Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Mārcis Ošs arī nākamsezon pārstāvēs Šveices Superlīgas klubu "Xamax"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mārcis Ošs arī nākamsezon pārstāvēs Šveices Superlīgas klubu "Xamax"
Mārcis Ošs. Foto: Gabriel Lado

Sportacentrs.com noskaidrojis, ka latviešu futbolists Mārcis Ošs arī nākamsezon pārstāvēs Šveices Superlīgas klubu "Xamax".

27 gadus vecais limbažnieks Mārcis Ošs ir Jūrmalas "Spartaka" īpašums, kurš pagājušajā sezonā kļuva par vienu no Šveices Superlīgas kluba "Xamax" līderiem. Ošs regulārajā sezonā aizvadīja 25 spēles, 23 reizes nospēlējot no zvana līdz zvanam (vienreiz 84. minūtē nomainīts, vēl citu reizi tika noraidīts). "Xamax" pēc 9. vietas ieņemšanas 10 komandu konkurencē fantastiskā veidā nosargāja vietu spēcīgāko sabiedrībā, pārspēlēs pēc mājas 0:4 zaudējuma spējot viesos atbildēt ar to pašu un triumfēt pendelēs. Ošs atbildes spēlē guva vārtus.

Ošam vairākkārt iekļūstot Šveice Superlīgas kārtas izlasē un īres līgumam beidzoties, starpsezonu periodā figurēja trīs klubi, kas vēlējās limbažnieku redzēt savās rindās - "Xamax", "Zurich" un Roberta Uldriķa pārstāvētais "Sion", uz kuru pārcēlās "Xamax" aizvadītās sezonas treneris Stefans Anšo. Ošs intervijās stāstīja, ka komandas biedri joko, saucot šo treneri par Mārča tēti - tik lielu uzticību mūsu centra aizsargs baudīja Anšo vadībā. Tomēr Ošs uz Sionu nedosies, bet gan paliks "Xamax".

Ošs noslēgs jaunu līgumu, kas paredz futbolista izīrēšanu no "Spartaka" uz "Xamax" uz vēl vienu sezonu. Līgums gan vēl nav parakstīts, un tas notiks rīt, taču jau šodien Ošs izlido uz Šveici, lai nokārtotu šīs formalitāte - galvenais, ka "Spartaks" parakstījis atļauju par šo Mārča un "Xamax" vienošanos. Jauno Šveices Superlīgas sezonu "Xamax" sāks 20. jūlijā ar izbraukuma spēli pret "Thun". Interesanti, ka 13. jūlijā "Xamax" paredzēta pārbaudes spēle ar "Sion", kuru tagad vada Anšo.

Ošs karjeras lielāko daļu jeb septiņas sezonas pavadījis "Jelgavā", 2016. gada pavasarī aizvadot 10 spēles Polijas Ekstraklasē, bet 2018. gadā kļūstot par Jūrmalas "Spartaka" īpašumu. Latvijas izlasē Ošs debitēja 2017. gadā Mariana Pahara vadībā Gruzijā (0:5), pēc mača trenerim atkāpjoties no amata. "Euro 2020" kvalifikācijas turnīrā Slavišas Stojanoviča vadībā Mārcis kļuvis par izlases pamatsastāva futbolistu.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-30 12:27, pirms 5 gadiem
Cerams, ka arī jaunais treneris uzticēsies Mārcim un komandai izdosies labāka sezona par iepriekšējo. Vēlu veiksmi.

  +4 [+] [-]

, 2019-06-30 13:32, pirms 5 gadiem
renars_epermanis_1708169186156203 rakstīja: solinus sildis? vai metis bezjedzigus autus
Liecies smieklīgs, bērniņ?

     [+] [-]

, 2019-06-30 16:06, pirms 5 gadiem
Labāks laukumā gan par Maksimenko, gan Jagodinski! Ar kļūdām, kuras nespēj viens izskriet! Mans aizsardzības līderis šajā izlases modelī.
Dubram ar iedeva kapteiņa apsēju, bet spēlē kā strauss, ar galvu zemē. Vēl Antonu pieslēgtu ar pajoli Gabovu un kaut kā jau pavilktu, domāju labāk nekā patreiz.

     [+] [-]

, 2019-06-30 16:09, pirms 5 gadiem
Ai! Un Tu čangal pirms publicē rakstu, pārlasi! Kļūdu karalis!

  +3 [+] [-]

, 2019-06-30 16:23, pirms 5 gadiem
To KDubriks

Liels prieks par Ošu, bet tu spēli pret Slovēniju redzēji? Mārcis bija sliktākais starp sliktākajiem. Protams, ceru, ka tā bija viena spēle un lai viņam veicas Šveicē!

     [+] [-]

, 2019-06-30 16:54, pirms 5 gadiem
mammal rakstīja: To KDubriks

Liels prieks par Ošu, bet tu spēli pret Slovēniju redzēji? Mārcis bija sliktākais starp sliktākajiem. Protams, ceru, ka tā bija viena spēle un lai viņam veicas Šveicē!
Protams ka redzēju! Esmu skatījies arī viņa kluba spēles!