Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

PK2014: Anglija un Vācija no savas grupas nebaidās, Nīderlande vilšanos neslēpj

Rolands Eliņš

PK2014: Anglija un Vācija no savas grupas nebaidās, Nīderlande vilšanos neslēpj
Luiss van Gāls un Arjens Robens
Foto: AP/Scanpix

Vakar notikušā Pasaules kausa finālturnīra grupu izloze piesaistījusi milzīgu uzmanību, un tās rezultātā izveidojušās vairākas ļoti intriģējošas grupas. Anglijas bijušais treneris Glens Hodls uzskata, ka Anglija iekļuvusi sev ideālā grupā, bet apmierināts ar izlozi bija Francijas izlases treneris Didjē Dešams.

Anglija tika ielozēta D grupā kopā ar Itāliju, Urugvaju un Kostariku, taču tās līderis Veins Rūnijs jau paziņojis, ka nebaidās no neviena un ka nekas traks nemaz nav noticis: „Ja reiz gribam cīnīties par čempiontitulu, jābūt gataviem spēlēt arī spēcīgiem pretiniekiem.” Izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons gan saka, ka smaga grupa viņam nav nekāds pārsteigums.

Savu skatījumu piedāvā arī Anglijas izlases bijušais treneris Glens Hodls, sakot, ka Anglija ielozēta tai ideālā grupā: „Jā, bija arī vienkāršāki varianti, taču domāju, ka, ja mēs būtu saņēmuši grupā vājākus pretiniekus, tad atslābinātos jau priekšlaicīgi. Bet šobrīd jau turnīra sākumā būs iespēja pavērot, uz ko īsti esam spējīgi.”

Par šo iespēju nemaz nav sajūsmināti Urugvajas futbolisti. Izlases veterāns Djēgo Forlāns atzinis, ka visas trīs izlases ir ļoti spēcīgas pretinieces, jo arī Kostarika sevi lieliski pierādīja kvalifikācijas turnīrā. Forlāns arī apgalvo, ka grūti klāsies ar savu atlases grupu pārliecinošām uzvarētājām Angliju un Itāliju, lai arī futbola līdzjutēji atceras, ka Anglija savā grupā uzvarēja tikai ar milzu pūlēm.

Argentīnas izlases treneris Alehandro Sabelja ir apmierināts ar sastādīto kalendāru, kura rezultātā Argentīnai nenāksies daudz laika tērēt pārlidojumos. Savukārt runājot par savu F grupu, Sabelja ir vien priecīgs, ka izvairījies no kādas nāves grupām.

Par vienu no spēcīgākajām grupām tiek uzskatīta arī G, kurā ielozēta Vācija, Portugāle, ASV un Gana, taču šim viedoklim nepiekrīt Vācijas aizsargs Marsels Šmelcers: „Grupa nav vāja, taču nav arī visspēcīgākā. Personīgi es visvairāk gaidu maču pret Ganu, kur spēlē vairāki mani draugi.” Vācijas izlases treneris Joahims Lēvs gan lielāku uzmanību pievērš gaidāmajam duelim ar Jirgena Klinsmana trenēto ASV izlasi. Klinsmans agrāk trenēja Vācijas izlasi, taču viņu nomainīja tieši Lēvs. Vāciju par grupas favorīti atzinis arī Portugāles treneris Paulu Bentu.

Citas futbola lielvalsts Francijas, kura caur adatas aci izlīda cauri pārspēlēm un nokļuva PK2014, galvenais treneris Didjē Dešams izteicis prieku, ka nenāksies spēlēt Brazīlijas ziemeļdaļā, kā arī nežēlojās par savas E grupas spēku. Dešams norādīja uz pirmās spēles pret svarīgumu, sakot, ka, uzvarot tajā (pret Hondurasu), ceļš uz astotdaļfinālu būs atvērts.

Savukārt B grupā, kurā būs vērojams iepriekšējo finālistu Spānijas un Nīderlandes dueļa atkārtojums, par savām izredzēm piesardzīgi izsakās Visente del Boske, kurš pareģo Spānijas izlasei grūtu ceļu pretī titula aizstāvēšanai.

