Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Van Gāls: "Vārtsargu maiņas triku plānojām jau pirms spēles"

Van Gāls: "Vārtsargu maiņas triku plānojām jau pirms spēles"
Tims Krūls & Luijs van Gāls
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Luijs van Gāls atklāj, ka jau pirms mača bijis plānots 11 metru sitienu sērijas gadījumā Jespera Silesena vietā vārtos sūtīt Timu Krūlu.

Sestdienas vakarā Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālā Nīderlandes futbolisti pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 pārspēja Kostarikas izlasi, otro finālturnīru pēc kārtas iekļūstot pusfinālā.

"Mēs plānojām šo triku pirms spēles," norāda Luijs van Gāls. "Katram ir savi trumpji. Krūls ir komandā labākais 11 metru soda sitienu atvairītājs. Pirms mača mēs neko neteicām pamatvārtsargam Silesenam, lai nenovērstu viņa uzmanību un lieki nesatrauktu. Pamatlaikā veicu tikai vienu spēlētāju maiņu, taču ne tāpēc, ka domāju par 11 metru sitieniem. Vienkārši visi futbolisti spēlēja labi. Aizdomāties par Krūlu sāku tikai papildlaikā, lai gan uz to laiku dažas maiņas jau prasījās. Mēs visi nedaudz lepojamies ar to, ka šis triks nostrādāja."

"Pat nespēju iedomāties, cik daudz kontrolējām bumbu, cik sitienu izdarījām un cik reižu trāpījām vārtu rāmī. Tas nozīmē, ka futbolā nozīme ir tikai vienam - gūtajiem vārtiem," secina nīderlandiešu treneris. "Šodien mums nācās pamainīt sistēmu, jo traumas dēļ nevarēja spēlēt balsta pussargs de Jongs. Turklāt es pārkārtoju spēli, ņemot vērā pretinieka spēku."

"Šībrīža Nīderlandes izlase ir labākā komanda izpildījuma un atbildības ziņā, ar kādu man jebkad nācies strādāt. Es to sapratu jau gatavošanās posma pirmajā nedēļā," piebilst van Gāls.

Kostarikas valstsvienības galvenais treneris Horhe Luiss Pinto atzina, ka neskatoties uz zaudējumu, viņi ir laimīgi. "Teicu saviem spēlētājiem, ka ar viņiem lepojas visa Kostarika. Tāpat vēlos pateikties visai Brazīlijai, kas mūs turnīra gaitā atbalstīja. Neviens mums neticēja, bet mēs sasniedzām ļoti daudz. Mēs nodemonstrējām, ka mūsu spēlētāji ir ļoti labi taktiski apmācīti un māk lieliski spēlēt aizsardzībā. Mūsu aizsardzība tie nav tikai pieci spēlētāji, tajā strādā visa komanda. Un es vēlreiz lūgšu nedēvēt mūs par aizsardzības tipa komandu - mēs visu spēli nestāvam pie saviem vārtiem."

"Nīderlandei ir ļoti spēcīga komanda un mums izdevās ar viņiem nospēlēt līdzīgi. 11 metru sitienu sērija lielā mērā ir stāsts par veiksmi. Šodien mums nepaveicās," uzskata Pinto. "Tiesāšana nebija lieliska. Tāpat kā visā turnīrā arī šodien tiesnesis pieļāva dažas nopietnas kļūdas. FIFA kaut kas ir jādara ar šo problēmu. Kopš 2002. gada finālturnīra ir ļoti daudz runu par to, ka tiesneši neatbilst turnīra līmenim."

11 metru sitienu sērijas galvenais varonis Tims Krūls norāda, ka tieši šādu brīžu dēļ spēlētājs strādā visas septiņas nedēļas pirms finālturnīra un tā laikā. "Tagad jūs pārliecinājāties, ka Pasaules kausa finālturnīrā ir jārēķinās ar visiem 23 spēlētājiem. Mēs skatījāmies kā kostarikāņi izpilda 11 metru sitienus, taču speciāli nepētījām. Vienkārši bija jāstāv līdz pēdējam brīdim un jāreaģē uz sitienu. Pie tā mēs ar vārtsargu treneri arī strādājām."

