Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Skolari: "Neimārs Brazīlijai ir tas pats, kas Mesi Argentīnai"

Rolands Eliņš

Skolari: "Neimārs Brazīlijai ir tas pats, kas Mesi Argentīnai"
Neimārs grupu turnīrā guva četrus vārtus
Foto: LaPresse/Scanpix

Pēc pēdējiem Pasaules kausa A grupas mačiem savos iespaidos par spēli dalījās komandu galvenie treneri. Luizs Felipe Skolari norādīja, ka astotdaļfinālā Brazīlija ieguvusi neparocīgu un spēcīgu pretinieku, savukārt Meksikas treneris Migels Errera vērsa uzmanību uz CONCACAF izlašu veiksmīgo sniegumu.

Brazīlija ar uzvaru 4:1 pār Kamerūna nodrošināja pirmo vietu grupā un astotdaļfinālā izvairījās no Nīderlandes, tiesa, brazīliešu treneris Luizs Felipe Skolari norādīja, ka par šādu izvairīšanos nemaz tik priecīgs nav: "Daudzi domāja, ka Čīle nemaz netiks ārā no grupas, taču es neesmu pārsteigts. Tā ir patiešām kvalitatīva komanda. Ja man būtu iespēja izvēlēties pretinieku, es izvēlētos citu. Ļoti labprāt vēlētos nespēlēt pret Čīli. Vienmēr ir grūti spēkoties ar Dienvidamerikas izlasēm, un Čīlei ir ļoti talantīgi spēlētāji, kuri spēlē ļoti organizēti."

"Pastāv spēlētāji, kuri ir atšķirīgi un kuri ar savu atšķirību var vienatnē izveidot rezultātu," Skolari noraidīja pieņēmumu, ka viņa izlase pārāk uzticas Neimāram. "Brazīlija ir atkarīga no Neimāra tieši tāpat kā Argentīna ir atkarīga no Mesi."

Pats Neimārs, kurš vakar guva divus vārtus un turnīrā kopā jau četrus, apgalvoja, ka šis bijis Brazīlijas pagaidām labākais mačs: "Un ne tikai rezultāta dēļ, bet arī laukumā parādītā snieguma dēļ. Mēs esam uz pareizā ceļa un turpinam progresēt. Nekādu īpašo spiedienu nejūtu. Par šīm spēlēm un Pasaules kausu esmu sapņojis kopš bērnības, un nu šo sapni piepildu."

Trešos Brazīlijas vārtus guva Freds, kurš pēc pirmajām divām spēlēm tika diezgan plaši kritizēts. Freds pauda atvieglojumu, ka melnā josla pārrauta, un norādīja, ka viens no uzvaras iemesliem bija komandas agresivitāte, cenšoties atņemt bumbu.

Tikmēr Kamerūnai šis Pasaules kauss noslēdzies ar trim zaudējumiem. Tās galvenais treneris Volkers Finke paziņojis, ka netaisās pamest galvenā trenera amatu par spīti sakāvēm un iekšējām nesaskaņām. "Bija brīži, kad nospēlējām tīri labi," sacīja Finke, "taču mums vēl jāpiestrādā pie koncentrēšanās. Mēs savā laukuma pusē zaudējām trīs bumbas, kas noveda pie trīs vārtu zaudējumiem. Neizskatījās, ka spējam nospēlēt vienā līmenī 90 minūtes, un tas mums jālabo. Tiesa, Brazīlija bija pilnībā pelnījusi uzvaru."

Vietu astotdaļfinālā nodrošināja arī Meksika, kura ar 3:1 pieveica Horvātiju. Četru vārtu mačā rezultāts vēl 70. minūtē bija 0:0, un Meksikas treneris Migels Errera atzina, ka pirmajā puslaikā viņa komandai trūcis virzības uz priekšu: "Bijām nedaudz ierobežoti ar apziņu, ka neizšķirts ir mums izdevīgs rezultāts. Pārtraukumā nolēmām standartsituācijās virzīt Rafaelu (Markesu, izlases kapteini), kas atmaksājās. Ilgi nespējām iesist, vienmēr kaut kas patraucēja, taču izmantojām standartsituācijas."

Errera pozitīvi novērtēja CONCACAF izlašu sniegumu šajā Pasaules kausā, sakot, ka reģions iegūst pārējās futbola pasaules cieņu. Viņš izteicās, ka no četrām CONCACAF izlasēm (Meksika, Kostarika, ASV, Hondurasa) no grupas izkļuvušas trīs, kas ir ļoti labs rezultāts. Jānorāda gan, ka ASV vēl sagaida mačs ar Vāciju un tās vieta astotdaļfinālā vēl nav garantēta.

Rafaels Markess ir Meksikas kapteinis jau ceturtajā PK pēc kārtas un aizvadītajā mačā guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Viņa komandas biedrs Havjers Ernandess norādījis, ka 35 gadus vecais Markess beidzot apklusinājis kritiķus: "Viņš mums ir ļoti svarīgs spēlētājs, un domāju, ka daudzi viņu kritizē tikai vecuma dēļ."

Horvātijas treneris Niko Kovāčs savukārt apsveica pretiniekus ar uzvaru: "Apsveicu Meksiku. Apmēram 50 minūtes no spēles tā bija labāka komanda. Futbolā, spēkojoties līdzīgām komandām, visu izšķir sīkas detaļas. Šoreiz šīs detaļas bija divi stūra sitieni, kurus nenosargājām. Meksika parādīja, ka ciena mūs, jo nespēlēja ar ierasto uzbrukuma stilu. Viņi zināja par mūsu pretuzbrukumiem, taču otrajā puslaikā mēs bijām fiziskajā bedrē, un Meksika bija pārāka. Domāju, ka devās Horvātijas tautai iemeslu priecāties pirmajās divās spēlēs, taču šodien pretinieks bija pārāks."

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
Goal.com
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-24 14:08, pirms 10 gadiem
Sita vinu apcelt?
Bet ja nopietni, tad Messi vel ta isti nav sevi pieradijis Argentinaa, Neymars rada parliecinosaku speli.

     [+] [-]

, 2014-06-24 16:05, pirms 10 gadiem
klubā Messi>Neymar
izlasē Messi<Neymar