Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Francija gatavojas iesniegt sūdzību par netaisnīgo PK izsēšanas kārtību

Agris Suveizda

Francija gatavojas iesniegt sūdzību par netaisnīgo PK izsēšanas kārtību
Karims Benzemā pret Austrāliju guva vārtus un beidzot pārtrauca savu vairāk nekā 1200 minūšu ilgo sauso sēriju
Foto: AFP/Scanpix

Ja nenotiks brīnumi, Francijas futbola izlasei par ceļazīmi uz Pasaules kausa finālturnīru vajadzēs cīnīties speciālā "play-off" kārtā, kurā francūži, visticamāk, būs neizsēto kārtā. Francijas puse uzskata, ka sistēma nav taisnīga, un, ļoti iespējams, iesniegs sūdzību Starptautiskajā futbola federācijā (FIFA).

Raksts ir labots plkst. 12:17.

Francijas izlase ar 14 punktiem septiņās spēlēs grupā ieņem otro vietu. Les Bleus vēl teorētiski pretendē uz pirmo pozīciju, taču Spānijai ir par trim punktiem vairāk un šovakar mājās jāspēlē pret Gruziju. No otro vietu ieguvējām astoņas labākās izspēlēs "play-off" kārtu. Kā pēdējos turnīros ierasts, komandas tiks izsētas pēc jaunākā FIFA ranga, kas tiks paziņots parīt.

No potenciālajām "play-off" dalībniecēm Francija pēc septembra ranga ieņem piekto vietu, kas francūžus kā pirmos atstātu aiz izsētajām komandām. Ja Zviedrija šovakar zaudēs Vācijai, zviedri oktobra rangā būs aiz Francijas, taču francūžus, visticamāk, par viena punkta tiesu apsteigs Ukraina, kas viesosies pie Sanmarīno. Tādējādi, lai iekļūtu starp izsētajām vienībām, Francijai būs jācer ne tikai uz Vācijas uzvaru Zviedrijā, bet arī uz Ukrainas klupienu Sanmarīno.

Francijas futbola federācijas prezidents Noels Legraets vietējos medijos izteica sašutumu par FIFA izsēšanas sistēmu un radušos situāciju, ka Francija viena niecīga punkta dēļ var nokļūt starp neizsētajām komandām. "Plānojam kontaktēties ar FIFA. Šeit ir neliela netaisnība starp grupām ar piecām un sešām komandām, jo mūsu konkurenti [citu grupu 2.vietas ieguvēji] ir varējuši iegūt vairāk punktu FIFA rangā...Tas ir fakts," sacīja Legraets.

Federācijas prezidents vērsa uzmanību nevienādajam kvalifikācijas turnīra spēļu skaitam, jo par šiem mačiem var iegūt divarpus punktu vairāk nekā par tādu pašu rezultātu pret to pašu komandu draudzības spēlē. Tā kā Francijas grupā ir mazāk komandu, francūži piektdien bija spiesti nevis spēlēt atlases cikla maču, bet gan pārbaudes spēlē tikties ar Austrāliju. Ranga 53.vietas īpašnieki austrālieši tika sagrauti ar 6:0, bet ranga punktu kopskaitā, kas pēcāk vēl tiek dalīts ar spēļu skaitu un reizināts ar konkrētā laika perioda svaru, šī cīņa ienesa tikai 410.13 punktus. Uzvara pār Somiju, kas rangā atrodas trīs vietas zemāk nekā Austrālija, dos 1080 punktus.

Ja nenotiks lieli pārsteigumi, starp izsētajām izlasēm vajadzētu būt Horvātijai, Grieķijai, Portugālei un Zviedrijai vai Ukrainai.

Izmantotie resursi:
Rmc.fr radio : Info, Sport. Radio du sport en...
Goal.com

     [+] [-]

, 2013-10-15 12:35, pirms 11 gadiem
Vai tik daži negrib būt "vienlīdzīgāki"par citiem.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 12:43, pirms 11 gadiem
Nav ko čīkstēt .
Platinī nokārtos ,ka pārspēlēs atkal ieskaita ar roku iesistu golu ( kā pret Īriju 2010.gada PK pārspēlēs ) un varēsiet braukt uz Brazīliju .

     [+] [-]

, 2013-10-15 12:47, pirms 11 gadiem
Nu FIFA rangs sen jau ir lielaakais Bulits ever.. bet vnm visiem viss bijs vienalga..tikai tgd kaad kaadai no Lielajaam izlaseem tas traucee, tiek runaats pats negodiigumu.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-15 13:22, pirms 11 gadiem
Protams ka Francijai jāuzvar jebkurš pretinieks,ja grib iegūt to kausu,bet cepiens arī ir saprotams.
Vienīgiem kuriem grupā bija par vienu komandu mazāk,līdz ar to 2vas spēles mazāk,kur varēja iespējams dabūt punktus un pacelties reitingā.

     [+] [-]

, 2013-10-15 15:07, pirms 11 gadiem
Ja Francijas vietā būtu jebkura cita izlase, francūži arī pārdzīvotu par "netaisnīgo" sūdzību?

     [+] [-]

, 2013-10-15 15:12, pirms 11 gadiem
Bet, ja paklūp Anglija, tad Ukraina te vispār "ņepričom".

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 15:40, pirms 11 gadiem
Tas viņiem par Anrī roku play-off uzvarā pār Īriju.
Dabā viss ir līdzsvarā.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-15 17:08, pirms 11 gadiem
""Plānojam kontaktēties ar FIFA. Šeit ir neliela netaisnība starp grupām ar piecām un sešām komandām, jo mūsu konkurenti [citu grupu 2.vietas ieguvēji] ir varējuši iegūt vairāk punktu FIFA rangā...Tas ir fakts," sacīja Legraets. "

Iespējama atbilde-
Toties Francūži vieglāk varēja tikt pie 2ās vietas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja