Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

E.Višņakovs: "Gribu gūt 10 vārtus, lai piesaistītu Bundeslīgas skautu uzmanību"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

E.Višņakovs: "Gribu gūt 10 vārtus, lai piesaistītu Bundeslīgas skautu uzmanību"
Eduards Višņakovs
Foto: sportowewfakty.pl

Latvijas futbolists Eduards Višņakovs ar milzīgu troksni debitēja Polijas Ekstraklasē, ar diviem vārtiem kaldinot Lodzas "Widzew" uzvaru pār Bidgoščas "Zawisza" (2:1). Višņakovs ir iekļauts visās iespējamajās otrās kārtas simboliskajās izlasēs, bet pats uzbrucējs nekautrējas sapņot par nākotni - "Widzew", viņaprāt, var būt pieturvieta ceļā uz Vācijas Bundeslīgu vai kādu citu lielo līgu.

"Esmu priecīgs, ka ierados klubā, kas var būt pieturvieta ceļā uz, piemēram, Bundeslīgu. Tas ir mans mērķis, labprāt spēlētu Vācijas klubā. Šai sezonai esmu uzstādījis mērķi gūt ne mazāk par desmit vārtiem. Tas man ļaus piesaistīt Bundeslīgas skautu uzmanību," Eduards Višņakovs sacīja laikrakstā "Przegląd Sportowy". "Šosezon vēlos arī ieinteresēt Latvijas izlases galveno treneri. Spēlēju Latvijas U-21 izlasē, tagad ir laiks debitēt lielajā izlasē."

Višņakovs pirmajā kārtā "Widzew" vēl nevarēja palīdzēt (komanda Varšavā ar 1:5 zaudēja "Legia"), bet pēc prezentēšanas un līguma parakstīšanas ar lielu blīkšķi debitēja Polijas Ekstraklasē - guva divus vārtus un sekmēja "Widzew" uzvaru pār Bidgoščas "Zawisza" (2:1). Polijas Ekstraklases oficiālā mājas lapa iekļāvusi Višņakovu simboliskajā izlasē un aprakstā ir atrodami šādi vārdi: "Ko te daudz teikt. Pirmā spēle Ekstraklasē un uzreiz divi vārti. To sauc par pūķa uznācienu. Tiesa, visiem tiem, kuri uzskata, ka latvietis atrisinās visas Lodzas "Widzew" problēmas, vismaz pagaidām iesakām būt atturīgiem."

Viens no lielākajiem poļu sporta portāliem Sportowefakty.pl izveidojis simbolisko izlasi pēc shēmas 4-5-1 un kā vienīgais uzbrucējs izvēlēts tieši Višņakovs. Tāpat Sportoweakty.pl nosaka kārtas labāko futbolistu, un arī par to tika nosaukts Višņakovs: Ja debitēt, tad tikai šādā veidā! Latvietis guva divus vārtus, bet "Widzew" izcīnīja svarīgu uzvaru, kura uzlaboja psiholoģisko stāvokli pēc 1:5 pret "Legia". Višņakovu līdzjutēji jau tagad ir iemīlējuši. Drosmīgākie viņu jau pat salīdzina ar Marku Koņiareku." Koņiareks 90-tajos gados "Widzew" rindās 106 spēlēs guva 65 vārtus.

Sportowefakty.pl pēc katras kārtas nosaka labākos dažādās nominācijās, un interesanti, ka par kārtas varoni nosaukts līdzjutējs Gžegožs Varaņeckis, kurš... finansē Višņakova algu. Proti, "Widzew" vairs nebija finanšu līdzekļu, lai pastiprinātu sastāvu, un šis kluba fans nolēma līdzdarboties un finansēt Višņakova atrašanos "Widzew". Poļu portāls par Varaņecki raksta: "Lodzas biznesmenis no savas kabatas nofinansēja Eduarda Višņakova iegādi [vairumā resursu minēts, ka algu - aut.piez.], un futbolists savā debijā atmaksāja ar diviem gūtiem vārtiem un izcīnītu uzvaru. Pēc finālsvilpes līdzjutēji ilgi skandēja Varaņecka uzvārdu."

Arī Sport.wp.pl nosaukusi Višņakovu par kārtas labāko spēlētāju: "23 gadus vecais futbolists izcili debitēja. Divreiz novicināja kāju, un jau viņu mīl. Vismaz Lodzā noteikti. [..] Višņakovs bija lielais nezināmais un var izrādīties trūkstošā dzirksts "Widzew" kolektīvā. Rakstām "var izrādīties", jo aizritējusi tikai viena spēle, turklāt ne pret pārāk spēcīgu pretinieku. Tomēr Višņakovs nodemonstrēja, ko no viņa var sagaidīt. Viņa spēlē plusu noteikti netrūkst, bet viens īpaši iekrita acīs - ir asinīs skriet uz pilnu gāzi bumbas virzienā uz tuvo stabu. Tā ir spēle uz aizsarga apsteigšanu. Šādi viņš guva otros vārtus. Viņš neslēpj, ka Polijas Ekstraklasi uzskata par ceļu uz lielo futbolu. Pats sev uzstādījis mērķi gūt vismaz 10 vārtus. Lai izdodas, sākums padevies lielisks."

