Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Nāciju līgā izlozēti pusfināli, Albānija uzņems UEFA Konferenču līgas finālu

Rolands Eliņš

Nāciju līgā izlozēti pusfināli, Albānija uzņems UEFA Konferenču līgas finālu
Tirānas jaunais stadions. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA šodien veikusi izlozi Nāciju līgas finālturnīram, kurā pusfinālos Itālija cīnīsies pret Spāniju, bet Beļģijai pretim stāsies Francija. Tāpat UEFA noteikusi vairāku turnīru izspēles vietas – Nāciju līgas fināli notiks Itālijā, kamēr jaunās UEFA Konferenču līgas finālu 2022. gadā uzņems Albānijas galvaspilsēta Tirāna.

Nāciju līgas finālturnīrā piedalās četru grupu uzvarētājas no A līgas. Izlozē tika noskaidrots, ka savā starpā sacentīsies Itālijas un Spānijas izlases, kuras savu pusfināla maču aizvadīs 2021. gada sestajā oktobrī Milānā, bet otrā pusfinālā spēlēs Beļģija un Francija, maču aizvadot dienu vēlāk Turīnā.

Arī mačs par trešo vietu norisināsies Turīnā, kamēr Milāna 10. oktobrī uzņems finālmaču. Jāpiemin, ka spēlē par trešo vietu papildlaika nebūs – ja pamatlaikā būs neizšķirts, komandas uzreiz ķersies pie pēcspēles sitienu sērijas.

Reizē UEFA arī nozīmējusi citu turnīru mājvietas nākamajos gados. Eiropas U21 čempionāta finālturnīru 2023. gadā uzņems Rumānija un Gruzija, darot to kopā, lai gan abas valstis ģeogrāfiski nav kaimiņvalstis. Tās šķir Melnā jūra jeb vairāk nekā 1000 kilometri.

Savukārt UEFA jaunizveidotā turnīra Konferenču līgas finālu 2022. gadā uzņems Albānija savā jaunajā nacionālajā stadionā Tirānā. Konferenču līga būs trešā līmeņa UEFA klubu turnīrs, pēc Čempionu līgas un Eiropas līgas. Nākamajā sezonā šis turnīrs tiks izspēlēts pirmoreiz un tā kvalifikācijas turnīrā spēlēs arī trīs Latvijas komandas.
Tirānas stadions tika atklāts pagājušajā gadā, un tajā ir vietas 22 tūkstošiem skatītāju.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-03 21:30, pirms 3 gadiem
Uhh kas par stadionu albāņiem, žēl skatīties uz mūsu nemājīgo Daugavas stadionu un dzelzceļa viesizrādēm spēļu laikā. Mūsu klimatiskajos apstākļos stadions bez jumta ir klaja necieņa pret skatītāju.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-03 22:49, pirms 3 gadiem
Tas parāda ka LV futbola vislaik ir nepareizā mafija pie grožiem!

     [+] [-]

, 2020-12-04 06:44, pirms 3 gadiem
Ar visu covidu biju galīgi aizmirsis par šito līgu😃 bet tiešāmjauno nākamās sezonas?likās 2022 tikai sāksies.. bet nu ja tā, tad FC Riga stabili kā minimums ir jātiek konferenču līgas grupas turnīrā, jo sāks no ČL kvalifikācijas. Tātad var atļauties divām komandām divu spēļu summā zaudēt. Žēl, tikai ka visas pārējās 3 komandas uzreiz iemestas šitajā līgā.. varēja otrā vieta, kas sanāk šogad RFS vai Līgas kausa ieguvēja, kas sanāca Liepāja, dot iespēju sākt EL 1.kvalf kārtā. Bet neko darīt. Toties šeit izkrišanu pirmajā kārtā gan nevajadzētu piedzīvot Latvijas klubiem.
Gribētos gan zināt kā īsti skaitīs tur klubu koef. punktus par uzvarām un višam pārējām niansēm jo pirms gada lasītā īsti neatceros un nekas baigi konkrētais nebija atrodams īsti, bet nu uz nākamo virslīgas sezonas sākumu gan jau kāds pacentīsies izskaidrot jaunu situāciju cerams.