Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Romanovs: "Labāk spēlēt 30 000 skatītāju Indonēzijā, nekā 500 - Eiropā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Romanovs: "Labāk spēlēt 30 000 skatītāju Indonēzijā, nekā 500 - Eiropā
Deniss Romanovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola vārtsargs Deniss Romanovs pāris dienas iepriekš parakstījis savu otro līgumu Indonēzijā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš skaidro savu izvēli, kā arī sīkāk izklāsta jaunumus par Indonēzijas futbolu un sadzīvi.

Jau vakar rakstījām par to, ka Deniss Romanovs savu karjeru turpinās Indonēzijas klubā "Arema". Indonēzijā tā viņam būs jau otrā sezona. Deniss ar savu jauno karjeras izaicinājumu ir vairāk nekā apmierināts:

"2011. gada janvāra sākumā kāds mans labs draugs ar Vācijas aģenta starpniecību piedāvāja man variantu Indonēzijā. Man tika nosaukts piedāvājums un kontrakta ilgums, pie tam laika apdomai nebija. Ja es atteiktu, manā vietā brauktu kāds cits. Ja godīgi, pat nedomāju – uzreiz piekritu. Pēc trīs dienām izlidoju uz Indonēziju, bet tikai tad, kad atlidoju, uzzināju, ka nespēlēšu vis galvaspilsētā, bet gan 20 stundu lidojuma attālumā no Džakartas – tuvāk Austrālijai, Papua salā. Sākumā tas bija šoks, bet vēlāk nenožēloju savu izvēli [smaida].

Bija ir arī citi varianti gan ārvalstīs, gan Latvijā, taču tie nebija pietiekami interesanti. Lielā mērā tieši finansiālajā ziņā. Jā, šeit līmenis ir zemāks nekā Čehijā, zemāks par četru vadošo mūsu valsts klubu spējām, taču futbolu spēlē skatītājiem, bet par to daudzumu tribīnēs te nevar sūdzēties! Futbols ir sporta veids numur viens!

Futbolu šeit vienkārši dievina, stadionā atrodas pa 20-30 tūkstošiem skatītāju! Viņi māk fanot, sarūpē fantastisku atmosfēru! Visas spēles tiek translētas televīzijā augstā līmenī, pie tam ir arī ekspertu studijas pirms un pēc spēlēm, kā arī to pārtraukumos! Labāk es spēlēšu reitinga 146. vietas [Indonēzija] čempionātā, nekā 74. [Latvija], kur uz spēlēm atnāk 50 skatītāji un atmosfēra ir kā teātrī. Pat Čehijā atmosfēra ne tuvu nebija tāda, kā šeit. Braukt uz kādu Eiropas vidusmēra čempionātu, kur tribīnēs ir 500 cilvēki, man nav nekādas vēlmes."

Deniss arī pastāstīja, ka dzīve Indonēzijā ir finansiāli izdevīga: "Dzīve šeit ir ļoti lēta, atskaitot Bali salu, kur viss ir pakārtots tūristiem, tādēļ arī cenas ir atbilstoši augstas. Tur, kur nav tūristu, viss ir lēts. Piemēram, ļoti labi papusdienot maksā tikai apmēram 2-3 dollārus. Benzīns maksā ap 25 santīmiem litrā. Noīrēt māju ar četrām-piecām istabām un visām nepieciešamajām mēbelēm izmaksās tikai ap 2000-2500 eiro gadā!"

Plašāku interviju ar Denisu Romanovu lasiet rīt. Vairāk uzzināsiet par viņa pāreju uz Indonēziju, kāpēc tā arī neizdevās nostiprināties Eiropā, kā uz Indonēziju aizbrauca Deniss Kačanovs, par Romanova nākotnes plāniem, Indonēzijas sadzīves īpatnībām un daudz ko citu.

 +15 [+] [-]

, 2012-02-29 16:14, pirms 13 gadiem
Piemēram, ļoti labi papusdienot maksā tikai apmēram 2-3 dollārus. Benzīns maksā ap 25 santīmiem litrā. Noīrēt māju ar četrām-piecām istabām un visām nepieciešamajām mēbelēm izmaksās tikai ap 2000-2500 eiro gadā!"

Gribi vai negribi , pēc šitā gribās tur aizbraukt. Vienīgais, ja parastu darbu tur strādā, tad jau noteikti graši.

