Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

ASV sasit Trinidadu un Tobago, garantējot pirmo vietu grupā

Krišs Upenieks

ASV sasit Trinidadu un Tobago, garantējot pirmo vietu grupā
Maikls Bredlijs
Foto: AFP/Scanpix

Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību salu (CONCACAF) zonā aizvadīta Pasaules kausa atlases ceturtā posma sestās kārtas spēles. Par ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru cīnīsies ASV, Trinidada un Tobago, Meksika, Hondurasa, Panama un Kostarika.

A grupā Meksikas, Hondurasas, Kanādas un Salvadoras grupā piecas uzvaras un neizšķirtu sešās spēlēs iekrāja Meksikas futbolisti, kuri ar 16 punktiem ierindojās pirmajā vietā. Aizvadītajā naktī Meksika izspēlēja 0:0 neizšķirtu ar Hondurasu, kura tādējādi kļuva par otru komandu, kas tiek ārā no šīs grupas. Kanāda šonakt ar 3:1 pieveica Salvadoru, izdarot savu darbu, bet no Meksikas palīdzību nesaņēma, ar septiņiem punktiem atpaliekot no Hondurasas, kura sešos mačos iekrāja astoņus punktus. Salvadorai divi punkti un pārliecinoši pēdējā vieta grupā.

B grupā labākā komanda bija Kostarika - sešās spēlēs piecas uzvaras, viens neizšķirts un 16 punkti. Grupas līderu cīņā šonakt Kostarika ar 3:1 pieveica Panamas futbolistus, kuri tādējādi ar desmit punktiem ieņēma otro vietu un arī turpinās cīņu par vietu Pasaules kausa finālturnīrā. Pastarīšu cīņā Haiti ar 2:0 apspēlēja Jamaiku, bet abām komandām kopumā pa sešiem punktiem, tādējādi iesaistīties cīņā par labāko divnieku vienības īsti nespēja.

C grupā cīņa par labākajām divām vietām bija daudz spraigāka. ASV šonakt ar 4:0 apspēlēja Trinidadu un Tobago, tādējādi ar 13 punktiem izraujot pirmo vietu grupā. Apspēlētā Trinidada un Tobago palika otrajā vietā ar 13 punktiem. Gvatemala noslēdzošajā grupas spēlē 12 vārtu cīņā ar 9:3 sagrāva Sentvinsenta un Grenadīnas valstsvienību, bet ar desmit punktiem netika ārā no grupas. Grupas pastarīte palika bez punktiem.

Tādējādi Meksika, Hondurasa, Kostarika, Panama, ASV un Trinidada un Tobago kļuva par sešām izlasēm, kas kvalificējās Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību salu (CONCACAF) atlases turnīra piektajam posmam. Tajā komandas atkal katra ar katru aizvadīs spēli savā laukumā un viesos. Trīs labākās komandas uzreiz garantēs vietu Pasaules kausa finālturnīrā, bet ceturtā komanda piedalīsies ''play-off'' kārtai.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...