Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins izslīd no Eirokausu zonas, Lukjanovs un Višņakovs beidz sezonu ar goliem (labots)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Vaņins izslīd no Eirokausu zonas, Lukjanovs un Višņakovs beidz sezonu ar goliem (labots)
Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām sestdien.

Kārtējo zaudējumu Šveices Superlīgā piedzīvoja Andra Vaņina "Sion", kas ar 0:1 piekāpās "Thun". Vaņins vienīgos vārtus ielaida 58. minūtē. Tā bija ļoti svarīga cīņa par 5. vietu jeb Eiropas līgas ceļazīmi - Sionai būtu pieticis ar neizšķirtu, lai noturētu "Thun" aiz sevis un turpinātu atrasties 5. vietā, tomēr "Thun" guva sev tik nepieciešamo uzvaru, nostumjot "Sion" uz 6. vietu, kas mūsu vārtsarga komandai draud palikt bez Eirokausiem... Vēl nesen Eiropas ceļazīme šķita droša, bet "Sion" pamanījusies zaudēt pēdējās četras spēles ar kopējo vārtu attiecību 0:14... Vaņins šosezon savas komandas vārtus sargājis visās līdzšinējās Superlīgas 34 spēlēs, ielaidis 50 vārtus un nopelnījis trīs dzeltenās kartītes. Pēdējās divās kārtās "Sion" jāspēlē ar "Luzern" (8. vieta) un "Zurich" (4. vieta).

Šodien noslēdzās Krievijas Nacionālās līgas sezona. Ivana Lukjanova "Volgar Gazprom" vairs nevarēja izvairīties no pēdējās vietas un izkrišanas uz pēc spēka 3. līgu, taču sezona vismaz tika pabeigta uz pozitīvas nots - viesos 4:2 pret "Khimki". Tieši Lukjanovs ar tālsitienu ielika pamatus šai uzvarai, 16. minūtē atklājot rezultātu. Mūsu futbolists tika nomainīts 55. minūtē pie 3:0 "Volgar" komandas labā. Jau minēts, "Volgar" šī līga jāpamet, bet Lukjanovs īsajā būšanas laikā "Volgar" rindās aizvadīja 10 spēles (septiņas pamatsastāvā), guva divus vārtus un nopelnīja četras dzeltenās kartītes.

Tāpat sezonu ar vārtu guvumu noslēdza Aleksejs Višņakovs. Viņa, Aleksandra Koliņko un Artūra Zjuzina "Baltika" savā laukumā ar 3:1 pārspēja Edgara Gaurača Maskavas "Torpedo". Gauračs atrodas Liepājā un palīdzēs Latvijas izlasei spēlē ar Turciju, tāpat šai mačā Krievijā pieteikumā nebija Zjuzina, toties Koliņko un Višņakovs izgāja pamatsastāvā. Koliņko vienīgos vārtus ielaida pašās beigās jau pie 3:0, savukārt Višņakovs 11. minūtē nopelnīja dzelteno kartīti (interesanti, ka tiesnesis sākotnēji kļūmes pēc izvilka sarkano kartīti), bet 71. minūtē panāca 3:0 "Baltika" labā. Pēc četrām minūtēm Višņakovu nomainīja.

Koliņko, Zjuzina un Višņakova "Baltika" ieņēma 5. vietu, par diviem punktiem zaudējot "SKA-Energia" cīņā par 4. vietu un tiesībām piedalīties pārspēlēs par iekļūšanu Krievijas Premjerlīgā. 32 kārtās Koliņko vārtus sargāja 21 mačā un nopelnīja vienu dzelteno kartīti, Zjuzins (jūnijā svinēs tikai 22. dzimšanas dienu) spēlēja 25 mačos (visi pamatsastāvā), guva vienus vārtus un nopelnīja četras dzeltenās kartītes, savukārt Višņakovs piedalījās 17 spēlēs (11 pamatsastāvā), guva divus vārtus un nopelnīja divas dzeltenās kartītes.