Bet nu , par tiem skatītājiem ir pareizi. Vienīgais , man vēl likās, ka viņiem tur par kriketu baigi fano.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2012-02-29 16:17, pirms 13 gadiem
Ļaunais rakstīja: Piemēram, ļoti labi papusdienot maksā tikai apmēram 2-3 dollārus. Benzīns maksā ap 25 santīmiem litrā. Noīrēt māju ar četrām-piecām istabām un visām nepieciešamajām mēbelēm izmaksās tikai ap 2000-2500 eiro gadā!"

Gribi vai negribi , pēc šitā gribās tur aizbraukt. Vienīgais, ja parastu darbu tur strādā, tad jau noteikti graši.

Bet nu , par tiem skatītājiem ir pareizi. Vienīgais , man vēl likās, ka viņiem tur par kriketu baigi fano.
Indonēzijā krikets noteikti nav starp populārākajiem sporta veidiem. Tur populāri ir cīņas sporti, kā arī visādi tenisi, futbols.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-29 16:18, pirms 13 gadiem
triisis rakstīja: Bet līmenis?!
viņš pats nav nekāds top līmeņa vārtusargs , tapēc arīi viss ir tiesi takā vajag.

 +30 [+] [-]

, 2012-02-29 16:19, pirms 13 gadiem
" Benzīns maksā ap 25 santīmiem litrā"
Viņš dzīvo sapnī, es arī gribu.

  +4 [+] [-]

, 2012-02-29 16:22, pirms 13 gadiem
triisis rakstīja: Bet līmenis?!
Viņš ir profesionāls sportists, t.i., tāds kam sports ir darbs. Līdz ar to arī prioritātes ir atbilstošas.

Ja nebūt ne vairs jaunam darbiniekam, kam būtu sevi jāpierāda, ir jāizvēlas starp darbu prestižā kompānijā, bet par mazāku algu un ar nekādu attieksmi vai darbu mazāk zināmā kompānijā, bet ar labu algu un lielisku attieksmi pret darbiniekiem, tad izvēle, manuprāt, ir acīmredzama.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-29 16:27, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Indonēzijā krikets noteikti nav starp populārākajiem sporta veidiem. Tur populāri ir cīņas sporti, kā arī visādi tenisi, futbols.
Teniss Indonēzijā nav sevišķi populārs, toties badmintons tur ir bezmaz vai nacionālais sporta veids.

 +21 [+] [-]

, 2012-02-29 16:30, pirms 13 gadiem
Pareizi dara. Spēlēt latvijas virslīgā par +/-300ls mēnesi nav nopietni. Jādomā ka izdzīvot. Spēlēt Latvijā...tas nozīmē ka tevi "zin" 2 miljoni cilvēku (protams, tas ir tikai iedzīvotāju skaits. Reāli futbols daudz maz interesē labi ja kādiem 300 tūkstošiem cilvēkiem), spēlēt Indonēzijā nozīmē ka tu spēlē valstī ar pāri 150 miljoniem iedzīvotājiem. Tiešām var sajusties ka vietējā zvaigzne. Ja popularitāti mērīt pēc tā cik cilvēku tevi ka futbolistu zin tad Romanovs ir populārākais Latvijas futbolists pasaulē. Rudņevu zin Latvijā, Polijā un eksperti/futbola fanātiķi citas Eiropas valstis un viss. Tas tā pārdomāi.

  +6 [+] [-]

, 2012-02-29 16:36, pirms 13 gadiem
Malacis! Nevar tak visi spēlēt Azerbaidžānā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-02-29 19:50, pirms 13 gadiem
Tieši tas, par ko rakstīju jau vakar, uz karjeras beigām spēlētājam ir citas prioritātes. Izlasē vieta atrodas reti, tad, kāpēc gan nepabaudīt eksotiku? Sevi Romanovs jau Eiropā pierādījis labi, tikai žēl, ka tā arī neizdevās tā konkrēti ne Rumānijā, ne Čehijā nostirpināties. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2012-02-29 22:31, pirms 13 gadiem
nja Indonēzija : Bahreina (FIFA nr.97) 0:10 ...

     [+] [-]

, 2012-03-01 02:26, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka būs ļoti laba intervija. Lai Denisam veicas, lāga cilvēks Pareiza izvēle!