Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Portugāle paziņojusi 23 futbolistus PK izcīņai

Portugāle paziņojusi 23 futbolistus PK izcīņai
Portugāles izlases futbolisti pirms vakardienas pārbaudes mača pret Kamerūnu
Foto: AFP/Scanpix

Galīgais sastāvs gaidāmajai Pasaules kausa izcīņai kļuvis zināms arī Portugālei, kura līdz šim bija nosaukusi 24 futbolistu sastāvu. Uz DĀR nedosies ''Deportivo La Coruna'' aizsargs Žozē Kastro.

Portugāles izlases galvenā trenera Karluša Keiruša izvēle PK izcīņai sagādājusi pāris pārsteigumus. Daudzi Portugālē uzskata, ka Londonas "Chelsea" pārstāvis Deku izlasē iekļuvis vien sava vārda dēļ, tomēr portugāļu futbola speciālists acīmredzot uzticas pieredzei. Taču lielākos pārsteigumus, šķiet, sagādā vārtsargu līnija, kur Portugāles čempiona Kvima ("Benfica") un cita Lisabonas kluba "Sporting" pārstāvja Rui Patrisiu vietā uz DĀR lidos Betu un Daniels Fernandešs.

Nedaudz negaidīti izlases kandidātos bija iekļuvuši aizsargi Eduardu Košta un Žozē Kastro. Tika minēts, ka tieši starp šiem spēlētājiem pēcāk varētu tikts meklēts aizvietotājs Brazīlijā dzimušajam Pepem, ja Madrides "Real" spēlētājs nespēs atkopties no savainojuma un pilnvērtīgi sagatavoties finālturnīram. Taču vakar kļuva zināms, ka Pepe veiksmīgi izgājis medicīnisko apskati un finālturnīrā tomēr spēlēs, bet atskaitīts tika jau pieminētais aizsargs Kastro (27, "Deportivo La Coruna"). Jāpiebilst, ka nopietna savainojuma dēļ Dienvidāfrikā nespēlēs "Chelsea" aizsargs Žozē Bosingva (27).

Portugāle, kura vakar pārbaudes mačā ar 3:1 pārspēja Kamerūnu, ne pārāk pārliecinoši kvalificējās šā gada finālturnīram, ceļazīmi uz Dienvidāfriku nopelnot vien izslēgšanas spēlēs, kur tika pieveikta Bosnija un Hercegovina. Finālturnīrā portugāļi spēlēs G grupā (saukta arī par "nāves" grupu), kur būs jātiekas ar Brazīliju, Kotdivuāru un Ziemeļkoreju.

Portugāles sastāvs PK izcīņai

PozīcijaSpēlētājsVecumsKlubs
VārtsargsEduardo27Braga
VārtsargsBeto28Porto
VārtsargsDaniel Fernandes26Iraklis (Grieķija)
AizsargsFabio Coentrao22Benfica
AizsargsPaulo Ferreira31Chelsea (Anglija)
AizsargsDuda29Malaga (Spānija)
AizsargsMiguel30Valencia (Spānija)
AizsargsRicardo Carvalho32Chelsea (Anglija)
AizsargsBruno Alves28Porto
AizsargsRolando24Porto
AizsargsRicardo Costa29Valencia (Spānija)
AizsargsPepe27Real Madrid (Spānija)
PussargsPedro Mendes31Sporting CP
PussargsMiguel Veloso24Sporting CP
PussargsRaul Meireles27Porto
PussargsTiago29Atletico Madrid (Spānija)
PussargsDeco32Chelsea (Anglija)
PussargsDanny26Zenit (Krievija)
UzbrucējsSimao30Atletico Madrid (Spānija)
UzbrucējsNani23Manchester United (Anglija)
UzbrucējsCristiano Ronaldo (kapt.)25Real Madrid (Spānija)
UzbrucējsLiedson32Sporting CP
UzbrucējsHugo Almeida26Werder Bremen (Vācija)

Izmantotie resursi:
fifa.com