Tikmēr Kostarikas izlases vārtsargs Keilors Navass, kurš vairākkārt glāba komandu pamatlaikā un papildlaikā, nožēlo, ka viņam šoreiz pēcspēles sitienu sērijā nav izdevies atvairīt nevienu raidījumu. "Esmu pateicīgs visaugstākajam par iespēju spēlēt Pasaules kausa finālturnīrā un būt par tik lieliskas komandas sastāvdaļu. Žēl, ka šodien man neizdevās atvairīt nevienu sitienu pēcspēles sērijā. Taču kopumā mēs esam apmierināti ar savu sniegumu Brazīlijā."

Izmantotie resursi:
ITAR-TASS
BBC Sport
Championat.com

  +2 [+] [-]

, 2014-07-06 09:59, pirms 10 gadiem
Malači holandieši -apsveicu. Labi, ka šoreiz Kostarika neuzvarēja pēcspēles sitonos -tas gan būtu absolūti negodīgi. Navass ir monstrs labā nozīmē. Bet ar tiesāšanu tiešām kaut kas ir jāmaina, gan tiešā nozīmē, gan jāvēršas arī pret simulēšanu, tas godu SPORTA KARALIM nerada((

  +1 [+] [-]

, 2014-07-06 11:33, pirms 10 gadiem
tas gan, raudulīgie no kājām paškritēji riktīgi tracina
Slēpts komentārs: s0nic

  +1 [+] [-]

, 2014-07-06 12:43, pirms 10 gadiem
Tā kā sita liedojošie holandiešu dūži, Noiers paliktu, rokas plātīdams

  +3 [+] [-]

, 2014-07-06 12:44, pirms 10 gadiem
s0nic rakstīja: Žēl Kostarikas,ļoti laba spēle, Navasa enģeļi arī kārtīgi pastrādāja.Par tiesnešiem šajā spēlē nu gan nevarētu sūdzēties, manuprāt tiesāja adekvāti.Cerams,ka Argentīna izslēgs Nīderlandi!Nav nekas pretī pret Nīderlandes komandu,bet Robens ar savam simulācijam ir noracis visu komandu vismaz manu acu priekšā.
Uzbeks tīri labi tika galā
Robens pret KOS ne reizi nedaivoja

     [+] [-]

, 2014-07-06 12:56, pirms 10 gadiem
"Vārtsargu maiņas triku plānojām jau pirms spēles"

Pec ta kad noskatijies kausa speli starp Salaspils un RFS, Kad RFS treneris 90. minute pie rezultata 4:1 izdarija vartsargu mainu, domadams na Salaspils pa 2.minutem iesitis 3 vartus?

  +3 [+] [-]

, 2014-07-06 13:43, pirms 10 gadiem
s0nic rakstīja: Žēl Kostarikas,ļoti laba spēle, Navasa enģeļi arī kārtīgi pastrādāja.Par tiesnešiem šajā spēlē nu gan nevarētu sūdzēties, manuprāt tiesāja adekvāti.Cerams,ka Argentīna izslēgs Nīderlandi!Nav nekas pretī pret Nīderlandes komandu,bet Robens ar savam simulācijam ir noracis visu komandu vismaz manu acu priekšā.
Robēns salīdzinoši reti tēlo, lielākajā daļā gadījumu pret viņu patiešām ir pārkāpumi, jo viņam nevar tik vienkārši atņemt bumbu. Un tā kā pret viņu ir tik daudz pārkāpumu, tad viņš arī to cenšas ļoti uzskatāmi parādīt. Pret Kostariku var to ļoti spilgti redzēt.

     [+] [-]

, 2014-07-06 16:05, pirms 10 gadiem
Ed nesaku,ka šajā spēlē Robens simulēja,bet vispar viņš to dara un tiesi deļ tāda kā viņš ari futbolu uzskata par mīksto teleotaju sporta veidu.Laiks mainīt sodu sistēmu un pie simulācijām dot pendeles uz pašu vārtiem

     [+] [-]

, 2014-07-06 23:02, pirms 10 gadiem
Kostarika malači. Būtībā komanda Latvijas līmeņa, bet kādus grandus apspēlēja.. šī viņu spēle ir kā paraugs visām mazajām valstiņām, kā jāspēlē futbols, jo mēs nekad nevarēsim pret grandiem spēlēt uzbrūkošā stila futbolu.