Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Kvarežma paliek ārpus Portugāles sastāva Pasaules kausam

Agris Suveizda

Kvarežma paliek ārpus Portugāles sastāva Pasaules kausam
Rikardu Kvarežma
Foto: AFP/Scanpix

Portugāles futbola izlases galvenais treneris Paulu Bentu paziņojis 23 spēlētājus, kuriem būs jādodas uz nākammēnes gaidāmo Pasaules kausa izcīņu Brazīlijā. Starp spēlētājiem, kuri tika atskaitīti no paplašinātā kandidātu saraksta, bija arī kādreizējais "Barcelona" un Milānas "Inter" pussargs Rikardu Kvarežma.

No sākotnējā paplašinātā kandidātu saraksta atskaitīts arī Lionas "Olympique" vārtsargs Antonijs Lopešs un laukuma spēlētāji, Antunešs ("Malaga"), Rolandu (Milānas "Inter"), Andrē Gomešs (Lisabonas "Benfica"), Žuau Mariu ("Vitoria Setubal") un Ivans Kavaleiru (Lisabonas "Benfica"). 30 gadus vecais Kvarežma šā gada sākumā atgriezās "Porto", 12 spēlēs gūstot četrus vārtus. Viņa iepriekšējais klubs bija AAE komanda "Al Ahli", no kuras Kvarežma gan tika atlaists jau pagājušā gada maijā.

No 23 izsauktajiem spēlētājiem lielākā pārstāvniecība ir Portugāles čempionātam – astoņi futbolisti. Seši ikdienā spēlē Spānijā, trīs – Turcijā, bet no Krievijas, Francijas, Ukrainas, Itālijas, Anglijas un Vācijas ir pa vienam spēlētājam. No Portugāles klubiem trīs pārstāvji ir "Braga", pa diviem – Lisabonas klubiem "Benfica" un "Sporting", bet "Porto" būs tikai viens spēlētājs Portugāles izlasē.

Līdz finālturnīra sākumam Portugāle plāno aizvadīt trīs pārbaudes spēles. 31. maijā portugāļi tiksies ar Grieķiju, septītajā jūnijā paredzēts spēlēt ar Meksiku, bet trīs dienas vēlāk – ar Īriju. Pasaules kausā Portugāle tika ielozēta smagā grupā – Vācija, Gana un ASV.

Portugāles izlase

SpēlētājsKlubsSpēlētājsKlubs
BetuSevillaEduarduBraga
Rujs PatrisiuSporting
Andrē AlmeidaBenficaBrunu AlvešsFenerbahce
Fabiu KoentrauReal MadridŽuau PereiraValencia
NetuZenitPepeReal Madrid
Rikardu KoštaValencia
Žuau MoutinjuMonacoMigels VelozuDynamo Kyiv
Rauls MeirelešsFenerbahceRubens AmorimsBenfica
Viljams KarvaljuSporting
RafaBragaKrištianu RonalduReal Madrid
EdersBragaElders PoštigaLazio
Ugu AlmeidaBesiktasNaniMan. United
Silveštre VarelaPortoVieirinjaWolfsburg

Izmantotie resursi:
Mundial-2014: os 23 convocados | FPF

  +2 [+] [-]

, 2014-05-20 14:02, pirms 10 gadiem
Nu pavaaji, pavaaji. Portugaalei peec Ronaldu taa arii neviens iists talants nav izveidojies, pat ne tuvu Ronaldu. Sastaavs vispaar diezgan vecs un gan jau, ka daudziem peedejais WC.

Vaartos Patrisiu visticamaak, bet Beto ar Eiropas Liigas kausu kabataa kaa labs dublieris. Aizsardziibaa, protams, 3 stabilas veertiibas - Pepe, Koentrau un Pereira, bet par ceturto jeb otro centra aizsargu lielas bazhas. Koshta, Neto vai Alvesh. Gruuti spriest kuram uzticeesies, bet visticamaak jau, ka Alvehsam, vinjsh indiviudaali ir diezgan pavaajsh, bet kopaa ar Pepi ir kaut cik soliids + biistams pie pretinieku vaartiem peec standartiem. Midaa noteikti Moutinju, Meirelesh un Velozo un priekshaa Ronaldu, Poshtiga, Nani. Poshtiga un Nani minimaala speelju prakse shosezon, bet nu ar ko nomainiit vinjus iisti nav. Labaak bez speelju prakses esoshais Poshtiga nekaa koka klucis Almeida. Varbuut Vierinja var aizvietot Nani, bet arii nekaads dizhais spiideklis vinsh nav un nebuus. Tas, protams, ja viss pa vecam un pieturaas pie sheemas 4-3-3. Katraa zinjaa buus ljoti gruuti tikt aaraa no grupas un par fiasko to gan buus gruuti nosaukt, ja paliks treshie, ceturtie. Gruuti saprast, kur tie Portugaales U-19,20,21 spiideklji pazuud, jo nu cik sekoju liidzi jaunieshu turniiriem, vienmeer Portugaale starp liideriem.

     [+] [-]

, 2014-05-20 15:18, pirms 10 gadiem
Nesaprotu kapēc pat paplašinātajā sarakstā netika iekļauts Migels Danny no Zenit (13 vārti 25 spēlēs) , un Kuarežma arī šosezon ļoti pārsteidza pēc pāris sezonām nezin kur vispār spēlēdams.

     [+] [-]

, 2014-05-20 15:55, pirms 10 gadiem
Nu sastāvs, kādu patiesībā arī gaidīju!
Vārtos patiesībā gribētu vairāk redzēt Beto, jo diezgan labu sezonu viņš aizvadīja sevillā kā arī izcīnīja eiropas ligas kausu, pārējās pozīcijās jau labāku ar neko negaidīju sagaidīt, nesaprotu treneri kpc nepaņēma Danny un Kuarežmu.

P.S.Komanda varbūt jau paveca, bet tomēr labi iespēlējusies un ceru ka no grupas izkļūs un tad jau var domāt tālāk.Vierinham vajadzētu izšaut!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-20 16:02, pirms 10 gadiem
No sākotnējā paplašinātā kandidātu saraksta atskaitīts arī Lionas "Olympique"

"Lille" Latvijā sauc kā? Lilles "Olympique", vai Lilles "Sporting"?

     [+] [-]

, 2014-05-20 21:14, pirms 10 gadiem
Kāds sakars tur ar Lille?
DaMarcus rakstīja: No sākotnējā paplašinātā kandidātu saraksta atskaitīts arī Lionas "Olympique"

"Lille" Latvijā sauc kā? Lilles "Olympique", vai Lilles "Sporting"?

     [+] [-]

, 2014-05-21 00:28, pirms 10 gadiem
Kvarežmas atskaitiishanai liels iemesls vareetu buut redzams rakstam pievienotajaa bildee,talants liels,bet nu raksturs traks,taa ar nevienaa komandaa nav speejis nostiprinaaties uz palikshanu