Oļega Laizāna "Enisey" viesos nospēlēja 0:0 ar Jaroslavļas "Shinnik", bet mūsu futbolists, kā zināms, šobrīd atrodas Latvijas izlases rīcībā. "Enisey" pēdējā mačā vairs nekas būtisks neizšķīrās, un mūsu spēlētāja komanda finišēja 10. vietā. Laizāns sezonas gaitā 32 kārtās piedalījās 23 spēlēs (22 pamatsastāvā), guva divus vārtus, nopelnīja četras dzeltenās kartītes.

Polijas 1. līgā Denisa Rakela Katovices GKS mājās ar 1:2 zaudēja "Arka". Rakels nospēlēja līdz 78. minūtei. Rakelam bija viena iespēja, tomēr viņš no dažiem metriem pārsita pāri. GKS ieņem 9. vietu 18 komandu konkurencē.

Lietuvas čempionātā šodien tikās divas mūsējo komandas - Pāvela Davidova "Sūduva" uzņēma Igora Kozlova "Ekranas". 38. minūtē gūtie vārti ļāva uzvaru ar rezultātu 1:0 svinēt čempionei "Ekranas". Jau 6. minūtē Kozlovs ar tālsitienu mēģināja pārspēt Davidovu, tomēr mūsu vārtsargs prata sitienu atvairīt. Arī 10. minūtē Kozlovs mēģināja Davidovu pārsteigt, bet nekā. Vēlāk gan mūsu vārtsargs kapitulēja (iesita Vertelis), bet 67. minūtē Kozlovs tika nomainīts. "Ekranas" pēc neveiksmīga sezonas sākuma jau izvirzījusies 2. vietā, par nieka punktu atpaliekot no "Žalgiris" komandas. "Sūduva" ir 4. pozīcijā patālu no vadošā trio.

Igaunijas čempionātā Andreja Perepļotkina "Trans" izcīnīja jau trešo uzvaru pēc kārtas, šoreiz ar 2:0 negaidīti pārspējot čempioni un turnīra vicelīderi "Nomme Kalju". Perepļotkins joprojām nespēlē.

  -1 [+] [-]

, 2013-05-26 00:39, pirms 11 gadiem
Kāpēc naturalizētā baltkrievu superzvaigzne netiek pie spēlēšanas Igaunijas čempionāta vienas no vājākajām komandas sastāvā?

     [+] [-]

, 2013-05-26 00:45, pirms 11 gadiem
MsLFi rakstīja: Kāpēc naturalizētā baltkrievu superzvaigzne netiek pie spēlēšanas Igaunijas čempionāta vienas no vājākajām komandas sastāvā?
Viņš ir ukrainis. Ieilgušas veselības problēmas. Nezinu gan tieši kādas.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-26 00:46, pirms 11 gadiem
Apsveicu Lukjanovu un Višņakovu ar goliem. Abi brāļi Višņakovi atzīmējušies ar goliem šonedēļ. Viens Kazahstānā, otrs Krievijā. Lukjanovam jākravā mantiņas. Uz kurieni tad šoreiz?

  +1 [+] [-]

, 2013-05-26 00:48, pirms 11 gadiem
Sion bez Eirokausiem... Vaņinam arī varbūt mantiņas jākravā, ja piedāvājumi būs. Sion šobrīd pārāk liels bardaks. Diez vai ir patīkami būt tā visa sastāvdaļai.

     [+] [-]

, 2013-05-26 00:55, pirms 11 gadiem
Atvainojos, Šveicē vēl divas kārtas (pag. sezon viena komanda izstājās un bija 34 kārtas, bet šosezon būs 36 kārtas).

     [+] [-]

, 2013-05-26 01:10, pirms 11 gadiem
Šodien (nu jau vakar) arī Rakels spēlēja.

Ja par Rakelu, šeit viņam 6sek lomiņa spēles reklāmas rullītī (jā, zinu, pirms mēneša) Koniec grillowania - czas na football!...
Bet laba pieeja.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-26 14:04, pirms 11 gadiem
Vaņins šķiet ir aizsēdējies Sionā, jāmaina klubs - nu jau jārunā - līdzvērtīgs klubs.