Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Višņakovs iesit uzvaras vārtus pret Naļčiku

Andris Liepa
Andris Liepa

Višņakovs iesit uzvaras vārtus pret Naļčiku
Aleksejs Višņakovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Edgara Gaurača pārstāvētā Maskavas „Torpedo” komanda Krievijas 1. divīzijas 17. kārtas mačā šodien izbraukumā dramatiskā cīņā ar 4:2 uzvarēja "Khimki". Gauračs tika nomainīts 73. minūtē. Citā spēlē Alekseja Višņakova vārtu guvums nodrošināja uzvaru "Baltika".

Edgara Gaurača pārstāvētā Maskavas „Torpedo” komanda pēc 15 kārtām ieņēma tikai 13. vietu 17 vienību konkurencē, turklāt pēdējās piecās spēlēs netika izcīnīta neviena uzvara (0-4-1). „Torpedo” virzienā netrūka bargas kritikas (īpaši no fanu puses kluba vadības virzienā) un šodien izbraukuma mačā pret turnīra pastarīti „Khimki” uzvara bija vajadzīga kā ēst.

„Torpedo” treneris salīdzinājumā ar iepriekš redzēto izlika agresīvu sākumsastāvu, dodot iespēju vienlaicīgi spēlēt diviem tīrajiem uzbrucējiem, Gauraču ieskaitot. Tas deva rezultātu jau pašā sākumā. 8. minūtē Gauračs viegli apspēlēja E.Mamajevu un bīstami centrēja soda laukumā, taču bumba trāpīja pa partnera muguru. Toties jau pēc divām minūtēm tas pats Mamajevs uz vārtu līnijas nospēlēja ar roku un tika noraidīts, bet 11 metru soda sitienu realizēja Bezlihotnovs. Vēl pēc minūtes Gauračs pēc pirmo vārtu guvēja piespēles uzvarēja gaisa divcīņā un bīstami sita, taču mazliet garām. Tomēr jau 17. minūtē uz tablo iedegās 2:0 „Torpedo” labā – iesita Steklovs.

Gauračs bija ļoti pamanāms, taču nesekmējās ar realizāciju. 20. minūtē Edgaram bija lieliska iespēja noslēgt piespēli no malas, tomēr glāba „Khimki” vārtsargs. Pat pie 0:2 „Khimki” mazākumā spēlēja ļoti atklātu futbolu un iespēju netrūka abām komandām. Negaidīti pēc pārtraukuma „Khimki” deviņu minūšu laikā izlīdzināja (2:2)! Tomēr vēl pēc divām minūtēm šajā trillerī „Torpedo” atjaunoja vadību – 3:2!Pēc Bojarinceva piespēles iesita Ponomarjovs. 73. minūtē Gauračs tika nomainīts, bet spēle noslēdzās ar 4:2 „Torpedo” uzvaru. „Torpedo” pacēlusies uz 11. pozīciju.

Gauračs no „Torpedo” 16 aizvadītajām spēlēm ir piedalījies 11 spēlēs (izlaižot lielākoties tāpēc, ka 1. divīzijas turnīrs turpinās arī izlašu pauzē) un tajās guvis vienus vārtus.

Vakarā laukumā devās arī citi mūsu futbolisti. Kaļiņingradas "Baltika" sastāvā izgāja visi trīs latvieši - Aleksandrs Koliņko (līdz tam izlaida vairākas spēles), Artūrs Zjuzins un Aleksejs Višņakovs. Kaļiņingrada sagādāja pārsteigumu, ar 1:0 uzvarot Naļčikas "Spartak", kas nebija zaudējis jau septiņus mačus pēc kārtas, pie tam uzvaras vārti Višņakovam. Aleksejs izmantoja aizsarga un vārtsarga nesaprašanos, iesitot no visnotaļ asa leņķa. Viņš nospēlēja gandrīz pilnu maču, tiekot nomainīts kompensācijas laikā. Artūrs Zjuzins, kā allaž, izpildīja daudz standartsituāciju un 74. minūtē tika nomainīts. Aleksandrs Koliņko atgriezās pamatsastāvā ar sauso maču.

90 minūtes Krasnojarskas "Enisey" rindās zaudētajā cīņā pret "Neftekhimik" (0:1) aizvadīja Oļegs Laizāns. Vienīgie vārti tika gūti kompensācijas laikā, savukārt Laizāns teksta tiešraidē atzīmējies ar viltīgu sitienu pāri vārtiem, kā arī labu piespēli partnerim soda laukumā, tomēr pēdējais nespēja iesist.

"Baltika", pateicoties uzvarai, tikusi līdz piektajai vietai, vienu punktu atpaliekot no Naļčikas, bet "Enisey" ieņem desmito ailīti.

Izmantotie resursi:
Футбольная Национальная Лига | Лиги

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja