Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Pahars kļūs par galveno treneri Itālijas D Sērijas klubā

Rolands Eliņš

Pahars kļūs par galveno treneri Itālijas D Sērijas klubā
Marians Pahars. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova, FK "Jelgava"

Latvijas futbola leģendārais uzbrucējs Marians Pahars savu trenera karjeru turpinās Itālijas komandā "ACN Siena 1904", kas ir saistīta ar Latvijas Virslīgā ienākušo armēņu holdingu "Noah", vēsta Itālijas mediji. Pahars mūsu portālam šo informāciju ne apstiprināja, ne noliedza, atstājot to bez komentāriem.

Vietējie Sjēnas mediji ziņo, ka Marians Pahars komandas vadību uzņemsies jau tās nākamajā spēlē, parīt, kad gaidāma tikšanās ar "Lornano Badesse". "ACN Siena 1904" spēlē Itālijas D Sērijā jeb ceturtajā līmenī, kur E grupā pēc aizvadītām 11 spēlēm ieņem sesto vietu, taču tagad nav uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas.

Pahars šodien sarunā ar portālu Sportacentrs.com ne apstiprināja, ne noliedza šo informāciju, un vismaz pagaidām nevēlējās par to izteikties neko plašāk.

Kā liecina Sjēnas mediju publikācijas, Pahars klātienē apmeklējis jau iepriekšējo Sjēnas futbola kluba spēli. Komandas vadību viņš uzņemsies kopā ar Krievijas treneri Vladimiru Gazajevu, kurš līdz šim strādājis ar Krievijas un Kazahstānas komandām. Gazajevam gan vēl nav Itālijas futbolā derīgas trenera licences, un Itālijas mediji norāda, ka birokrātisku šķēršļu dēļ viņam to iegūt varētu prasīt krietnu laiku, attiecīgi Pahars būs oficiāli galvenā trenera amatā, taču par komandas iekšējo hierarhiju vēl viss līdz galam nav skaidrs. Krievijas medijos Gazajeva tēvs, pazīstamais treneris Valērijs Gazajevs apstiprinājis ziņas par sava dēla nonākšanu "Siena 1904" treneru kolektīvā un norādījis, ka šī viņa dēlam būs liela pieredze.

Pahars šobrīd ir Latvijas izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča palīgs, kā arī pats iepriekš vadījis Latvijas izlasi un U21 izlasi. Savukārt klubu līmenī Pahars savas trenera karjeras sākumā strādāja ar "Skonto" un pēc aiziešanas no Latvijas izlases – ar "Jelgavas" klubu. Kā zināms portālam Sportacentrs.com, Pahara darbam ar Latvijas izlasi Sjēnas klubs esot sniedzis akceptu, taču vismaz pirmajos mēnešos tīri praktisku apsvērumu dēļ viņš varētu palikt pie kluba un martā nebūt ar izlasi.

Pahars ir Latvijas visu laiku sekmīgākais leģionārs. Viņš Anglijas Premjerlīgā savā futbolista karjerā aizvadīja sešas sezonas, kurās izcēlās ar 42 vārtu guvumiem "Southampton" sastāvā. Latvijas izlases rindās Pahars guva 15 vārtus 75 spēlēs.

Sjēnas klubs dibināts 1904. gadā un pārsvarā spēlējis Itālijas zemākajās līgās, taču 21. gadsimta sākumā tas iekļuva Itālijas A Sērijā, kur aizvadīja vairākas sezonas. Pirms septiņiem gadiem "Siena" izkrita no A Sērijas un pēc tam cīnījās ar finansiālajām problēmām, izkrītot arī uz C Sēriju. Pēc iepriekšējās sezonas, ko aptumšoja pandēmija, "Siena" vairs nespēja reģistrēt pieteikumu nākamajai sezonai, un to pārņēma Armēnijas investori no holdinga "Noah", kas šajā starpsezonā ienācis arī Latvijā un gatavojas spēlēt Virslīgā ar klubu Jūrmalas "Noah". "Siena" klubs tika pārveidots, mainīja nosaukumu un sāka savu darbību D Sērijā.

Jāpiemin, ka "Siena 1904" pirms dažām dienām pavēstīja, ka savas rindas papildinājusi ar Lietuvas izlasē 38 spēles aizvadījušo pussargu Artūru Žulpu.

Izmantotie resursi:
https://www.radiosienatv.it/acn-sie...
https://www.championat.com/football...

  +3 [+] [-]

, 2021-01-25 18:20, pirms 3 gadiem
Krievi, Armēņu mafija, leģend" kurš kā treneris 0, un protams zems un sūdains līmenis. Paļubomu arī toto.

Futbola seriāls labākajās LV tradīcijās

  +2 [+] [-]

, 2021-01-25 18:21, pirms 3 gadiem
Starp citu, arī Maikons tagad spēlē tajā pašā D līgā, Sona vienībā

  +6 [+] [-]

, 2021-01-25 18:23, pirms 3 gadiem
Kā uzsākt karjeru hattrick.org. Arī 4. līgā!

  +2 [+] [-]

, 2021-01-25 18:39, pirms 3 gadiem
Riebj tā klusēšana! Baigie noslēpumi, tāpat drīz runās, jēga klusēt?

  +2 [+] [-]

, 2021-01-25 18:46, pirms 3 gadiem
pastnieku līga, ja?

  -1 [+] [-]

, 2021-01-25 18:57, pirms 3 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Kā uzsākt karjeru hattrick.org. Arī 4. līgā!
Nu, tur jau vēl jāpacenšas uzreiz neizkrist

Bet visādi citādi, lai arī zema līga, tomēr pozitīva ziņa - lai izdodas tikt augstāk

     [+] [-]

, 2021-01-25 19:05, pirms 3 gadiem
Kādi vēl Latvijas futbola treneri strādā ārzemēs?

  +2 [+] [-]

, 2021-01-25 19:19, pirms 3 gadiem
nu, lai strādā - tas tak labāk, kā dzert vodku?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-25 20:58, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: pastnieku līga, ja?
Jā, bet solis uz augšu jebkurā gadijumā!
Šeit maksimums kas viņam spīd ir vieta pie kazakiviča gurna, mošk kāds virslīgas klubs.. Tā tomēr Itālija, iespēju valsts futbola kontekstā..

  +1 [+] [-]

, 2021-01-25 21:07, pirms 3 gadiem
kegums rakstīja: Kādi vēl Latvijas futbola treneri strādā ārzemēs?
Stepanovs? ( Stepanovs kļuvis par Maldīvu salu U19 izlases... )

Nagaicevs palīdz Talalajevam ( https://eng.premierliga.ru/staff/st... ).

     [+] [-]

, 2021-01-25 21:28, pirms 3 gadiem
Tie gan ir jaunumi! Šķiet, ka Jelgava nav novērtējusi Paharu 😂

     [+] [-]

, 2021-01-25 23:17, pirms 3 gadiem
Viens rikiigs mahenaaciju katls!!! Armeenji atmet naakamo kumosu par uznjemshanu Latvijas virsliigaa.