Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Evrā žurnālistus nosauc par melīgiem parazītiem, FFF pieprasa paskaidrojumu

Agris Suveizda

Evrā žurnālistus nosauc par melīgiem parazītiem, FFF pieprasa paskaidrojumu
Patriss Evrā
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas futbolā pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal uzvirmojis skandāls saistībā ar 2010.gada Pasaules kausu Dienvidāfrikā. Izlases aizsargs Patriss Evrā intervijā Telefoot četrus žurnālistus nosauca par parazītiem, kas viņu apzināti apmelo un nomelno. Francijas Futbola federācija reaģēja ar paziņojumu, kurā pieprasīts Evrā paskaidrojums.

"Francijas izlasē man nav nekāda statusa – esmu vienkārši spēlētājs. Neatkarīgi no tā, vai man ir vai nav apsēja, pildu savu lomu kā kapteinis [līderis] – tāda ir mana daba. Jūs nevarat mani atturēt sacīt to, ko domāju, bet izlasē ir tikai viens boss – Didjē Dešāns," intervijas ievadā sacīja Patriss Evrā.

"Ar dažiem medijiem vienmēr ir tas pats. Ir daži cilvēki, daži komentētāji, līdz kuriem tiksiem vēlāk. Viņi vēlas melot Francijas tautai, sakot, ka Evrā ir nemīlēts. Augstprātīgs? Tā nav taisnība. Kad uz ielas satieku cilvēkus, viņi ir ārkārtīgi draudzīgi. Pēc Knisnas skandāla devos ieturēt maltīti Parīzes centrā. Tas parāda, ka patīku Francijas tautai. Esmu lepns valkāt Francijas izlases kreklu," teica Evrā.

"Viņiem [četriem žurnālistiem] vajadzētu pārtraukt runāt – viņi ir aizgājuši pārāk tālu. Mani tas nemaz nesāpina, jo esmu laimīgs cilvēks. Ir daudz cilvēku, kuri gribētu būt manā vietā. Tas nebūt mani neietekmē, bet problēma ir tā, ka tas var ietekmēt manu ģimeni. Šiem klaidoņiem vajadzētu pārtraukt melot Francijai. Viņi ir parazīti," Evrā turpināja.

"Knisnā uzvedāmies kā bērni, bet, kad viņi pārtrauks par to runāt? Pārtrauksim runāt pa apli. Pasaules kauss ir beidzies, un esmu pārliecināts, ka kvalificēsimies nākamajam," Evrā vērsa uzmanību tam, lai mediji pārtrauktu nemitīgi atgādināt 2010.gada vasaras notikumus. Četri žurnālisti un mediju konsultanti, kuriem Evrā adresēja savus pārmetumus, ir Luiss Fernandess, Bisente Lizarazū, Rolāns Kurbī un Pjērs Meness.

"Nezinu, kas Lizarazū ir pret mani. Divreiz tiku atzīts par labāko kreisās malas aizsargu pasaulē, četrreiz tiku atzīts par labāko kreisās malas aizsargu Anglijas Premjerlīgā. Nezinu, vai viņš kādreiz tika atzīts par labāko malējo aizsargu pasaulē. Lizarazū ir vienīgais spēlētājs, kurš man nepaspieda roku, kad atbraucu uz Francijas izlasi," teica Evrā.

"Mišelu Fernandelu [domāts Luiss Fernandess – A.S.] 2008.gadā aizvedu vizītē uz "Old Trafford" stadionu Mančestrā – viņš jutās kā Disnejlendā. Kad viņam uzticēja PSG stūri, nezinu, ko viņš darīja, izņemot čupa-čupa sūkāšanu un makarenas dejošanu laukumā," Evrā turpināja. "Cilvēkiem par mani ir labs iespaids, un tie nebūs šie klaidoņi, kas nomelnos manu tēlu. Ir žurnālisti, ar kuriem noskaidrošu savas attiecības. Viņi vēlas pārdot melus Francijas tautai, ka Evrā ir nemīlēts. Bet tas tā nav."

Vairāki minētie žurnālisti un konsultanti vai komentētāji atbildēja Evrā, tostarp arī 1998.gada pasaules čempions Bisente Lizarazū: "Tas ir šokējoši. Atbildot viņam - jā, es tiku atzīts par labāko kreisās malas aizsargu pasaulē, un mans CV runā manā labā. Bet tas nav svarīgi. Viņš sacīja, ka nepaspiedu viņam roku, kad viņš ieradās Francijas izlasē. Neatceros, ka kādreiz mūsu ceļi būtu krustojušies - paskatieties, kad es beidzu karjeru un kad viņš to sāka."

"Turklāt laiks, kad viņš izdarīja savus komentārus, ir ļoti slikts, jo mums pēc mēneša būs Pasaules kausa "play-off" spēles. Godīgi sakot, tas ir smieklīgi. Mēs viņu jau zaudējām Dienvidāfrikā, un tagad zaudējam atkal. Mūsu starpā nav nekādu strīdu," Lizarazū turpināja. "Viņš vaino mūs par viņa tēla nomelnošanu, bet viņš pats šajā sakarā paveic lielu darbu."

Pēc Evrā intervijas sekoja arī Francijas Futbola federācijas paziņojums: "Federācijas prezidents Noels Legraets un izlases galvenais treneris Didjē Dešāns, vienlaicīgi atzīstot, ka netika izdarīts uzbrukums FFF, izlasei, trenerim vai spēlētājiem, ir nolēmusi pieprasīt Patrisam Evrā paskaidrot noteiktus komentārus, kas adresēti medijiem."

2010.gada Pasaules kausa finālturnīrā Francija ieguva tikai punktu un savā grupā palika pēdējā vietā aiz Urugvajas, Meksikas un Dienvidāfrikas. Otrās spēles pārtraukumā izlases uzbrucējs Nikolā Anelkā ar necenzētiem vārdiem aizskāra galveno treneri Raimonu Domeneku, par ko tika nomainīts un vēlāk ne tikai aizsūtīts mājās, bet arī diskvalificēts uz 18 spēlēm. Aizstāvot komandas biedru, Francijas izlases spēlētāji treniņa laikā sarīkoja streiku. Tā iniciators bija tobrīdējais valstsvienības kapteinis Evrā, kurš pēc tam tika diskvalificēts uz piecām spēlēm.

Izmantotie resursi:
Téléfoot - MYTF1
Sport : toutes les actualités sur l'EQUIPE...
Accueil
Rmc.fr radio : Info, Sport. Radio du sport en...
Goal.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-21 18:33, pirms 11 gadiem
Iespējams, Evrā ir rasists... FIFA un UEFA būtu jāpainteresējas sīkāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-10-21 19:00, pirms 11 gadiem
Evrā:Esmu mazs parazīts-tā vajadzēja teikt,tāds tips
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-21 21:27, pirms 11 gadiem
rasists

     [+] [-]

, 2013-10-22 10:18, pirms 11 gadiem
a jums nepiegrieztos,ja kāds,kādi visu laiku cilātu trīs gadus vecus notikumus,lai gan izlasē gan treneris,gan puse no spēlētājiem jau nomainījušies?

     [+] [-]

, 2013-10-22 11:54, pirms 11 gadiem
Pārfrāzējot izteicienu:
šāda FRA izlase Pasaules kausā mums nav vajadzīga.