Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Blaters: "Eiropas politiķi ietekmēja balsojumu par Pasaules kausa norisi Katarā"

Agris Suveizda

Blaters: "Eiropas politiķi ietekmēja balsojumu par Pasaules kausa norisi Katarā"
Zeps Blaters
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās futbola federācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters intervijā vācu laikrakstam Die Zeit sacīja, ka, viņaprāt, Eiropas politiķi un amatpersonas ietekmēja FIFA biedru balsojumu par 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra mājvietu.

"Jā, noteikti - balsojumā bija tieša politiskā ietekme. Eiropas amatpersonas ieteica balsot par Kataru, jo viņiem šajā valstī ir lielas ekonomiskās intereses," Vācijas presē teica Zeps Blaters. Kopš pagājušā gada novembra strādā speciāla komisija, kas izmeklē 2022.gada Pasaules kausa balsojumu, taču pagaidām vēl neko nozīmīgu nav atklājusi. "Mums ir jauna un neatkarīga Ētikas komisija, kas pārskata Pasaules kausa finālturnīra rīkošanas tiesību piešķiršanu Katarai," teica Blaters.

Frāze par politisko ietekmi, ļoti iespējams, bija adresēta Eiropas Futbola federācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī, kurš joprojām apsver iespēju kandidēt uz FIFA prezidenta amatu un kurš ir vienīgais, kas atzinies par balss atdošanu Katarai. Sākotnēji Francijas futbola leģenda nevēlējās balsot par Kataru, taču pēcāk pārdomāja. Daudzi uzskatīja, ka tam bija tieša saistība ar Francijas un Kataras savstarpējām politiskajām interesēm un PSG īpašnieku maiņu - PSG iegādājās Kataras Investīciju kompānija, bet PSG tagad strādā arī Platinī dēls.

Tobrīdējais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī esot uzaicinājis Platinī uz vakariņām Elizejas pilī ar Kataras princi Hamadu Al Tani. Pats Platinī gan janvārī īpašā paziņojumā noliedza, ka viņa balsošanas izvēlei esot kāda saistība ar politiskajiem procesiem: "Tās ir tīras spekulācijas, ka devu savu balsi Katarai apmaiņā pret vienošanās līgumiem starp Francijas valsti un Kataru, un tie ir meli." Platinī uzsvēra, ka par Kataru balsoja tikai tādēļ, ka Vidējie Austrumi vēl nekad nebija uzņēmuši finālturnīru un ka vienmēr šādās situācijās ir atbalstījis reģionus, kas retāk rīkojuši nozīmīgus sporta pasākumus.

Katara noslēdzošajā balsojumā saņēma 14 balsis un apsteidza ASV, kurai bija astoņas. Vēl uz finālturīra rīkošanu pretendēja Dienvidkoreja, Japāna un Austrālija.

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...

  +2 [+] [-]

, 2013-09-18 20:51, pirms 11 gadiem
Korumpetie *idarasi!

     [+] [-]

, 2013-09-18 21:24, pirms 11 gadiem
Nu katrs jau bīda savas intereses... kas zin.. varbūt Blaters lobēja ASV un tāpēc tagad ceļ trobeli..

  +1 [+] [-]

, 2013-09-19 07:27, pirms 11 gadiem
Ja labie maksā mazāk, tad balsojumā uzvar sliktie... Tas jau nekas, ka visvairāk zaudē tieši futbols.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja