Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Trapatoni pamet Īrijas futbola izlases trenera amatu

Jānis Pārums

Trapatoni pamet Īrijas futbola izlases trenera amatu
Džovanni Trapatoni
Foto: AFP/Scanpix

Pēc abpusējas vienošanās pamest Īrijas futbola izlases galvenā trenera amatu nolēmis tās ilggadējais vadītājs Džovanni Trapatoni, vēsta britu plašsaziņas līdzekļi.

Īrijas Futbola asociācija par to paziņoja pēc tikšanās ar Trapatoni un viņa asistentu Marko Tardeli. Jāatgādina, ka treneru duetam bija līgums ar asociāciju līdz 2014.gada maijam.

Jau pēc Īrijas zaudējuma ar 0:1 pret Austriju Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Trapatoni paziņoja, ka atstāj savu likteni Īrijas Futbola asociācijas ziņā. Jāatgādina, ka pēc minētā zaudējuma īri praktiski ir zaudējuši cerības kvalificēties Pasaules kausa izcīņai.

"Gribu pateikties ikvienam Īrijā par sniegto atbalstu laikā, kamēr strādāju šeit par valstsvienības treneri. Mēs atstājam valsti ar emocijām, jo saprotam īru līdzjutējus. Mūsu vislielākie cieņas apliecinājumi viņiem," sacīja Trapatoni.

Īrijas izlases galvenā trenera amatā Trapatoni 64 spēlēs izcīnīja 26 uzvaras, piedzīvoja 16 zaudējumus, bet 22 spēles viņa vadībā noslēdzās neizšķirti. Trapatoni vadībā Īrija spēja kvalificēties 2012.gada Eiropas čempionātam.

Atkāpjas arī čehu treneris Bileks

Pēc zaudējumu Itālijai (1:2) par atkāpšanos paziņojis arī Čehijas izlases galvenais treneris Mihals Bileks. Mačā pret itāļiem Čehija pēc puslaika bija vadībā ar 1:0, taču nespēja noturēt pārsvaru. Divas spēles pirms kvalifikācijas turnīra beigām čehi par četriem punktiem atpaliek no otrās pozīcijas.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
FourFourTwo | Football News, Features and...

  -3 [+] [-]

, 2013-09-11 15:12, pirms 11 gadiem
Nu ta beidzot. Citaadi jau likaas, ka shamais mieraa neliksies. Neticami, cik zemu kritis iiru futbols Crapattoni vadiibaa...

  +3 [+] [-]

, 2013-09-11 17:02, pirms 11 gadiem
Neticami, cik daudz sasniedzis īru futbols Trapatoni vadībā, Bet vienmēr raušus nevar gribēt...
Čehijas izlasei gan dažu pēdējo gadu laikā trenermaiņu rekordskaits (starp tik nopietna līmeņa komandām).

  +3 [+] [-]

, 2013-09-11 17:05, pirms 11 gadiem
Ienāca prātā: tagad čehi varētu uzaicināt Trapatoni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja