šime VrsaļkoGenoaIgors BubņičsUdinese
Pussargi:Luka ModričsReal MadridIvans RakitičsSevilla
Ogņens VukojevičsDynamo KIvans PerišičsWolfsburg
Milans BadeļsHamburgMateo KovačičsInter
SamirsGetafeMarcelo BrozovičsDinamo Z
Ivans MočiničsRijekaMario PašaličsHajduk
Uzbrucēji:Ivica OličsWolfsburgEduardu da SilvaShaktar
Mario MandžukičsBayernNikica JelavičsHull
Ante RebičsFiorentinaDuje ČopsDinamo Z

Izmantotie resursi:
Niko Kranjčar propušta Brazil zbog ozljede -...

  -2 [+] [-]

, 2014-05-26 20:39, pirms 10 gadiem
Modric ar Rakticu midaa. Nikni