Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2739, Did:0, useCase: 3

Krievija vēršas FIFA ar vēlmi paātrināt naturalizētā Fernandesa debiju

Agris Suveizda

Krievija vēršas FIFA ar vēlmi paātrināt naturalizētā Fernandesa debiju
Mariu Fernandess (sarkanzilā kreklā)
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas futbola izlases galvenais treneris Staņislavs Čerčesovs sarunā ar medijiem atklāja, ka Krievijas Futbola savienība nosūtījusi FIFA pieprasījumu, lai naturalizētais brazīlietis Mariu Fernandess drīkstētu debitēt valstsvienībā jau šomēnes.

Čerčesovs pirms gaidāmajām pārbaudes spēlēm pret Kataru (10. novembrī Dohā) un Rumāniju (15. novembrī Groznijā) kandidātu sarakstā iekļāva 24 spēlētājus, pirmoreiz kopš "Euro 2016" finālturnīra izsaucot Aleksandru Kokorinu, kura uzdzīve Monako izvērtās plašā skandālā. Tāpat vēl divi spēlētāji – Permas "Amkar" aizsargs Georgi Džikija un Maskavas CSKA aizsargs Mariu Fernandess – izsaukti uz treniņnometni, bet ne oficiālā kandidātu saraksta ietvaros.

"Nosūtījām pieprasījumu Brazīlijas Futbola federācijai, un tā neiebilst, ka viņš [Mariu Fernandess] aizvadītu pārbaudes spēles mūsu izlases sastāvā," sacīja Čerčesovs. "Operatīvi ar šo jautājumu vērsāmies Starptautiskajā futbola federācijā, lai viņš jau tagad varētu spēlēt mūsu izlasē, nevis tikai aprīlī. Varbūt, ka šīs nedēļas laikā kaut kas notiks un izņēmuma kārtā viņš saņems atļauju. Ja saņems, būsim priecīgi. Gribētos, lai viņš jau būtu pilnvērtīgs un vienlīdzīgs komandas biedrs, kurš varētu pretendēt uz vietu laukumā."

Mariu Fernandess Krievijas pilsonību ieguva šā gada jūlijā un jau augustā tika izsaukts uz pārbaudes spēlēm pret Turciju (0:0) un Ganu (1:0), taču FIFA noteikumu dēļ tajās piedalīties vēl nedrīkstēja. Proti, Fernandess uz Maskavas CSKA pārcēlās 2012. gada aprīlī un nepieciešamais piecu gadu termiņš, dzīvojot Krievijā, tiks sasniegts vien nākamā gada pavasarī.

Maskavas CSKA labās malas aizsargu no "Gremio" iegādājās par 10,5 miljoniem eiro, un Fernandess Krievijas Premjerlīgā aizvadījis 108 spēles. Vienu maču viņš ir aizvadījis Brazīlijas izlasē, pirms diviem gadiem pret Japānu (4:0) pēc pirmā puslaika nomainot pašreizējo Madrides "Real" aizsargu Danilu. Taču, tā kā tā bija pārbaudes spēle, nevis kvalifikācijas vai finālturnīra spēle, Fernadess ir tiesīgs mainīt futbola pilsonību un pārstāvēto izlasi.

Atgādinām, ka "Euro 2016" finālturnīrā Krievijas izlasē jau bija vairāki naturalizētie spēlētāji. Vācijas izlasē kādreiz spēlējušais Romans Noišteters, kuru naturalizēja, pamatojoties uz radniecību, kā arī brazīliešu vārtsargs Giljerme, kurš ilgus gadus pārstāv Maskavas "Lokomotiv" un arī nokārtoja pilsonību. Giljerme pēc "Euro 2016" gan vairs nav saukts uz izlasi.

Izmantotie resursi:
ТАСС: Спорт - Марио Фернандес может сыграть за...

  +4 [+] [-]

, 2016-11-01 18:12, pirms 8 gadiem
Gribēt var daudz ko,priekš kam tad izstrādāti noteikumi.

  +5 [+] [-]

, 2016-11-01 18:54, pirms 8 gadiem
160 milj iedzīvotāju , bet nevar atrast 11 cilvēkus kas futbolu māk spēlēt.

     [+] [-]

, 2016-11-01 19:45, pirms 8 gadiem
pat nelasīšu rakstu, tik pabrīnīšos, ka nav esporta zīmoga - FernandeŠa

  +3 [+] [-]

, 2016-11-01 21:15, pirms 8 gadiem
Nu vatņiki dod. Ka tik kaut ko naturalizēt. Gan basī gan futenē... nabagu bars

  +1 [+] [-]

, 2016-11-01 21:18, pirms 8 gadiem
JTerry rakstīja: pat nelasīšu rakstu, tik pabrīnīšos, ka nav esporta zīmoga - FernandeŠa
Ignorance is bliss