Par izlozi sajūsmā nav arī nīderlandiešu treneris Luiss van Gāls: „Neko nevaram izdarīt, taču šī nebija veiksmīga izloze. Spēlēsim pret pasaules čempioni, Austrāliju, kuru vēl nekad neesam pratuši uzvarēt, un Čīli, kura atstāj ļoti labu iespaidu. Turklāt izkļūstot no grupas, pastāv liela iespēja jau astotdaļfinālā sadurties ar Brazīliju. Tad jau labāk ņemtu H grupu.”

Pasaules kausa izcīņas finālturnīra grupu turnīra izloze

GrupaIzlase1Izlase2Izlase3Izlase4
ABrazīlijaKamerūnaMeksikaHorvātija
BSpānijaČīleAustrālijaNīderlande
CKolumbijaKotdivuāraJapānaGrieķija
DUrugvajaItālijaKostarikaAnglija
EŠveiceEkvadoraHondurasaFrancija
FArgentīnaNigērijaIrānaBosnija un Hercegovina
GVācijaGanaASVPortugāle
HBeļģijaAlžīrijaDienvidkorejaKrievija

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -2 [+] [-]

, 2013-12-07 11:19, pirms 11 gadiem
Van Gālam taisnība. Ja tiks laukā no grupas tad domājams kā otrā komanda un pretī uzreiz Brazīlija, jo domājams tai arī savā grupā vajadzētu vinnēt
Francijai veiksme stāv klāt jau neskaitāmo reizi.
G grupa būs skatāmākā, jo visas komandas ir TOP komandas
H grupā spēles būs vienkāršas bet svarīgas šā vai tā

Es kā vienmēr par Spāniju un nolicējiem par spīti- Krieviju

  +1 [+] [-]

, 2013-12-07 11:47, pirms 11 gadiem
Mamma mia, kaa Krievzemei nospiideejis... Kaada chortoshanaas buus peec izkrishanas...

Leevs ir normaals, iists treneris, no vinja priekshziimi var njemt daudzi. Grupa ir elliiga.

  -2 [+] [-]

, 2013-12-07 12:26, pirms 11 gadiem
Krieviem, tikai Japānas pietrūkst!
Domāju krieviem izšķirošā spēlē, par izkļūšanu ārā no grupas būs tieši pret Belgiem
:-D

     [+] [-]

, 2013-12-07 12:41, pirms 11 gadiem
Tas Luis Van Gāls cirvis, ar tādu m*zeles attieksmi trenēt tādu izlasi, kuras potenciāls ir milzīgs, ko var baidīties no pretinieka,Nīderlandei pa zobam ir pilnīgi visas izlases, tgd manas domas par šo treneri stipri mainījušās...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-07 12:52, pirms 11 gadiem
M rakstīja: Mamma mia, kaa Krievzemei nospiideejis... Kaada chortoshanaas buus peec izkrishanas...

Leevs ir normaals, iists treneris, no vinja priekshziimi var njemt daudzi. Grupa ir elliiga.
To vēl nevar zināt. Var uzvarēt grupā, var pakāst visas spēles, un Maskavā atkal gāzīs riņķī žiguļus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-07 14:56, pirms 11 gadiem
visinteresantākās grupas C un H - visas komandas pulīdz līdzīgas...

     [+] [-]

, 2013-12-07 15:08, pirms 11 gadiem
Angļiem patiesībā laba grupa. Joks tāds, ka no šamiem neviens šajā čempī neko īpašu negaida..underdogiem vienmēr būt vieglāk, kā favorīiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-07 16:45, pirms 11 gadiem
verty rakstīja: Tas Luis Van Gāls cirvis, ar tādu m*zeles attieksmi trenēt tādu izlasi, kuras potenciāls ir milzīgs, ko var baidīties no pretinieka,Nīderlandei pa zobam ir pilnīgi visas izlases, tgd manas domas par šo treneri stipri mainījušās...
Uz aizsardzību un mf apskaties, viņiem paaudžu maiņa notiek.