Polijā, tāpat kā gandrīz visur pasaulē, futbolu dievina un sporta/futbola portālu netrūkst. Šie ir tikai daži slavas vārdi, kaut tādu ir vēl daudzreiz vairāk - visus nav iespējams ievākt. Tomēr skaidrs, ka ilgi nevarēs gulēt uz lauriem un būs nepieciešams turpinājums, ja Višņakovs patiešām vēlas kļūt par Polijas futbola zvaigzni. 3. kārtas maču "Widzew" aizvadīs sestdien, 3. augustā, kad uzņems Kieļces "Korona", kurai divās spēlēs neizšķirts un zaudējums. Vēl, pabeidzot Polijas tēmu, piebildīsim, ka 1. līgā debitējis Nikolajs Kozačuks (sezonu sāka Rīgas "Daugavā"), 1. kārtas spēlē viņa "Leczna" zaudējot ar 0:2 pret "Tychy". Kozačuks uznāca uz maiņu 2. puslaika vidū pie 0:1.

Izmantotie resursi:
ekstraklasa.wp.pl
SportoweFakty.pl - informacje, relacje live,...
Ekstraklasa, piłka nożna, relacje live, wyniki...

  +3 [+] [-]

, 2013-07-31 19:05, pirms 11 gadiem
Lai izdodas iecerētais
Slēpts komentārs: Synco

  +2 [+] [-]

, 2013-07-31 19:08, pirms 11 gadiem
Atkal pesimisti! Lai izdodas gūt ne tikai 10 vārtus!
Slēpts komentārs: Synco
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Synco

  +4 [+] [-]

, 2013-07-31 19:19, pirms 11 gadiem
man gan liekas ka vins pareizi pateica
Synco rakstīja: tipisks latvieshu zābaks ierunājās
Slēpts komentārs: Synco

  +4 [+] [-]

, 2013-07-31 19:24, pirms 11 gadiem
kraasutrepe rakstīja: Tie nav pesimisti, tie ir skauģi-izbijuši kautkāda līmeņa futbolisti,iespējams, kuri tālāk par virslīgu nekad nav tikušu un tagad dzer divlitrīšus gremdējot rūgtumu, ka paši neko nav sasnieguši..
tie ir vienkārši troļļi, kuriem patīk uzrakstīt kaut ko negatīvu un lasīt kā citi par to cepjās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-07-31 19:39, pirms 11 gadiem
Ambiciozi, bet kāpēc ne
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-07-31 19:54, pirms 11 gadiem
v4_karstgalvis rakstīja: nevajag d! Rudnev golus sasit lidz ziemas partraukumam un tad vairs neko nevar izdarit! trolololo
a tu vispār neko nevari izdarīt

  -3 [+] [-]

, 2013-07-31 19:55, pirms 11 gadiem
Es dzīvoju Vācijā (1 stunda no Minhenes), un es domāju, ka Višňakov kvalitāte ir spēlēt par Wolfsburg vai Gladbach.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-31 19:55, pirms 11 gadiem
Lai izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-31 20:11, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: nespried pēc sevīm
Savu bezjēdzīgo dzīvi vari arī piebeigt Krievzemē

  +2 [+] [-]

, 2013-07-31 20:14, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: reālisti, nejauc, tikai jums tipiskajiem latishiem to neredzet un nesaprast
urļak, sēdi trenuškās un klusē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-31 20:56, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: augstāk par Anglijas vai Vācijas pēc spēka 2. līgu netiks
Pasaules viszinātājs ierunājās. Pastāsti ko pats esi sasniedzis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-07-31 21:28, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: Nez vai nez vai šādi plātoties viņš piesaistīts kāda uzmanību, jākapā kā pirmājā mačā tad piesaistīts nevis te publiski teikt par vēlmi tikt bundeslīgā/
Viens no pirmajiem panākumu principiem - sapņu vizualizēšana!! pamēģini!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-31 21:48, pirms 11 gadiem
pamatīgu troksni sacēlis! Veiksmi tālāk!

     [+] [-]

, 2013-07-31 23:16, pirms 11 gadiem
Nu, nezinu, vai šādi izrunāties bija prātīgi, ka poļu klubu izmantošu kā pāreju uz citu (Vācijas) komandu.
Ko par šo saka poļu fani?
Līdzīgi būtu, ja kāds amerikānis, piemēram, noslēdzot līgumu ar Dinamo, teiktu, ka "es jau tikai tā, nenopietni. Mans mērķis ir SKA".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-01 11:22, pirms 11 gadiem
Lai izdodas, bet es gan ar ambīcijām piebremzētu, jo šādas runas pašreizējam kluba īpašniekam varētu nepatikt, kā saka - spļāviens dvēselē
Bet tiešām, abstrahējoties no tā visa - lai džekam veicas, novēlu 20 vārtus!

  +1 [+] [-]

, 2013-08-01 11:41, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: tipisks latvieshu zābaks ierunājās
Kas pats esi? Uzbeks?

     [+] [-]

, 2013-08-01 12:38, pirms 11 gadiem
1900FCBM rakstīja: Es dzīvoju Vācijā (1 stunda no Minhenes), un es domāju, ka Višňakov kvalitāte ir spēlēt par Wolfsburg vai Gladbach.
Labdien ES dzīvoju liepājā un es domāju, ka Višňakov kvalitāte ir spēlēt par Liepajs Metalurg

     [+] [-]

, 2013-08-01 21:17, pirms 11 gadiem
Sākums ir skaļš, bet ar to vien nepietiks. Cerēsim, ka veiksme turpinās Eduardam smaidīt un goli birs pietiekami labi. Rudņevs ir piemērs, ka, ja smagi strādā un sit golus, caur Poliju var uz Bundeslīgu izsisties. Veiksmi!