Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Jagodinskis debitē Kijevas "Dynamo", Savaļnieku paņem līdzi arī uz Turciju

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Jagodinskis debitē Kijevas "Dynamo", Savaļnieku paņem līdzi arī uz Turciju
Vitālijs Jagodinskis (pa labi) spēlē pret "Rijeka"
Foto: fcdynamo.kiev.u

Latvijas futbola aizsargs Vitālijs Jagodinskis vakar debitējis Ukrainas slavenā kluba Kijevas „Dynamo” galvenās komandas rindās, piedaloties pārbaudes mačā.

21 gadu vecais Vitālijs Jagodinskis kopš 2012. gada sākuma atrodas Kijevas „Dynamo” sistēmā, taču līdz šim pārstāvējis tikai „Dynamo-2” komandu. Pirms nedēļas „Dynamo” galvenā komanda devās uz treniņnometni Spānijā un uz to līdzi tika paņemts arī Jagodinskis, kurš nometnē ir viens no sešiem aizsargiem.

Vakar „Dynamo” Spānijā trešo pārbaudes spēli aizvadīja pret Horvātijas „Rijeka”, un tieši šai mačā Jagodinskis debitēja galvenās komandas sastāvā. Ar 4:1 uzvarētajā spēlē Jagodinskis nospēlēja 2. puslaiku, kas sākās pie rezultāta 1:0. „Rijeka” vienīgos vārtus guva ar pendeli, kad noteikumus pārkāpa Jagodinska partneris (starp citu, horvāts) aizsardzībā. Spānijā „Dynamo” paredzētas vēl trīs spēles – pret rumāņu „Steaua” (28. janvārī), bulgāru „Lokomotiv” (31. janvārī) un rumāņu „Dinamo” (1. februārī).

Oļega Blohina vadītā "Dynamo" komanda pagājušajā sezonā Ukrainas čempionātā ieņēma tikai trešo pozīciju, piekāpjoties ne tikai Doņeckas "Shakhtar", bet arī Harkivas "Metalist". Šajā sezonā pēc 18 spēlēm Kijeva ar 36 punktiem ir otrā aiz "Shakhtar" (41 punkts), bet tikpat punktu ir arī "Metalist" un tikai par punktu mazāk vēl divām komandām.

Tikmēr kļuvis zināms, ka Polijas Ekstraklases klubs Bjalistokas „Jagielonnia” arī uz treniņnometni Turcijā ņems līdzi mūsu Robertu Savaļnieku. Atgādinām, ka pirmā nometne notika Polijas kūrortā un tajā bija seši pārbaudāmie, tostarp Savaļnieks un Andrejs Kovaļovs. Pēcāk „Jagiellonia” ar diviem no pārbaudāmajiem (zviedru un somu) noslēdza līgumu, bet uz Turciju no pārējiem pārbaudāmajiem tiek aicināti vēl tikai viens – Savaļnieks.

Izmantotie resursi:
Футбольный клуб «Динамо» Киев. Официальный сайт
Bia³ystok - Sport.pl

  +1 [+] [-]

, 2014-01-27 15:01, pirms 11 gadiem
Liels prieks par Vitāliju. Saviem spēkiem izsities tik slavena kluba sistēmā kā Kijevas Dynamo. Viss sākās, vēl nesen aizejot no toreiz grimstošās FK Jūrmalas-VV un, skat, tagad jau debitē Dynamo galvenās komandas rindās un ir Pahara izlases kandidātu lokā + vēl pildījis kapteiņa funkcijas U-21 izlasē. Jācer, ka sevi labi parādīs Blohinam un tad jau ir cerība nonākt pirmās komandas rindās. Aug mums jauns balsts aizsardzības centrā, pēc pāris gadiem varēs Gorkšu nomainīt.

Ar Savaļnieku tātad vēl rēķinās, likās, ka Polijas variants jau cauri. Jādabū līgums un jāmēģina izcīnīt vietu sastāvā. Tas, ka no visiem uz pārbaudi bijušajiem futbolistiem paņemts tikai viņš, jau ir apsveicami.